Testi-lelki-szellemi megújulás ideje van, tegyünk ezért! Ezekben a napokban érdemes elvonulni a világ zaja elől, hogy érdemben önmagunkkal lehessünk. A Nap a héten tovább halad a Kos zodiákusában, a Halak visszaúszó hala, valamint a Cet és az Eridanus csillagai alatt. Továbbra is a külső-belső korlátok lebontásának, meghaladásának, az új dolgok elindításának ideje van.

Ezen a héten még mindig segítségünkre lehetnek a múltból visszatérő tehetségek, képességek, társak. Kiemelt időszaka van a meditációnak, a relaxációs gyakorlatoknak, az álmodásnak, a koncentrációnak, az imának – végső soron a befelé figyelésnek, s a kapcsolódásnak isteni énünkkel.

Heti Holdnaptár

A Hold a hét első felében növekvőben van. Felépítés, gyarapodás idejét éljük. A hetet a Szűzben kezdi, kedd késő estig előtérbe kerül a külső-belső rendrakás, s a nemes szolgálatok. Kedden éjfél előtt néhány perccel lép át a Mérlegbe. Innentől a főszerep a harmóniateremtésé, de szépségápolásra is ideális az időminőség. Szintén érdemes e napokban művészetekkel foglalkozni. Csütörtökön kora reggel Mérleg teliholdat ünnepelhetünk. Erről bővebben írok az alábbiakban, de a fókuszban mindenképpen a harmóniában való kiteljesedés áll majd! Pénteken már a csökkenő Hold energiái érezhetőek, innentől lassan átváltunk a fölöslegek elengedésének időszakába. Reggel a Hold a Skorpióba lép, ezzel is a méltatlan minőségek levágására helyezve a hangsúlyt. A felszín alatti, láthatatlan működések kutatásának ideje van. Akupunktúrás és hasonló kezelésekre kiemelten jó időszak. Szombat kora délután a Hold a Nyilas zodiákusba érkezik – a hétvége így optimista hangulatban telhet, érdemes most céljaink felé fordulni, és a hit, az ima erejét segítségül hívni.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora délután a Merkúr az Al Rischa csillagot éri el, mely a Halak csillagkép visszaúszó és fölfelé úszó halának fonalát köti össze. Ez az összegzés csillaga. Ide megérkezve most a szellem veszi számba, milyen tudást gyűjtött össze az elmúlt időszakban, mit van ideje befejezni és lezárni, illetve mihez szükséges még visszatérni, egy új kör indítása előtt? Ki kell-e még mondani valamiben az igazságot? Érintett lehet például a tudás, a tanulmányok, a kommunikáció és annak módja, az üzlet, a szellemi gyakorlatok, a kisebb utazások témája.
Ugyanakkor a Merkúr ekkor az MC-vel, a küldetéstengellyel áll együtt, miközben szoros kvadrátot ad a Plútónak, s egy-egy lazább szextilt a Marsnak és a Szaturnusznak.

Kiemelten érintett a hivatás, mint életterület, és a kérdés: mit kell még megtanulnom, lezárnom, illetve milyen tudást kell működtetnem, hogy életem urává emelkedjek, s betöltsem küldetésemet? Hogy tudatában legyek: a sorsom fölötti hatalom az én kezemben van?

(Köszönet Veres Mónikának, aki annyiszor hangsúlyozza ennek fontosságát.) Ezzel kapcsolatban érkezhetnek ma kiemelten fontos információk, megértések. Ideje van az eddig megszerzett tudást a gyakorlatban működtetni! Ha tudom, hogy tisztítani kell, hogy tisztázni szükséges dolgokat, akkor most tegyem is meg! Ezzel kitörhetek a korlátok közül. Tehát az összegzés ideje van a szellem szintjén, az eddig tanultakból van ideje szintézist alkotni, s azonnal a gyakorlatba is ültetni a tudást, mert ez hozza el a sorsfordító tisztulást, ami abban segít, hogy kiemelkedjünk a karma kerekéről, a folyton ismételt hibás működések ördögi köréből.
A Merkúr ezután elhagyja a Halak visszaúszó halának csillagterét, s a fölfelé úszó hal alatt sétál tovább.
Késő délután a Vénusz a Botein csillag alatt halad el – a kreatív termékenység napja is a mai. Ideje anyagba önteni, ami a szívünkben van!
Kora este a Merkúr a Bika zodiákusba lép át. Amit szellemi értelemben elindítottuk, az most stabilizálódni kezd az anyagban, megmutatkoznak teremtéseink.

Ideje van az anyaggal, az anyagiakkal, a pénzügyekkel, a biztonsággal, a kreatív önkifejezéssel foglalkozni.

Bika Merkúr idején megfontoltabbak, kényelmesebbek vagyunk, földeltebbé válik a gondolkodás. Napjainkat a szépségre, a művészetekre, a harmóniára nyitottan töltjük. Az anyagról szóló tudás bővítésének van ideje.
Este kilenc körül a Merkúr-Plútó kvadrát pontosodik be, melyről följebb volt már szó – ideje az anyagban működtetni a tudást, ideje letenni a karmikus súlyokat, tisztázni dolgaink az anyag világában.
Kiemelt napja van a meditációnak.

KEDDEN éjfél előtt pár perccel a Hold a Mérlegbe lép át.

SZERDÁN vacsora időben a Merkúr Szaturnusznak adott szextilje pontosodik be. Szintézis alkotás, és ezzel együtt a komfortzónából való kilépés napja van. Ma megérthetjük, hogyan érhető el az egység és a bőség, hogyan élhetőek meg a valódi, mély érzések ebben a világban? Kiemelt napja van a meditációnak.
Késő este a Merkúr a Mesarthim csillagot éri el a Kos fejénél. Az ösztönök tudatosodásának napja van. A távoli Tejútra tekintő Kos arról üzen, hogy mindenképpen érdemes elindulnunk a magas rendű célok irányába. Bár a megvalósítás még időbe telhet, az indulás pillanata elérkezett, a cél már látszik. Ne habozzunk hát meghozni a kezdet áldozatait!

CSÜTÖRTÖKÖN a Merkúr a Kos Sheratan csillagát éri el, az ide kapcsolódó szerdai üzenetek ma is érvényesek.

Telihold a Mérlegben

Hold és Nap szembenállása 2023. április 6-án csütörtökön, a kora reggeli órákban teljesedik ki. A Hold a Mérleg zodiákusban, a 6. házban tartózkodik, a Szűz csillagkép jövőbe lépő lába, a Holló és a Hydra csillagai alatt.
A Nap vele szemben a 12. házban már egyre szorosabban együtt áll a Jupiterrel. A Kos zodiákusában, a Halak visszaúszó hala, illetve a Cet és az Eridanus csillagai alatt halad.

Önkorlátozásom ketrecét lebontva kilépek a fényre. Életem urává emelkedem visszatérő varázserőm, múltból hozott képességeim által. Élem az élet örömeit, a napos oldalon járok.

Szeretetteli bölcsességemből és hitemből fakadó teremtéseim végre megmutatkoznak.
Harmóniát teremtek. Jövőm felé tett lépéseimet tapasztalataim támogatják. E tapasztalatok esszenciája, lelkem alkimista műhelyében lepárolt tudása kísér az úton.
Kívül-belül rendet rakok. Lezárom, amit le kell, elengedem, aminek menni van ideje, hogy beengedhessem az újat. Felvállalom a szolgálatot ott, ahol ennek helye van.
Megtalálom az örömteli egyensúlyt önérvényesítés és alkalmazkodás között. Kapcsolataimban békét lelek.

(Hónapok óta tart már a folyamat, amelynek középpontjában a külső-belső rendrakás és az összegzés, számvetés, gyógyulás áll, miközben már indulnak az új sorskörök. Egyik tetőpontja az április 20-i újhold lesz majd az Al Rischa csillag alatt. Érdemes erre tudatosan készülni, s addig is a jelenlévő időminőségnek megfelelően működtetni erőinket.)

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN már fogyásnak indul a Hold, így innentől a fölöslegek eltávolításának, a salakanyagok kivezetésének, szabadulásnak, térteremtésnek jön el az ideje.
Reggel a Hold a Skorpióba lép.
Kora hajnalban a Merkúr eléri a Felszálló Holdcsomópontot a Bikában, a Kos feje alatt. Szellemileg és a magasabb tudás területén válaszúthoz érkezünk a napokban. (E válaszút az anyagi síkon megnyilvánulhat akár költözés, sport, mozgás, kommunikáció, iskola, s mindenféle egyéb merkúri analógia mentén.)

Ezen útkereszteződésben valószínűleg elhangzik majd a belső kérdés: mit tartok biztonságosnak? Mi az anyagi szempontból jó döntés számomra? Mi teremthet harmóniát? Ugyanakkor az is fontos szempont lesz választásainkban, hogy döntésünk már a Tejút magas minőségét, az isteni szeretet fényét hordozza magában.

Döntésünk meghozatalakor érdemes lehet kitörni gondolkodásunk eddigi korlátaiból, s amit mostanáig tényként kezeltünk, azt kérdőjelezni meg, puszta gondolatkísérletként akár – mert ez nyithat most kaput a megoldás felé.
Este a Vénusz szextilt alkot a Neptunusszal, miközben előbbi lassan már az Algol csillag alá ér. Éjszakai álmainkban és a hétvége folyamán mély megértések születhetnek bennünk szerelemről, biztonságról, anyagiakról kapcsolatos tudatalatti késztetéseinkről. Mindeközben szembesülhetünk ezekkel kapcsolatos félelmeinkkel, s okaikat is megérthetjük, így oldva fel azokat.

SZOMBATON ugyanezen energetika lesz jelen, ahogyan a Vénusz kora reggel az Algol alá érkezik. Ugyancsak a reggeli órákban pontosodik be Mars és Merkúr szextilje, amely szintén megértéseket hoz – de ez már a szükséges szellemi fejlődésről és az önmeghaladásról mesél! Tehát ezen a hétvégén bízvást megszülethet a megoldás.

VASÁRNAP kora hajnalban a Merkúr eléri a Hamal csillagot, így ma tisztán érzékelhetjük, merre érdemes indulnunk, milyen távoli, magas rendű célokért jó már most meghoznunk a kezdet áldozatait.
Délután a Hold a Nyilasba lép, ezzel is támogatva a célok kitűzését. Optimista, lendületes napunk lehet ma!

Áldott napokat:

Csillag Enikő asztrozófus, tarot tanácsadó, holisztikus életmód mentor

banner

Photo by: pixabay.com