Vedd észre ma is a férfiben azt, amiért beleszerettél, és Őt választottad. Emeld a férfit – persze ez képzavar, mert hogyan is emelném, mikor ő az erősebb – fizikailag mindenképpen. Inkább azt mondom, NÉZZ RÁ FEL! November a férfiak hónapja ( Movember, Nemzetközi férfinap).

Rajtunk is múlik az ő egészségük

Bár tudom, hogy mindenki a saját egészségéért és energiájáért felel, de mégis a nőnél van a kamra kulcsa, és a házi tűzhelyet is ő gondozza. Szvámi Véda, a Himalájai Jóga Tradíció mestere egy előadásában azt mondta:

„Némely indiai nő gyilkos! MIÉRT? Nézzük meg mit ad enni a férjének? Gheeben tocsogó fast foodot. Ráadásul milyen hangulatban főzik meg, így milyen energia kerül az ételbe?

Indiában a cukorbetegség komoly problémát jelent. Miért? Magyarországon vezető halálok a szív és érrendszeri betegségek csoportja. Nemcsak a férfiaknál!

Hallottad már a mondást:

„A nő a szívével ad, a jónival fogad.”

A fenti statisztikából látszik, hogy női adószervünk, a szív energiája csak akadályozottan tud áramlani (sokszor a sebész szikéje nyitja meg). Mennyi befagyott szívtér van! Magamnak is be volt fagyva hosszú évtizedeken át. Most is sokszor zárja be a félelem. De már tudom a kulcsot, ami nyitja:

A SZERETET!

Félelem esetén beszélek a párommal arról, mitől félek. Meghallgat, reagál. Eközben nyílik a szeretet, és a hit, hogy közösen mindent megoldunk.

Minden alkalmat megragadok a szeretésre. Mert ezzel nemcsak magamat emelem, de a férfit is.

„Inkább azt mondom, NÉZZ RÁ FEL!”
Ami bevált számunkra a házasságunkban:
 • Tudjuk, minek a háza az otthonunk!
 • Minden évben közösen tervezzük az esztendőt, kis táblázatba írva a személyes célokat és a családit egyaránt.
 • Sok közös ügyünk van, amit együtt tudunk sikerre vinni, a személyes küldetésünk mellett.
 • Randizunk! (A nőnek fontos a szemkontaktus, férfinek a teljes látvány emelő, vagyis szépen öltözni, időt szánni egymásra megéri.)
 • Minimum napi 30 perc férfi-nő idő (amikor nem arról beszélgetünk, kinek mi a dolga, hanem arról, mi foglalkoztatja a szívemet, mit olvastam, stb.)
 • Minimum heti 2 óra egymásnak szánt idő.
 • Minimum havonta egy nap együtt.
 • Közösen megnézett rövid sorozatok, nagyon jó beszédtémák!
 • Nagynak látlak! Nem a ganajt túrom: a kincset keresem úgy magamban, mint a férfiben.
 • Őszinte vagyok magamhoz, tudom, mire van szükségem s ezt el is mondom, ha kell, többször is.
 • Látlak, hallak, érezlek. Érezve érezlek! A lényegedet.
 • Tilos megalázni, megszégyeníteni egymást!
 • Összezárunk és kiállunk egymásért (még ha igaza is lenne annak, aki bánt).
 • Bízom benned! Engedlek dönteni és hibázni, amit nem hánytorgatok fel, mert tudom, ez is a fejlődés velejárója!

Ha magamról tudok gondoskodni, és magamért vállalom a felelősséget, az emeli a páromat is, mert így ez a teher nem őt nyomja. Sok házasság azért nem működik, mert mindenki a másiktól várja a boldogságot. Ez nem reális! Mindenki maga felel a saját boldogságáért.

Érett, független emberek szövetsége a sikeres házasság kulcsa. Alkalmat adok a páromnak arra, hogy nagyságát mutathassa. Tanácsot kérek tőle, időt és teret adok neki.

Sok házasság harcmező. Kíméletlen csata zajlik a másik leigázására. Nincsenek győztesek! Ami a másiknak fáj, az nem emel senkit. Itt kell azt is észrevenni, ha egy kapcsolatban már annyi a bántás, hogy az jóvátehetetlen.

A bántás mindig zéró tolerancia!

Vállalj személyes felelősséget magadért, tiszteld a társadat!

Ez nemcsak megtartás, de emelés is. A nő a Hold, ami visszatükrözi a Napot. Nem ragyogja túl, mert két nap kiégeti egymást! Nem löki a férfit a Hold szerepébe, mert úgy nem tud termékeny lenni. A Hold szépen körültáncolja a Napot, és hűsíti annak a hevét, a vizeket mozgásban tartja, és életet teremt a földön. Kell a Hold, mert a Nap egymaga mindent kiéget. A nő a Hold. A férfi a Nap.

A nő a Hold. A férfi a Nap.
Fotó: Canva

Ez a REND!

Tarts rendet, és a rend megtart téged!

Szeretettel ölellek,

Tündi

Keresd az Anaya – A Szív útja programjait, eseményeit >>

Iratkozz fel hírlevelünkre >>

Tags :