Személyes, asztrozófiai születési képletünk, vagyis asztroszkópunk a többi közt hozott képességeinkről, alapelveinkről, céljainkról, vezérlő elveinkről, cselekvő erőnkről, s minden életterületünkről is mesél. Így hát nem maradhat ki az anyaság sem – erről szól ez az írás.

A második részben a zodiákus Mérlegtől a Halak jegyéig terjedő félkörét vizsgáljuk – az első részt ITT olvashatod!

Neked vajon hol áll a Holdad?

Attól függően, hogy születésünkkor a Hold hol tartózkodott: mely zodiákusban, melyik életházban, milyen kapcsolatban a többi égitesttel, melyik csillagkép alatt – számos következtetést levonhatunk. Most a legegyszerűbb módot választva a Hold zodiákus körön betöltött helyét vizsgáljuk, s bár ezt külön nem részletezem, figyelembe vettem az égen ragyogó csillagképeket is. Aki tudja, hol áll születési képletében a Hold, az eleve olvashatja a neki szóló részt. Aki tudja lehetőleg percre pontos születési dátumát, ITT egyszerűen kikeresheti a Hold születési képletében elfoglalt helyét. (Az oldalon található automatikus elemzéseket nyugodtan hagyd figyelmen kívül.) Aki pedig egyikkel sincs tisztában, de van gyermeke, nagy eséllyel magára ismer majd – bár természetesen az asztroszkóp számos más eleme is befolyással van az anyaságra. Tekintsük ezt most önismereti játéknak – jó szórakozást kívánok hozzá!

Hold a Mérlegben

Anyaként célja a harmóniateremtés. Fontos számára, hogy mind gyermekeivel való kapcsolata, mind környezete kiegyensúlyozott és szép legyen. Szereti, ha a külvilág felé is ez a kép kommunikálható, fontos számára, hogy jó anyának tartsák. Szívéhez közel állhat a művészeti nevelés, de nem fogja erőltetni, ha gyermekének más az érdeklődése – inkább a békére szavaz. Sokat gondolkodik az anyaságon, egy-egy nevelési elv mellett csak akkor kötelezi el magát, ha hosszas mérlegelés után is egyértelműen jónak érzi.

Számára is az önismeret útja az anyaság, melynek során eljut majd oda, hogy az esszenciális tudást, életbölcsességet megszerezze. A gyermekvállalás és gyermeknevelés során alkalma lesz rendet tenni a múltban, ellépni a meghaladott minőségektől, és elindulni a jövő felé. Megtanulja majd, hogy „ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan” – vagyis megtanul a lelkével látni.

Hold a Skorpióban

Mély érzésű, titokzatos anyuka. Szenvedélyesen szereti gyermekeit, de sokszor még ők sem tudhatják, mi jár a fejében. Intuitív, nincs szüksége könyvekre és módszerekre. Számára nem fontos a látszat, sem a precizitás, de az anyagiak sem különösebben kötik le – anyaságában a mély, lelki kötődést és az élet misztériumát éli elsősorban. Érdeklik őt a mögöttes mozgatók, tudni szeretné, mi van a dolgok – például a gyerekek viselkedése – mögött, és bizony, kiszagolja az igazságot is.

A gyereknevelés során megmérettetnek benne múlt és jövő igazságai. Sorra kerülnek a gyermekkorából hozott, mindeddig igaznak és kétségbe vonhatatlannak tűnő dolgok, családi bölcsességek, de ugyanígy a jövőről szóló kinyilatkoztatások is. Eme mérlegelés nyomán kíméletlenül levághat magáról minden méltatlan minőséget. Fontos itt is az önismeret, az ösztönök tudatosítása, s az ily módon felemelt energia tudatos működtetése, a magas szellemiség.

Hold a Nyilasban

Lelkes és lelkesítő, optimista, derűs, mozgékony anyuka. Mindig nagyon ügyel rá, hogy igazságos legyen, jó erkölcsi érzékkel rendelkezik. Fontos számára a hit, igyekszik ezt át is adni – de inkább könnyedén, szabadon. Idealista, és nem akarja dobozba zárni, keretek közé szorítani neveltjét. Szívesen mozdul ki, lát világot, vitat meg különféle filozofikus kérdéseket.

Az anyaság elsősorban arra hívja, hogy keresse meg saját láthatatlan mozgatóit, derítse fel lelke mélyét, és válassza a legmagasabb, isteni minőségeket. Ez sokszor komoly belső küzdelmekkel jár, melyek során mély átalakuláson megy keresztül. Hívást kap rá, hogy levágja a méltatlan működéseket, megdolgozza egóját és félelmeit, és a legmélyebb szeretetet válassza. Erői kézben tartását tanulja meg az anyaság beavatásában.

Hold a Bakban

Talán kissé szigorúbb, de következetes anyuka, akire mindig lehet számítani. Stabilan, kősziklaként áll a legzavarosabb helyzetekben is. Az anyaság megtanítja rá, hogyan érjen el nagyszerű dolgokat kitartó munkával és koncentrációval, lépésről lépésre haladva. A teljesítmény fontos lesz számára, ahogyan az anyagiak is. Előbbit általában elvárja gyermekétől, utóbbit pedig biztosítja számára. Felelősségteljes, megbízható – fontos, hogy tanuljon meg lazítani is, és ne vállaljon túl sok mindent magára.

Az anyaság arra hívja őt, hogy tanulja meg tudatosan működtetni szellemi erőit, kapcsolódjon a magasabb szférákkal, élje a szeretet bölcsességét – s hozza le az égi tudást az anyagba, élje azt minden nap.

Hold a Vízöntőben

Vicces, laza, praktikus és színes egyéniségű anyuka. Nyitott az újdonságokra, mindig kicsit forradalmár, és szinte biztos, hogy nem „dinoszaurusz” – szereti és használja a technikát a gyereknevelésben is. Fontos számára, hogy anyaszerepben is szabadnak érezhesse magát. Gyermekeit is szabadságra és önállóságra neveli, a tradíciók egyáltalán nem érdeklik – sőt… Érdekli a demokratikus nevelés, az alternatív módszerek. Többnyire nem aggódja túl a dolgokat.

Anyasága a sorsfeladatok felvállalására és a szentség megélésére hívja őt. Karmikus munkái elvégzésének is fontos területe ez, mely által a múltat tisztíthatja meg, s régi berögződéseket írhat át, miközben játékosságát és gyermeki tisztaságát is megtartja.

Hold a Halakban

Mély érzésű, empatikus anyuka, aki készséggel reagál gyermeke minden rezdülésére. Otthonosan mozog a fantázia, a mesék és álmok világában. Fontos, hogy megtanulja megtartani énhatárait, tudja, hol érnek véget saját érzései, és hol kezdődnek gyermekeié. Szülőként ösztöneit, megérzéseit, intuícióját használja leginkább. Szeretet egységre törekszik.

Anyaságában múltból visszatérő tehetségek, képességek segítik őt. Ő is megéli a testi-lelki-szellemi átalakulást. Az anyai lét számára is tapasztalatai összegzését hozza, a nagy lezárások mellett. Ebben tapasztalja meg a valódi egységet, ebben találja meg leginkább a transzcendenciát.

Remélem, örömödet lelted ebben a kis csillagközi anyakalandban – bár koránt sem mutathattam itt be minden árnyalatot, talán te is magadra (vagy anyukádra) ismertél. Ha szeretnél többet tudni személyes asztroszkópodról, keress a magikusno@gmail.com email címen.

Csillag Enikő asztrozófus, tarot tanácsadó, holisztikus életmód mentor

A sorozat első részében a Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán és Szűz zodiákusban álló Hold és az anyaság összefüggéseivel ismerkedhettek meg.

banner

Photo by: pixabay.com