Napunk a héten már a Bika zodiákusában halad. Most az anyag világában való teremtésnek jött el az ideje. A zöldülő és illatos, gyönyörű tavasz, a szerelem napjait éljük, amikor a teremtés már konkrét és kézzel fogható minőséget vesz fel. Harmóniát, biztonságot, szépséget, bőséget hozunk létre.

Csillagképi értelemben a Nap a héten a Kos csillagai alatt halad. Ideje van most tehát, hogy hitünk erejével bontsuk le szellemi önkorlátozásainkat, és hozzuk el teremtéseinkbe a Tejút bölcsességét. A Cet és az Eridanus égi terét sem hagyta még el fő világítónk, így továbbra is a testi-lelki-szellemi megújulás idejét éljük, miközben beavató utunkon haladunk.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekvőben van. A tápanyagok beépülése fokozott; a felépítés, gyarapítás, integráció ideje van. A hetet az Ikrekben kezdi, a hétfő így levegősebb, kapcsolódósabb napunk lesz. Mozogjunk, és tornáztassuk intellektusunkat is! Hétfő este a Rákba lép, ekkortól előtérbe kerül az otthon és a család témája. Romantikus esténk lehet kedden és szerdán is, ezek megfelelő randi időpontok, ha nem a vérmes hódítás, hanem a finomabb energiák mozgatása a cél. A múlt dolgai most fokozott érdeklődésre tarthatnak számot. Csütörtök reggel a Hold az Oroszlán zodiákusába érkezik, első negyed napja van. Ideje, hogy növeljük önmagunk szeretetét, megbecsülését, önbizalmunkat, és törődjünk magunkkal. Ha ezt megtesszük, ragyogóan élhetjük a nagyvonalú szeretet kiárasztását társaink felé is. Tegyünk most lépéseket életünk, sorsunk uralásáért. Szombaton este lép a Hold a Szűzbe, így a vasárnap a külső-belső rendrakás, a szolgálat és a spirituális gyakorlatok jegyében telhet.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐRE virradóra a Nap a Mesarthim csillag alatt halad. Délután megérkezik a Felszálló Holdcsomóponthoz, majd este éri el a Sheratant. Ez a nap a TUDATOSODÁS napja.

Amire ma ráébredünk, az abban segít, hogy kilépjünk az ismétlődések ördögi köréből, ráébredjünk, mi az, amit eddig ösztönösen működtettünk – de mostantól másképpen akarjuk csinálni, és magasabb szintet célozzunk be – a Tejút isteni minőségeit méghozzá.

Ráadásul válaszúthoz érkezünk, ahol konkrétan arról döntünk majd, vállaljuk-e a felelősséget sorsunk (és személyiségünk) tevékeny alakításáért? Hajlandóak vagyunk-e beleállni feladatainkba, beteljesíteni önmagunkat? Meghozzuk-e mindezért az áldozatot akár szellemi, akár lelki, akár fizikai szinten?

Teremtővé, indítóvá, újítóvá válunk-e, vagy hárítunk és pancsolunk a langyos vízben inkább, hátha elmúlnak a fellegek? Elmúlhatnak persze, de velük múlik az élet, és valamennyi jelenlegi lehetőségünk is.

Kora hajnalban egy Merkúr-Mars szextil segíti annak megértését, hol van ideje meghaladni gondolkodásunk korlátait. Különösen érintett lehet mindaz, amit arról gondolunk, mi hoz számunkra harmóniát és biztonságot az otthon és a család területén.
Az esti órákban a Hold a Rákba lép, támogatva e folyamatot.

KEDDEN éppen ebédidőben pontosodik be a Nap Szaturnusszal alkotott szextilje. Nagyon pontosan érezzük most, minek jött el az ideje. Megértjük, hol lenne jó elhagyni sürgősen a komfortzónát, vállalni a mély transzformációt, meghaladni önkorlátozásainkat azért, hogy életünk uralását a saját kezünkbe vehessük (ahogyan erre a hétfői nap oly kitűnően rávilágított). És azért, hogy önmagunkkal egységbe kerülhessünk. Ráláthatunk, merre van az előre – mi visz most minket céljaink felé.

SZERDÁN, még hajnal előtt, a Merkúr eléri a Menkar csillagot retrográd mozgásában. Ismét előre mutató álmaink lehetnek önmagunk kidolgozásáról. A szükséges szellemi átalakulásról kapunk beavató üzeneteket, egészen szombat éjfélig.
A kora hajnali órákban a Vénusz a Rigelhez ér. Ez Nimród lába, mely az Eridanus beavató folyójába lép – így e nap a belső elindulásról üzen.

Önmagunk felé indulunk tehát, hogy közelebb kerüljünk mindahhoz, ami számunkra a szerelmet, harmóniát, biztonságot, szépséget jelenti.

CSÜTÖRTÖKÖN első negyed napja van, a reggeli órákban a Hold az Oroszlán zodiákusába lép.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN a Nap a Hamal csillagot éri el, mely a Kos legfényesebb, alfa csillaga, annak fején. Folytatódik a tudatosodás, a ráébredés önnön mélységeinkre, mozgatóinkra: az ösztönerőkre. Azt is megérthetjük egyébként, milyen szellemi gyakorlatokat lenne érdemes elkezdenünk életerőnk (teremtő erőnk) növeléséért!

Megértjük, milyen teljesen új minőséget van ideje elindítani az életünkben!

Ahogy Zentai Anna tanította a Kos minőségéről: szellemem, hitem erejével bontom le önkorlátozó hitrendszereimet! Ennek van most itt az ideje. Nagy erővel nyilvánulhat meg mindez. És továbbra is érvényes, hogy most van ideje meghozni a kezdet áldozatait – mert ezekből áldás születik!

SZOMBATON este a Vénusz a Bellatrix csillagot éri el, az amazon csillagát Nimród vállánál. Ideje hát felvállalni a bennünk lakozó harcos női energiákat, az önállóság, az érinthetetlenség erőit, melyekkel akár csatát nyerhetünk. Az üzenet röviden: „Önmagamban erős vagyok.” Önállóság, hatalom az életünk fölött, szabadság – ezt mind-mind behívhatjuk a Bellatrix amazon minőségével.
Ugyancsak az esti órákban a Hold a Szűz zodiákusába érkezik meg.
Az éjszakához közeledve pedig pontossá válik a Mars és az Uránusz által alkotott szextil. Ismét a megértés ajándékai érkeznek a térbe: ha ráérzünk, miben van most ideje az önmeghaladásnak, az erőteljesen felszabadító hatással lehet ránk.

VASÁRNAP délután a Vénusz a Capellát éri el, amely csillag a Tejút egyik tartó oszlopa a hagyomány szerint. A Capella csillaga kapu, melyen át az istenek útjának tápláló energiája áramlik hozzánk – így a vasárnap különösen szép lehet. Megmutathatja, hogyan teremthetünk mi magunk is isteni harmóniát, szépséget és igaz szerelmet magunk köré.

Áldott napokat!

Csillag Enikő asztrozófus, tarot tanácsadó, holisztikus életmód mentor

banner

Photo by: pixabay.com