“Kapcsolódó Körök”

online mentálhigiénés szolgáltatás a “Nekünk bevált” blog és könyv szerzőjével

Legyél az első értékelő

Fekete Imola vagyok. 9 éve vagyok kapcsolatban szülőkkel a gyermeknevelésről szóló blogom révén, amiből nemrég könyv is született.

“A Nekünk bevált kötet nem a tökéletes nevelésben, hanem az új alternatívák kialakításában segít.”
(Nők Lapja Pszichológia)

Mindez elmélyedésre inspirált a lelki folyamatokban, a szakirodalomban és a segítői szerepemben. Kommunikációs és online mentálhigiénés tanácsadó szakemberként kompetens vagyok a távolságok áthidalásának legegyszerűbb módját segítségül hívni ahhoz, hogy elősegítsem és facilitáljam a szülők egymáshoz való kapcsolódását az internet által biztosított térben.

Főleg akkor, amikor nem lehet személyesen találkozni. Hiányzik a támogató közeg, a családod is messze él. Nincsenek hasonló cipőben járó barátok körülötted. Vagy egyszerűen az van, hogy szívesebben osztanád meg a nehézségeidet olyanokkal, akik nem állnak hozzád annyira közel.

Hogyan segíthetlek?

A Kapcsolódó Körök projekt arra irányul, hogy a kisgyermeket nevelők körül pótoljuk a covid által is megtépázott szociális hálónak azt a szerepét, amit

  • a tapasztalatcsere,
  • az építő beszélgetések,
  • a hasonló cipőben járókkal való kapcsolódás nyújt.

Ezáltal is csökkenhet az elszigetelődés, az őrlődés egy-egy probléma felett és a bizonytalanság, ami rontja a mentális jóllétünket.

6 résztvevő • 1 dilemma • számtalan megoldás

Hiánypótló köreinkben olyan felnőttekkel kapcsolódhatsz, akik érteni fogják a problémádat. Nem csak gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekben.

Mire számíthatsz? 

  • Játékos kérdésekkel, asszociációs feladatokkal vezetett beszélgetésre, bizalmas légkörben.
  • 4-6 fővel 2,5 órás program,
  • kiskörben 2-3 fővel 1,5 órás program
  • Az aktuális körökre különböző témákban a honlapon tudsz helyet foglalni.
  • Részvételi díj: 3500Ft/fő

FAQs

Q Mi van, ha mégsem tudok résztvenni a körben?

Akkor felajánlok egy következő időpontot neked, de át is adhatod másnak a helyed.

Q Én nem szeretek magamról beszélni, de szívesen meghallgatnék másokat. Így is csatlakozhatok?

Megértem, ha idegenkedsz attól, hogy megoszd a nehézségeidet, vagy a véleményedet másokkal. Legtöbbünk nem úgy lett nevelne, hogy ezt komfortosan megtegyük. Mégis arra bátorítanálak, hogy lépj át a komfortzónádon, ha eddig nem találtál megoldást azon belül. Ráadásul sose tudhatod, hogy nem éppen a Te megélésed lesz-e mások segítségére! Ha úgy érzed, hogy ez akkor is sok volna neked, akkor szeretettel ajánlom az egyéni konzultáció lehetőségét, amiről az info@nekunkbevalt.hu e-mail címen egyeztethetünk.

Q Ki kell lépnem, ha közben felébred a babám?

Ahogy Te szeretnéd. Tudom, hogy minden tőled telhetőt megteszel majd, hogy erre a kis időre zavartalanul kapcsolódhass a körhöz, mégis közbejöhet bármi. Én annyit fogok kérni, hogy némítsd le a mikrofonodat, ha éppen nyugtalan a babád.

Q Miben más ez, mint egy barátnős beszélgetés?

A kapcsolódó körökben a vezetett beszélgetés „műfaja” azt szolgálja, hogy minden részvevőnek lehetősége legyen többet kivenni egy-egy alkalomból, mint egy kötetlen csevegésből – amivel semmi gond nincs, jóleshet más színtereken. A vezetés itt azt is jelenti, hogy a kör elején kialakítunk egy sorrendet, hogy ne egymás szavába vágva beszéjünk. Játékos feladatokra hívlak, amik segítenek elmélyülni, jobban megérteni, amiben vagy.