Csak kapkodom a fejem mostanában, annyi minden történik az égen – és talán érzitek, itt a Földön is. A héten a Merkúr, a Vénusz és a Mars is jegyet vált, így erőteljesen változik az idő minősége. A megértéseket most több szextil segíti, s izgalmas együttállásokra is számíthatunk. Mindez magyarul alább olvasható!

A Nap a héten az Ikrekben halad, továbbra is hangsúlyosak a kisebb utazások, jövés-menés, ügyintézés, üzletkötések. Fontos most a kommunikáció, erősödő információ áramlás, tanulási vágy és hatékonyság színezik a napokat. Társaságkedvelők előnyben!
Csillagképi értelemben fő világítónk a Bika alatt halad, így továbbra is a termékenység, az anyagba öntés és megvalósítás ideje van. Ez az egyik legkitűnőbb időszak arra, hogy amit igazán szeretünk, amiben jók vagyunk, azért érdemben tegyünk, termőre fordítva így tehetségünket, szerelmes szenvedélyünket.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold csökkenőben van. Méregtelenítésre, a fölöslegek eltávolítására, rossz szokásoktól való szabadulásra jó időszak ez. A hetet a Halakban kezdi, misztikus és romantikus hangulatban, majd kedden éjfél előtt a Kosba lép. Intenzitás, erő, kitörés, előre indulás a kulcsszavak. Csütörtök reggel a Bikába áll tovább, annak hozva idejét, hogy újonnan indított dolgainkat stabilizáljuk. Vasárnap este az Ikrekbe érkezik, tovább erősítve a társaságkedvelő, kommunikatív, mozgékony tendenciákat.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN kora hajnalban a Merkúr a Bikába hátrál vissza, miközben a nap folyamán még a Plejádok alatt halad. Termékeny szellemiség napjait éljük, érdemes lehet ezt az időszakot kihasználni tudományos munka, művészi alkotás, közvetítő tevékenység szempontjából. Valahogy most mindez kapcsolódik a múlthoz – különösen üdvös napok ezek régi dolgaink tisztázására, a nagy beszélgetések most jó eredményt hozhatnak.
Ugyancsak kora hajnalban a Mars szextilt ad a Plútónak, így most saját erőnkkel, energiánkkal, a nagy erejű belső transzformáció folyamatával kapcsolatos megértésre számíthatunk.
A Nap ma a Perszeusz csillagkép legfényesebb, Mirfak csillaga alatt halad el.

Ideje ráébrednünk isteni származásunkra! Arra, hogy mindenre képesek vagyunk!

Méghozzá az eleve bennünk lévő erőnél és sorsirányítási képességünknél fogva. Az igaz szerelem elnyerhető, a bátorság és kitartás jutalmat érdemel. És ez így van.
Ugyancsak ma pontosodik be a Nap és a Jupiter szextilje, s hoz hitrendszereinkkel és az igazsággal kapcsolatos megértéseket.

KEDDEN kora reggel a Merkúr és a Mars szextilje pontos, erőinkkel kapcsolatos megértésre juthatunk, illetve sokat tanulhatunk ma a bátorságról, az egyenes kiállásról, társainkról és az egységről, a szeretet nyílt kimutatásáról.
Kora délután Szaturnusz és Vénusz is a szintézis alkotásban segít: most megmutatkozik, mi az igazi érték a szerelemben, a művészetben s egyéb vénuszi témákban. A határátlépést, az önmeghaladást s a korlátok közül való kilépést segíti most a rálátás.
Késő este a Hold a Kosba lép.

SZERDÁN kora hajnalban jegyet vált a Mars, s megérkezik a Kos zodiákus cikkelyébe. A bennünk lévő energia, cselekvő erő megmozdul, tűzzel itatódik át. Mostantól erőteljesebb érdekérvényesítés jellemez, határozottság, gyorsaság uralja a téridőt. A harciasság néha előre mutató, máskor azonban érdemes lehet megfontolni a dolgokat, mielőtt cselekszünk. A nyitott tenyerű, őszinte egymás felé fordulás sokszor a leghatékonyabb módja dolgaik tisztázásának, érdekeink védelmének. A békés harcos útja létező alternatíva.

CSÜTÖRTÖKÖN a Jupiter (együtt állásban a Marssal) eléri a Cet Diphda csillagát, s rámutat, hol van ideje a testi-lelki-szellemi megújulásnak, a hitrendszerek és az akaraterő megújításának. Ugyanezen tendencia érvényesül a hét további részében is.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEK reggel bepontosodik a Vénusz Plútóval alkotott kvadrátja, miközben a szerelem istennője a Plejádok, az istenek szerelmi fészke alatt halad.

Erőteljes és termékeny fordulat következhet be szerelmi életünkben s egyéb más vénuszi analógiákban. Hogy e fordulatnak együttműködő, mágikus teremtői s ne elszenvedői legyünk, most van itt az ideje a gyakorlatba ültetni mindent, amit az utóbbi időben tanultunk a szerelem, a harmónia, a biztonság megteremtéséről! Most vizsgázik élesben bölcsességünk!

Úgy érezhetjük, össze kell egyeztetnünk a lépésről lépésre haladást az azonnali, gyors előre indulással – a jó hír viszont, hogy ez az érzés hamarosan feloldódik. S miközben az anyagi síkon nagy lépésekkel haladunk, zajlik a mélyben a transzformáció is szépen, lassan, megfontoltan. Nem kell félnünk: nem maradunk le semmiről, amit célul tűztünk ki magunknak ebben az életben – akkor sem, ha most türelmetlenül toporzékolunk netán. Csak hagyjuk a dolgokat szépen alakulni önmaguk tempójában. Visszanézve látjuk majd, mi miért történt pont úgy, ahogy. Bizalom!
Ugyancsak a reggeli órákban a Hold a Bika zodiákusba érkezik meg.

SZOMBATON a Vénusz, továbbra is kvadrát fényszögben az alvilág urával, eléri a Halak csillagkép Al Rischa csillagát. E fényes csillag a két halacskát összekötő égi fonalakon a csomó – a kettősség fölötti egység szimbóluma. A látszólagos ellentétek mögött mindig valódi szeretet egység áll! Aki ezt megérti, az valóban fölül bír emelkedni a hétköznapok körein, lezárhatja a régi karmát, és új sorskört indíthat el! Beavató tudás ez. Érdemes lesz figyelni ma, a meditáció is hatékony módszer lehet.
Pontossá válik délután a Nap kvintilje a Neptunusszal: lelkünk mélyéről emelhetünk a fényre titkokat, s ehhez kifejezetten jó eszközt adhatnak a művészetek és a természetben töltött idő. Varázsnap a mai, ne féljünk használni fantáziánkat, kitárni a szív ajtaját, s varázsoljunk magunk is! Csupa mesés, „hihetetlen”, fantasztikus és „valószerűtlen” igazán mágikus dolgot tegyünk ma!
Délután jegyet vált a Vénusz, s átlép a Bika zodiákusba. A szenvedély most stabilizálódik, termékennyé és biztonságossá teszi a teremtést, a szerelemet, a kapcsolatokat. Abszolút ideje van az élet élvezetének.

Ez az az időszak, mikor a csuporból úgy érdemes a nyelvünkre cseppenteni a legselymesebb, erdő és rét ízű, sötét borostyán fenyőmézet, hogy közben minden érzékünkkel elmélyülünk ebben az intim és gyönyörű pillanatban. Érzéki szerelem meditáció. Az egész erdőség egyetlen csepp mézben. Minden virág szirmának selyme egyetlen érintésben. Lassúság, aranyfény, pompa és illat orgia. Merülj el benne!

Késő este a Mars eléri a Cet Diphda csillagát, s ismét erőink megújítására hív. Testi erő, lelki erő, szellemi erő, szív-erő… Gyógyul, újul, gyarapszik.

VASÁRNAP válik pontossá a Mars és a Jupiter együttállása a Kos csillagképben, s ehhez kapcsolódik két szextillel a Nap és a Plútó is. Ismét csak erő, bátorság és igazság lépnek szövetségre, hogy megújuljanak bennünk – és segítségükkel lebonthassuk önkorlátozó hitrendszereink s minden egyéb akadályt.
A Hold az esti órákban az Ikrekbe lép át.

Áldott hetet nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com