Erdőfürdőzés

erdő- és természetterápia

Legyél az első értékelő

Az Erdőfürdőzéssel azokat a városi embereknek szeretném támogatni, akik élethelyzetükből adódóan nagy nyomás alatt vannak (kisgyererekeket nevelők, versenyszférában dolgozók, karrierváltó útkeresők). Szeretném megmutatni nekik hogy létezik egy hatékony, számukra is hozzáférhető természetes stresszoldó megoldás, amelyhez bármikor fordulhatnak ha kiegyensúlyozottabb mindennapokra vágynak. A programon bárki részt vehet (idősek, mozgáskorlátozottak és túlsúlyosak egyaránt), mivel nem kötött fizikai erőnléthez. 

FAQs

Q MI A KÜLÖNBSÉG AZ ERDŐFÜRDŐZÉS ÉS A TÚRA / KIRÁNDULÁS KÖZÖTT?

1. Bemegyünk az erdő sűrűjébe és egy pici területet megismerve figyelünk az ott történő dolgokra, környezetre. Az erdőfürdőzésen leginkább az adott környezetet, annak részletgazdagságát figyeljük meg, nem kiépített utakon, turistaösvényeken rójuk a kilómétereket.

2. Az erdőfürdő egy irányított relaxációs séta, ahol egyszerű gyakorlatokkal közösséget élhetsz meg a természettel. Az erdőfürdő során nincs idegenvezetés, nem látogatunk meg nevezetességeket, és állat- és növényhatározást sem végzünk.3. Az erdőfürdőzésen önmagunkra és az erdőre figyelünk. Ahhoz hogy ezt zavartalanul megtehessük, alapvetően NEM beszélgetünk … csak a megosztó körben. A csend abban segít hogy figyelni tudj. Befelé és kifelé egyaránt. Megfigyelheted hogy minél csendesebb vagy egy erdőben, az annál inkább felfedi magát előtted.

Q MI TÖRTÉNIK EGY ERDŐFÜRDŐZÉSEN?

Egy kis területet fedezünk fel a természetben aprólékosan, csendben, a részletekre figyelve. A séta semmiféle fizikai erőnlétet nem követel meg.

Olyan gyakorlatokat osztok meg veled, amelyek segítségével közösséget élünk meg a természettel. Találkozásunk elején mesélek az erdőfürdőzésről és útmutatóval látlak el, mire figyelj.

Ennek első állomása egy vezetett elcsendesülés, majd egy lassú séta során megfigyeljük a körülöttünk lévő tájat és élőlényeket. Ezt követően olyan lehetőségeket kínálok fel, ami önálló felfedezésre hív.

Minden egyes gyakorlat után összegyűlünk és megbeszéljük, ki hogy érzi magát, milyen gondolatokat ébreszt benne az erdő, hogy érzi magát ahhoz képest, hogy belépett oda.

A sétát egy tea ceremóniával zárjuk, ahol egy kiemelt gyógynövény kap szerepet.

Q MENNYI IDEIG FOG TARTANI?

Átlagosan 3 órás egy program, hidegben ez lecsökkenthet 2 órára illetve sokszor van igény arra hogy akár 4 óráig is maradjunk.

Q KELL -E EXTRA FELSZERELÉS? MIT VIGYEK MAGAMMAL?

Semmi extra vagy drága felszerelésre nincs szükség. Amit ajánlani szoktam az az évszaknak megfelelő ruházat, egy kulacs meleg teával vagy vízzel, valami harapnivaló és egy ülőke (ülőpárna, kempingszék, pikniktakaró).