Belső Ösvény Taiji Iskola

 

Legyél az első értékelő

A taiji és a csikung módszer, amivel megőrizheted testi, lelki egészségedet. Szelíd mozgás, hogy minél jobban bánj önmagaddal. Az edzések alatt megtanuljuk felismerni a bennünk lévő energiákat, és azokat művészien használni, mert a taiji művészet. Az egyes formák megtanulásával, a taiji gyakorlásával arra teszünk kísérletet, hogy felfedezzük a pillanatot. A pillanat rezdüléseit. Hogy ne csak a lentre vagy a fentre figyeljünk, hanem egyszerre legyen jelen lent és fent, elöl és hátul, jobb és bal. Mozdulat mozdulatot követ, és az egész forma, veled együtt, olyanná válik, mint a víz folyása, folyamatossá, lággyá és erővel telivé.

Csányi Zita, a Belső Ösvény Taiji Iskola tanára, taijiquan jiaolianja 12 éve tanít taijiquant (tajcsicsuan, taichi) és qigongot (csikung), buddhista tanítóként pedig olyan meditációba bevezető technikákat, melyek lecsendesítenek, képessé tesznek a koncentrációra, a jó összpontosításra.
Nagy figyelmet fordít arra, hogy test, lélek és szellem egységben és egységgé fejlődjön a gyakorlás során. Mind csoportos, mind egyéni óráin a hangsúlyt, a minél tökéletesebb technika elsajátítása mellett arra helyezi, hogy a tanítványaiban kialakuljon a szeretetteljes önmagukra figyelés. Ennek érdekében a taiji és a csikung oktatásba olyan meditációs technikákat integrált, melyek elsajátítása megnyitják az utat a komoly önismeret felé.