Akár szereted a Halloweent, akár nem, menthetetlenül belopózott az életünkbe. Ám az a gyanúm, hogy ezt a gyerekek egyáltalán nem bánják. Ezért próbáltunk meg a Halloweenhez kapcsolódó családi programokat összegyűjteni nektek. Közben természetesen arra is gondoltunk, aki egyáltalán nem kér ebből az ünnepből. Íme TÖK JÓ hétvégi programajánlónk!

BUDAPEST

Halloween a Füvészkertben, október 28.

Pénteken 17:00 órától halloweeni mulatság veszi kezdetét a Füvészkertben. Vár rátok tökszépségverseny, vámpírvadászat nyereménynövényért, kézműves foglalkozás, koboldlámpással vezetés a sötétben a Pálmaházban, boszorkányteák kóstolója, seprűlovaglás, boszorkány illetve varázslóseprű verseny és akadályleküzdés, zsákbamacska a Rémségek ösvényén, dobozban matatás és még sok-sok meglepetésprogram.

Budapesti Töklámpás Fesztivál, október 29.

Ez nem csak egy szimpla töklámpás fesztivál! Az éhező gyermekeket segíthetitek vele. Csak annyit kell tennetek, hogy kifaragtok otthon egy tököt és egy-két mécsessel együtt a Hősök terére mentek 19:00 órára. A tök és a mécses mellé ne felejtsetek el 1-3 konzervet, vagy bármilyen tartós élelmiszert bepakolni a rászoruló gyerekek részére! Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni oda, ahol a leginkább szükség van rá.

Halloween Expressz a Gyermekvasúton, október 29. – november 1.

Október 29-én, 30-án, 31-én és november 1-jén különleges szerelvényen utazhatnak a gyerekek a budapesti Gyermekvasúton. A Halloween Expressz az édesszájú gyermekek mennyországába indul, ahol sok édesség és számos apró ajándék vár a legügyesebbekre. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal és szellemekkel is találkozhatnak majd a kicsik. A bátrabbak különleges varázserővel bíró szelleműző töklámpást is készíthetnek.

Halloween a Nemzeti Cirkuszban, október 28. – november 1.

Október 28-tól november 1-ig idén is megrendezésre kerül a Halloween a Cirkuszban elnevezésű programsorozat. A Magyar Nemzeti Cirkusz ilyenkor műsorát kibővíti, programokkal tűzdeli és Halloweenre hangolja nektek.

Halloweeni LEGO® fesztivál a Komplexben, október 29-31.

Imádjátok a Halloweent és a művészetet is? Miért ne ötvözhetnétek a kettőt? Rengeteg izgalmas programmal készülnek a szervezők a The Art of the Brick kiállításon!

Mire számíthattok? Lesz csokit vagy csalunk, belépéskor egy kis meglepetés, arcfestés, lehetőség rajzolni, színezni, ügyességi feladatokat megoldani halloweeni tematikában.
Lesz nyereményjáték és természetesen elmaradhatatlan a halloweeni legózás is!

Az első száz 12 éven aluli gyermek ingyenesen tekintheti meg a kiállítást. De figyelem: fontos, hogy jelmezben érkezzen.

Cifra Palota – Interaktív családi programok, MÜPA, október 30.

A Müpa sokszínű családi sorozata egész délelőtt inspiráló kulturális környezetben, kreatív és művészeti programokkal vár titeket! A most vasárnapi szuper program:

• 10.15 Dirmeg-dörmög a medve…
Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztina vezetésével
Közreműködik: Széphalmi Pál és W. Nagy Péter

• 11.00 A csodálatos hegedűs
A Búgócsiga Zenede játékos interaktív koncertje

• 12.00 Hol volt, hol nem volt…
Bognár Anna (színművész) drámafoglalkozása

BUDAPEST KÖRNYÉKE

Halloweeni Családi nap Simonpusztán, október 30.

Íme egy remek alkalom arra, hogy kiszabadulhassatok a város zajából! Simonpusztán az autók moraját madárcsicsergés váltja fel. A Halloweeni Családi nap programjai között szerepel „szellemlovas” bemutató, őszi dekorációk készítése, sétalovagoltatás, sőt, még a Chef is különleges Halloween-i ajánlattal készül!

Pecsétgyűjtő kihívást is hirdettek minden vendégüknek, lovas bérletért és sok-sok ajándékért. Csak vegyétek fel a pecsétgyűjtő lapot érkezéskor az információs pultnál, vegyetek részt a programokon, és kérjétek mindenhol a pecsétet.

Októberi Bringatúrák a Skanzenben, Szentendre, október 29-30.

Ha kihagynád a tökfaragást, vagy már megvagy vele, akkor akár bringázhattok egyet a Skanzenban. A lankás utakon – a megújult bringaflottával most még kényelmesebben – gyerekeknek és időseknek is egyaránt könnyen teljesíthető a közös és élménydús tekerés.

Október 29., szombat, 11 óra
Mesterségek nyomában
Ismerkedjenek meg a korabeli mesterségekkel, lessenek be a Skanzen műhelyeibe. Körbetekeritek a múzeumot, felkeresitek a műhelyeket, megnézitek, mit csinál a molnár, hogyan dolgozott a kékfestő, a kovács vagy akár a csizmadia. Időtartam: kb. 2 óra 

Október 30., vasárnap, 11 óra 
Milyen volt régen gyereknek lenni?
(Gyerektúra, nem csak gyerekeknek)

Milyen volt az iskola, mivel játszottak a gyerekek? A bringatúra során megismerkedhetnek a gyerekek feladataival, életével, megtudhatják hol aludtak és hogy volt-e külön szobájuk.
Időtartam:  kb. 2 óra

Ne felejts el regisztrálni!

ORSZÁGOS

TÖKéletes hétvége, Szeged, október 29-30.

Ha Szegeden laktok, vagy csak arra jártok, akkor ne hagyjátok ki a TÖKéletes hétvégét a Szent István téren. A szervezők várnak titeket egy jó hangulatú, kreatív tökfaragásra. Ezen felül lesznek még interaktív és színpadi programok, kézműves vásár, körhinta, óriás építőkocka… Sőt, még a víztorony is nyitva lesz!

Egy éjszaka a labirintusban, Ópusztaszer, október 29.

Bolyongjatok töklámpásokkal Ópusztaszeren, a Csillagösvény Labirintus Öko Élményparkban!

Amit semmiképpen se felejtsetek otthon, az a kedvenc faragóeszközötök és egy kanál. Az élménypark dolgozói készülnek sok-sok tökkel nektek! 16:00 órától adnak faragni való tököt és lámpást (családonként egyet). Ha biztosan nem szeretnél lemaradni a faragásról, vihetsz akár magaddal is tököt! Legyen nálatok kedvenc fejlámpátok is!

Zárás este 23 órakor, de addig nem kerül lakat a Csillagösvény kapujára, amíg mindenki ki nem talál a labirintusokból!

Halloween Gyerekhajó, Balatonfüred, október 29.

Szellemes feladatokkal és programmal várnak titeket Balatonfüreden, a hajóállomáson a Halloween Gyerekhajók fedélzetén! Indulás szombaton 11.00 órakor. A program kb. 1,5 órás.

MÉGIS OTTHON MARADTOK? SEBAJ!

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok, vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei mindig rendelkezésetekre állnak. Kiemelt, halloweeni ajánlatunk a pofonegyszerűen elkészíthető Oreo-pók.

Élménydús, gondtalan hétvégét nektek! 


Kiemelt kép: Daisy Anderson