Hova lehet a gyerekekkel elmenni a téli szünetben, ha nem gondolkodtunk és léptünk már jó előre? Mert bizony válság ide, válság oda, december elején már szinte semmilyen előadásra nem lehet jegyet kapni. Pont ezért próbáltunk olyan programokat becserkészni nektek, ahova még később is van esély bejutni. Nekünk a Hévíz-patak vízitúra a kedvencünk. Hogy miért? Mindjárt kiderül. Íme a MUM PARK családi programajánló!

BUDAPEST

Budapest Park Jégvilág, egész decemberben

December 1. és január 31. között ismét téli mesebirodalommá változik a Budapest Park, ami immáron 1500 négyzetméteres koripályával, továbbra is hangulatos jégfolyosóval, különleges, téli étel- és italkínálattal, káprázatos, filmbe illő fényekkel és a legparkosabb zenékkel várja a látogatókat. Az idén még nagyobb területen elhelyezkedő korcsolyapálya mellett a szervezők ráadásul számos újdonsággal is készülnek, amit már most hétvégén megtapasztalhattok.

Hello Buda Winterland, egész decemberben

A Hello Buda gasztroudvar már november közepén varázslatos téli birodalommá alakult át, amit január 8-ig a hét minden napján kiélvezhetünk. Azért két csúszás között érdemes hódolni a gasztro élményeknek is, amelyekkel négy étterem, a Crunchy, a Waffle Dog, a Meraki és a Cafat jóvoltából gazdagodhatunk. Az új ételkínálatnak, a téli programoknak és az isteni lélekmelengetőknek köszönhetően biztosan nem fogtok fázni. Hangolódjatok a karácsonyra a budai dombok lankái között!

Varázsnagymama – zenés gyerekelőadás az egész családnak, december 28., 29.

Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

Téli Szünet Programok a Csodák Palotájában, december 27 – január 8.

A téli szünetben minden nap izgalmas kísérletekkel, varázslatos extra előadásokkal, foglalkozásokkal várnak titeket a Csodák Palotájában. Egy ilyen extra előadás a Csillagszóró és jégszökőkút, ahol látványos kísérletek közepette mutatják be az ünnepek varázslatos világát. A bemutatón a többi közt megtudhatjátok, hogyan kell egy lombikban hópelyhet növeszteni, mi történik a csillagszóróval folyékony nitrogénben, hogyan készül a jégszökőkút, vagy, hogy hogyan színezik a tűzijátékot. A buborék show is nagyon izgalmasnak ígérkezik, a Richter Gedeon science show pedig a látvány és izgalom tetőfoka! Egy olyan világba kalauzolják a látogatókat, ahol a fizika és a kémia brutális törvényei uralkodnak, s az előadó bemutatja kedvenc és leglátványosabb kísérleteit.

ORSZÁGOS

Állatok karácsonya, Debrecen, december 27.

A Debreceni Állat- és Növénykert egyik legszebb hagyománya ez az ünnepi rendezvény, ahol a sok meglepetés mellett, megfigyelhetitek az állatok karácsonyi lakomájának tálalását.

Karácsonyi Meseház, Csákánydoroszló, január 6-ig

Rengeteg világító figura, mézeskalács házikó vár titeket. Idén is lesznek pingvinek és életnagyságú jegesmedvék, a fejét mozgató szarvas, sőt a ledpatakok és a sok-sok fa szintén elmaradhatatlan kellékek. Az ünnepi udvar minden nap 17 órától 20 óráig tart nyitva.

Vízitúra a Hévíz-patakon, Hévíz, március 15-ig

A Hévíz-patak egy igazi különleges téli vízitúra helyszín. A program különlegességét a sehol máshol nem tapasztalható környezeti adottságok és a téli élővilág szépségei adják. Mindez pár lépésre a Hévízi-tó partjától.

Fotó: eurovizitua.hu
Óévbúcsúztató szilveszteri csergetés, Hajdúszoboszló, december 31.

A szilveszteri csergetés több évszázados hagyományon alapuló rendezvény. Úgy tudjuk, hogy elődeink 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a “Szoboszlót” fenyegető török hadsereget. E neves eseményről való megemlékezésnek és az óév búcsúztatásának örömére telik meg emberekkel a város főtere az év utolsó estéjén.

A rendezvény minden évben hagyományos programelemekkel és új attrakciókkal űzi el a „gonosz erőket” és köszönti az új évet. Az est folyamán nagyszabású koncertek és tűzijáték is vár titeket, ha arra jártok.

Fotó: hajduszoboszlo.hu

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok, vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei mindig rendelkezésetekre állnak.

Kellemes karácsonyt és szuper programokban dúskáló boldog új évet kívánunk!


További karácsonyi tartalmainkat keresd a MUM PARK KARÁCSONYI KÜLÖNSZÁMÁBAN!

Kattints a képre, és lapozd át a karácsonyi kiadványunkat!
❤ Ez a mi karácsonyi ajándékunk az olvasóinknak. ❤


Kiemelt kép: Yan Krukov