A Nap a héten tovább halad a Kos zodiákusában. Továbbra is az elindulás, a korlátokból való kilépés ideje van. Csillagképi értelemben szerdáig még a Halak múltba úszó hala alatt jár fő világítónk, így eddig az időpontig továbbra is fontos tehetségek, képességek, lehetőségek, akár társak is térhetnek vissza a múltból. Innentől pedig lassan elérkezik az unalomig ismételt körökből való kilépés ideje, annak érdekében, hogy végre életük urává emelkedjünk.

A hét meghatározó energiája a Vénusz Plútóval alkotott trigon fényszöge, s a Szaturnusznak adott kvadrátja. Vénusz kedden elhagyja a Bika stabil, földes jegyét, hogy átlépjen az Ikrekbe, s ezáltal felrázza kicsit kapcsolatainkat és kreativitásunkat. Szaturnusz és Plútó pedig abban segít, hogy erőteljesen tisztítsuk a fentieket, s a próbákat kiállva, önkorlátozásainkból kilépve, sorsmintáink körein felülemelkedve az igaz szeretet és legmélyebb szenvedély által érjük el a szárnyalást, az igazi egységet. De ehhez mély, nagyon mély transzformációra van szükség.

Heti Holdnaptár

A héten a Hold csökkenőben van. A fölöslegek eltávolítása minden szinten időszerű. Sikeresebb lehet most a többi közt a fogyókúra, a tisztítókúrák, a selejtezés, a szabadulás rossz szokásainktól. A hetet a Nyilasban indítja, így kedd estig célkitűzések ideje van. Optimistább, könnyedebb hangulatban lehetünk. Kedd este a Bakba lép, innentől a lépésről lépésre végzett, kitartó munkáknak kedvez a téridő. Most hatékonyak lehetünk az anyagiak racionalizálásában. Érdemes csontjaink, fogaink egészségéért tenni, de kristályaink megtisztításának is kiemelt ideje van. Szerdán éjjel érkezik meg a Vízöntőbe, a tisztítást és az újdonságok bevezetését támogatja – na meg a bolondozást! A vasárnapot már a Halakban köszönti, ezzel igazán ünnepivé, misztikussá és romantikussá téve a hétvégét. Töltsünk időt a természetben!

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN déltájban a Szaturnusz a Sadalmelik csillag alatt halad. Érdemes a mai napot a mély, belső figyelem és az éberség állapotában tölteni, mivel fontos lehetőségeket hozhat. Ami felbukkan, az arra hív majd, hogy lépjünk ki a komfortzónából, és válasszuk a tiszta, szeretetből fakadó igazságot, a szentséget! Bízzunk abban, amit eddig tanultunk az önmagunkkal való munka során.

KEDDRE virradóra a Vénusz eléri a Plejádok csillaghalmazát, és az esti órákig ezalatt halad. Az év egyik legtermékenyebb napja ez, akár gyermeknemzésről, akár másféle, kreatív, vagy pénzügyi értelemben vett termékenységről beszélünk. A Plejádok az istenek szerelemi fészke a hagyomány szerint… Használjuk ki ezt a szép, termékeny energiát mi is!

Kora reggel a Vénusz az Ikrek zodiákusába lép. Mostantól szerelmi és egyéb kapcsolataink terén kiemelten fontos lesz, hogy megismerjük egymás véleményét, viszonyulásait, hogy hallgattassék meg a másik fél is – vagy még inkább, érezzünk bele egymás helyzetébe.

Nagy beszélgetések visznek most előre. Párterápiára, szerelemmel, szexualitással kapcsolatos önmunkára kifejezetten jó időszak lehet ez – elsősorban reflektív módon, társsal, társakkal. A kapcsolatokról szóló tudásunk gyarapítható az Ikrek jelében. Kiemelt lesz a társ, mint tükör motívuma. Mit mutat meg nekem magamból az, ahogyan a másik viselkedik, amit én érzek ennek hatására? Mire hívja fel a figyelmemet?
Ikrek Vénusz idején könnyedebb az ismerkedés, csacsogósabbak a randik, fokozottan érvényesül az intellektus szerepe. Ilyenkor tanulni is jó – mindazt, amit szívünk tudni vágyik! Ez a zodiákus határozottan támogatja a kimozdulást – sportoljunk, kiránduljunk együtt, szervezzünk baráti találkozókat!
Csillagképi értelemben Vénusz továbbra is a Bika alatt halad, ilyen módon kiemelten érdemes most szívbéli céljainkért tenni, hogy törekvéseink termőre forduljanak.
Dél körül válik pontossá a Vénusz Plútónak adott trigon fényszöge.

Erőteljes változtatásra vágyhatunk szerelmi téren, illetve biztonsággal, anyagiakkal és alkotó kreativitással kapcsolatos dolgainkban.

Az energetika egész héten jelen van és arra hív, hogy radikálisan megtisztítsuk és megújítsuk ezen területeket. (Most még elsősorban az erre való késztetés, igény jelenik meg. Június elején egyre határozottabban érezhetjük, hogy e témákban életünk urává akarunk emelkedni, békét kötni magunkkal és végre önzetlenül szeretni – de ehhez bele kell majd mennünk a kompromisszumok nélküli tisztításba, megújulásba, páncélunkat is levetve. Az anyagba öntés, a gyakorlati megvalósítás ideje majd decemberben érkezik el, amikor az alapokig bontva vissza berögződéseinket, érdemben tehetünk a harmóniateremtésért. Végül a Plútó és Vénusz együttállása kiegészülve a Marssal 2024 februárjában hozza el a nagy lehetőséget a zárt rendszerből való végleges kitörésre, a teljes transzformációra és harmóniateremtésre ebben a sorskörben.)
Még ebédidőben (12:58) a Vénusz az Alcyone csillag alatt halad, mely a Plejádok legfényesebb csillaga. A csendes, békés, szerelmes és termékeny misztikus középpontot jelképezi.

A mai nap kifejezetten nagyon alkalmas arra, hogy olyan meditációt végezzünk, melyben csendünkbe merülve a szív hálával és örömmel telik meg. Ezt tudjuk majd kivinni a világba, és erre bizony nagy szükség van.

Este a Hold a Bakba lép.

SZERDÁN a nap első perceiben a Nap és a Jupiter együttállása teljesedik ki (szerda 00:07-kor egzakt). A kedd déli alkalom után így éjfél után néhány perccel ismét nagy energiát aktiválhatunk sorsunk uralásáért. Nagyon nagy ereje van most a hálaimának és a meditációnak (de egész nap, és a környező napokban is). A Nap az önirányítás, a sorsuralás, az életöröm megtestesítője az égen, a Jupiter pedig a hité és a szeretet bölcsességéé. Kettejük együttállására az új kezdetek idejét jelölő, tüzes Kos zodiákusában kerül sor. Tehát ez az az időpillanat, amikor ÉRDEMBEN TEHETÜNK ÉRTE, HOGY KITÖRVE A (gondolkodásbéli) KORLÁTOK KÖZÜL, A SZERETET BÖLCSESSÉGÉT MŰKÖDTETVE (például, hogy minden pillanatban szeretve vagyunk, biztonságban vagyunk, egységben vagyunk, vezettetve vagyunk) ÉLETÜNK URÁVÁ EMELKEDJÜNK (bátran, felelősséget vállalva, szeretetben, szabadon)! De ennél is sokkal jelentősebb a csillagképi háttér!
Egyrészt a testi-lelki-szellemi megújulást szimbolizáló Cet csillagkép gyomra, a Baten Kaitos csillag érintett itt, mely önmagunk kidolgozásáról, az ösztönvilágból való kiemelkedésről üzen. Ez a kiemelkedés az érzelmek, motivációk felismerésével, átvilágításával, saját mélységeink tudatosodásával jöhet létre. És most létre is jön!

TEGYÜNK A TELJES MEGÚJULÁSÉRT, MELY A SZEMBENÉZÉSBŐL FAKAD! Váljunk egyre tudatosabbá, szeressük magunkat egyre jobban (értsd jól, kérlek), gondoskodjunk magunkról egyre jobban, nézzünk szembe bátran belső titkainkkal, működéseinkkel, félelmeinkkel és értékeinkkel, és kezdjük meg a megújulást!

Másrészt, és még inkább: az együttállás már a Halak csillagkép visszaúszó halát elhagyva, a fölfelé úszó halacska csillagai alatt jár. Vagyis ITT ÉS MOST TELJESEN ÚJ SORSKÖRT INDÍTHATUNK EL, ha odafigyelünk, és együttműködünk az idő szent minőségével. KIEMELKEDHETÜNK A KARMA KEREKÉBŐL, vagyis abbahagyhatjuk végre unalomig ismételt köreinket, a tudatosodás segítségével kiléphetünk ezekből, és már egy magasabb minőségben működve kezdhetjük el az új ívet, emelkedve a létspirál mentén.
A Nap 12:40-kor ér a Baten Kaitos alá.

CSÜTÖRTÖKÖN a Vénusz a Mirfak csillagot éri el, Perszeusz égi alakjának legfényesebb pontját, mely egyszersmind a hős hasközpontja is. Életerő, bátorság, önbizalom, önszeretet, szexuális energia, kreativitás, örömre való képesség: mind kulcsszavai lehetnek a mai napnak. Ugyanakkor az igaz szerelemről is szól eme csillagüzenet, és arról, hogy hiába az erő és a vonzalom, ha mindez csak az alsóbb csakrák szintjén valósul meg. Ha folyamatos hatalmi harccá torzul, melyet korábbi sérüléseink vezérelnek.

A szívbe kell emelnünk, hogy tisztává, fényessé, szerelmessé váljon.

Ha meghozzuk eme áldozatot, akkor bennünk is létrejöhet a szent nász, amelyből egység, és élet fakad – ahogyan Perzeusz és Androméda élete is termékennyé vált az önként vállalt áldozat, a hősi erőfeszítés, a szörny legyőzése, és a szerelem ereje által.
Jó, de hogyan lehet mindezt a szívbe emelni? Mi ez a spiró duma? → → → MEDITÁCIÓVAL. Uncsi, mi? 😀 Tudatossággal, TUDATOS DÖNTÉSEKKEL arról, hogy nem ragadok le a gyökércsakra szintjén, hogy nem kell az életben maradásért állandó harcot vívnom (jó esetben), mert biztonságban vagyok. És biztonságban vagyok magamnál, magamban is. Ez sokszor rengeteg ÖNMUNKÁT KÍVÁN. És akkor nem kell lenyomnom, megsemmisítenem, megfélemlítenem a másikat. Akkor biztonságos, hogy a létezés egy magasabb szintjét választom, és ez a szív evolúciója, ahol az élet a szeretet által fejlődik tovább. Nem az ölés által.
Csütörtök reggel a Jupiter is eléri a Halak csillagkép fölfelé úszó halának fonalát, így már hitünk erejével, a szeretet bölcsességével emelkedhetünk.
Amúgy: ma utolsó negyed napja van, késő este a Hold a Vízöntőbe lép. Támogatni fogja a tisztulást.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN este pontosodik be Vénusz Szaturnusszal alkotott kvadrátja. Utóbbi lassan a Déli Hal Fomalhaut nevű csillaga alá ér, mely a szakrális egységről, a valódi bőségről és az igaz szeretetről, a mély érzelmekről mesél. Ahhoz, hogy mindezen ajándékokat megkapjuk (magunktól), szükséges és lehetséges most kilépnünk a komfortzónából, meghaladni saját határainkat. És az van, hogy jelenleg pontosan érezzük, ezzel kapcsolatban minek jött el az ideje!

SZOMBATON a Szaturnusz tehát a Fomalhaut alá érkezik, miközben továbbra is kvadrátot alkot a Vénusszal.

VASÁRNAP a Hold a Halakba érkezik.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő asztrozófus, tarot tanácsadó, holisztikus életmód mentor

banner

Photo by. pixabay.com