Bár nincs két egyforma ruhatár, egy dolog van, ami mindannyiunkban közös a gardróbunkkal kapcsolatban: mind szeretnénk egy személyiségünket tükröző, életmódunknak megfelelő, csodás ruhatárat magunknak!

Ezt azonban nem mindig könnyű megteremteni. Anyukaként pedig még plusz kihívások is megjelennek, amikre jó, ha van egy-egy jó válaszunk még azelőtt, hogy azon kapjuk magunkat, hogy mindig ugyanabban az 5 lyukas pólóban flangálunk, mert hát, anyák lettünk, mi mást tehetnénk…? Na jó, talán nem mindenkivel történik ez meg, vagy nem pont így, de velem megtörtént és talán nálad is volt valami hasonló…

Egyébként sok más dolgon is átmentünk én és a ruhatáram az elmúlt években, nem csak az újdonsült anyaságon. Felfedeztem általa a slow fashiont, egy zöldebb életmódot, a minimalizmust, a kapszularuhatárak világát, a tudatos vásárlást, és hát lomtalanítottam, majd lomtalanítottam újra és újra és újra, eladományoztam, eladtam, rakosgattam, vásároltam, kihíztam, elhasználtam… Szóval éltem az életem a ruháimban.

Sokat tanultam, sok tapasztalatot szereztem, sőt még egy online zöld ruhaboltot is nyitottam, ahol gyakorlatilag napi szinten beszélgetek másokkal a ruhatárépítés kihívásairól.

Ebben a cikksorozatban szeretném megosztani veled az évek során szerzett tapasztalataim, hátha segít megválaszolni nyitott kérdéseket a fejedben a fent említett témakörökben.

Photo by Vlada Karpovich from Pexels