EMMA Egyesület

Segélyvonal, közösség és társadalmi aktivizmus - anyáknak, anyákért

Legyél az első értékelő

Az EMMA Egyesületről

EMMA egy közösség: sorstárs- és szakmai közösség, amely elsősorban a gyermekvállalás  időszakán keresztül tekint rá a női életútra, és dolgozik azért, hogy az anyák társadalmi helyzete javuljon. Tevékenységünk előterében a várandósság, a szülés, és a kisgyermeknevelés évei, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó társadalmi rendszerek állnak, különös tekintettel a szülészeti ellátórendszerre.

Hiszünk a nők közötti összefogás és szolidaritás erejében. Arra biztatjuk, abban támogatjuk a nőket, hogy tegyenek önmagukért és egymásért, és vállaljanak  felelősséget a társadalmi szintű változásért is.

Segítőként és szakemberként elsődlegesnek tartjuk, hogy ne szakadjunk el a nők által megélt valóságtól, az anyák tapasztalatait egyéni-közösségi-társadalmi összefüggéseiben fogadjuk be, értsük meg, és a változásra ennek tudatában törekedjünk.

Hiszünk abban, hogy minden nőt, élete minden pillanatában egyenlő módon megillet a méltóság, a biztonság, a szabadság és az önrendelkezés. A női életet összetettségében éljük és látjuk, meggyőződésünk, hogy annak egyes aspektusai, kihívásai egymással összefüggenek, ezért elkötelezettek vagyunk a nőtémákban aktív csoportok együttműködése mellett.

Alapértékeink a szabadság, hitelesség, elfogadás és örömteliség, amelyeknek a megélésére törekszünk személyes, szervezeti és közösségi szinten.

EMMA Vonal 

Az EMMA Vonal egy 2015 óta működő, ingyenesen hívható, anonim információs és lelkisegély vonal, amit önkéntes alapon üzemeltetünk, képzett segítőkkel. Vonalunkat az anyaság minden kihívásával kapcsolatban keresheted, a legapróbbaktól egészen az óriási nehézségekig. 

+36 80 414 565 

Minden munkanapon 10:00-12:00 és 21:00-23:00 óra között elérhetők vagyunk!
 
E-mailt a hét minden napján írhatsz nekünk: emmavonal@emmaegyesulet.hu
 

EMMA Műhelyek: 

Az EMMA Műhely rólunk szól: a gyermeket váró, gyermeket nevelő nőkről, a mi ezerarcú valóságunkról.

Az EMMA Műhely olyan védett tér, ahol egymás között, a bennünket érintő témákról beszélgetünk, tanulunk, cserélünk tapasztalatot. Közösen gondolkodunk arról, hogy mire van szükségünk, mit tudunk tenni egymásért. Keressük a módját, hogy összhangba hozzuk az életünkben a személyes vágyainkat, kapcsolatainkat, az anyaságot, a fizetett munkát és a társadalmi aktivizmust. 

A valóság és köztünk ott vannak az érzések, amelyeknek itt helye van, amelyeket elismerünk. Az emlékezés, a történeteink megosztása, önmagunk felismerése nőtársaink történeteiben gyógyulást hoz, és erőt a cselekvéshez.

Az EMMA Műhelyekben munkatársaink és önkénteseink szakemberként és sorstársként kísérnek benneteket. Aktuális időpontokról és eseményekről a Facebook oldalunkon tudsz tájékozódni.