Hogy lehet egy munkakör részben olyan mint az anyaság? Miért szeretünk a háttérben dolgozni? Miért jó, hogy már neked is lehet hátországod? Büszkén mesélünk a Backstager Consulting indulásáról.

Háttérben a frontot

Van, akinek irtó jól áll a rivaldafény. És van, aki a háttérben a legboldogabb.

Sok idő telt, míg rájöttem, hogy ebben nincs jó vagy rossz, ez nem verseny, nem menő az egyik, és béna a másik. Csak az a kérdés, hogy melyik a felvett szerep és melyik az, amiben igazán önmagam vagyok…

Egyszer bevallottam valakinek, akit akkor láttam életemben először, hogy imádok a háttérben ügyködni, és legnagyobb meglepetésemre nem elképedt, hanem rávágta, hogy “én is”.

Az is kiderült, hogy sokkal nagyobb buli ketten tartani a “háttérben a frontot” – így indultunk el.

„Egyszer kaptam egy új főnököt, aki megkérdezte tőlem, hogy mit gondolok az új kollégáról, akit felvett mellém. Az első gondolatom az volt, hogy szimpatikus és ezt ki is mondtam, ám tovább már nem folytathattam a gondolatmenetet. Mintha olajat öntöttem volna a tűzre, felhorkant, hogy azért nem tartunk sehol, mert ilyen érzelmesek vagyunk a munkában is és kit érdekel, hogy szimpatikus-e?!

Valahol lehet, hogy igaza van, de én inkább maradok érző, érzékeny lény, pont úgy, ahogy ügyfeleink is azok. Mert igenis számít az ember, számít a lélek. NEM vagyunk robotok. Ezért is a világ legjobb dolga backstagernek lenni és még ennél is jobb Nórával backstagernek lenni. Hálás vagyok neki, hogy együtt dolgozhatunk!” – Gyömbi

Miről szól a backstaging?

Nem lehet mindent egyedül megoldani. Akkor sem, ha most nagy divat az én-mindent-egyedül-csinálok hozzáállás. Mert akármit is csinálsz, időnként szükség van egy helyre, ahová visszavonulhatsz. Ahol értenek, és van lehetőséged hátralépni. Hátralépni és ránézni a mindennapokra, a munkádra, a hobbidra, a szívügyeidre.
Egyedül is megteheted, de sokkal jobb társaságban.

Mi erre szerződünk.

Hogy jön ide az anyaság?

Nézem a lányaimat, ahogy cseperednek, és pont úgy van szükségük rám, mint az ügyfeleinknek a backstagingre. Eleinte nagyon, aztán kevésbé. A legelső lépésnél mindenki szereti, ha még fogják a kezét. Később pedig elég egy kis útravaló, egy negyedéves beszélgetés vagy némi gyors segítség.

És persze nagy öröm, amikor visszajönnek, mert valami nagy dolog történik, egy szerelem vagy egy új termék/márka indulása…

Mi ott vagyunk, amíg kell. Fogjuk a kezed, amíg szükség van rá, de nem tovább. És bármikor visszajöhetsz, az ajtónk nyitva áll.

Miben tudunk támaszod lenni?

Jó helyen jársz,

  • ha már nagyjából látszik az irány, de fogalmad sincs, hogyan indulj el
  • ha annyira elborítanak a feladataid (munk és minden egyéb), hogy már nem látod a fától az erdőt
  • ha nagyjából minden klappol, mégsem vagy egyensúlyban
  • ha szeretnél vállalkozni, de kiver a víz a marketing minden egyes elemétől
  • ha szeretnéd, hogy legyen szép logót, arculatod, egy rendbe szedett weboldalad, egységes kommunikációd
  • ha szeretnéd, hogy a céged, márkád, vállalkozásod, civil szervezeted márkája és kommunikációja szakértő kezekben legyen
  • ha szeretnéd átvizsgálni, hogy jó fele mész-e
  • ha egyszerűen csak jól esne, hogy valaki áll mögötted.

Keress minket bátran
Az első konzultációnk ingyenes, mert se neked, se nekünk nem mindegy, hogy tényleg mi vagyunk-e az embereid.

Legyen neked is hátországod!

Nóra & Gyömbi, a Backstager Consulting anyukái