Valami nagyon egyszerűt, egészségeset, irtó finomat és emellett valami nagyon mutatósat szerettem volna sütni hétvégén a családnak. Hosszas töprengés, majd az össze-vissza papírfecniken őrzött receptjeim átnézése után rátaláltam a tökéletes receptre. Hogy nem jutott egyből eszembe az almarózsa? Még most sem értem.
Csak ez a nagyon kevés alapanyag kell hozzá
- 2 db alma
- 2 db leveles tésztalap
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár + 2 kanál víz
- 1/2 cirom leve
- (fahéj)
Íme az elkészítés roppant egyszerű módja!
Először is nézd meg ezt a videót, így a leírás már sokkal érthetőbb lesz.
? Facsard ki egy fél citrom levét egy tálba és önts bele kb. 3 dl vizet. Az almákat vágd ketté, kanyarintsd ki a csumájukat, majd vékonyan szeleteld fel őket.
A felszeletelt almákat dobd a citromos vízbe, nehogy megbarnuljanak. Fogd az almával teli tálat és tedd a mikróba kb. 3 percre, hogy a szeletek megpuhuljanak. Ha ez kész, akkor szűrd le az almáról a vizet.
? Nyújtsd ki vékonyra a leveles tésztát, majd vágd fel csíkokra.
? A lekvárhoz tegyél két evőkanál vizet. Ha a lekvár nagyon darabos, akkor turmixold össze a vízzel. Hogy még kenhetőbb legyen, esetleg tedd be 1 percre a mikróba. Kend be a vízzel elkevert lekvárral a tésztát, majd helyezd el szépen sorban a tészta tetején az almaszeleteket. Ha szereted a fahéjat, akkor hintsd meg vele a szeleteket.
? Hajtsd össze a tésztát, úgy, hogy kilógjon belőle az almák nagy része.
Ezután tekerd fel a tésztát. Máris egy gyönyörű rózsaformát kapsz. A rózsákat tedd kivajazott muffinformákba, majd csúsztasd a 180 C-os sütőbe 30-40 percre.
? Ha kihűltek a csodálatos almarózsák, szórd meg őket porcukorral, hogy még ennél is szebbek legyenek.
Jó étvágyat!
További klassz recepteket a Már megint a konyhában rovatunkban találsz.
Kiemelt kép: pexels.com