Mi az anyákkal vagyunk

TEATR – Színházzal Egymásért

teatr

Felhívás – ukrán menekült gyerekeket befogadó gimnáziumok és általános iskolák felső tagozatai számára

Nagy örömünkre a gyerekeknek szóló, a MUM Park Egyesület és a PTAH Theatre együttműködésében megvalósuló, TEATR – Színházzal Egymásért c. programunkat a United Way Magyarország Együtt Ukrajnáért c. pályázat keretében támogatja. 

Így lehetőségünk nyílik az ukrán gyerekek integrálódását segítő színházi előadással és feldolgozó foglalkozással meglátogatni iskolákat. A program célja továbbá, hogy segítse a magyar és ukrán gyerekek kapcsolódását, egymás elfogadását.

A programra olyan intézmények jelentkezését várjuk, ahol problémás az ukrán gyerekek beilleszkedése és ahol szívesen látnak alternatív pedagógiai módszerként színházi előadást és feldolgozó foglalkozást. 

“Célunk az érzékenyítés, a kölcsönös megértés, elfogadás elősegítése. A jelenetek interaktívak és kétnyelvűek (magyar-ukrán), az előadást egy feldolgozó foglalkozás követi vegyes magyar-ukrán gyermek csoporttal.”

A programsorozat végén az integráció-beilleszkedés-érzékenyítés témája iránt érdeklődő pedagógusok egy közös szakmai tréningen vehetnek részt.  

A projekt a United Way Magyarország támogatásával valósul meg.