Valami nagyon egyszerűt, egészségeset, irtó finomat és emellett valami nagyon mutatósat szerettem volna sütni hétvégén a családnak. Hosszas töprengés, majd az össze-vissza papírfecniken őrzött receptjeim átnézése után rátaláltam a tökéletes receptre. Hogy nem jutott egyből eszembe az almarózsa? Még most sem értem.

Csak ez a nagyon kevés alapanyag kell hozzá
  • 2 db alma
  • 2 db leveles tésztalap
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár + 2 kanál víz
  • 1/2 cirom leve
  • (fahéj)
Íme az elkészítés roppant egyszerű módja!

Először is nézd meg ezt a videót, így a leírás már sokkal érthetőbb lesz.

? Facsard ki egy fél citrom levét egy tálba és önts bele kb. 3 dl vizet. Az almákat vágd ketté, kanyarintsd ki a csumájukat, majd vékonyan szeleteld fel őket.

A felszeletelt almákat dobd a citromos vízbe, nehogy megbarnuljanak. Fogd az almával teli tálat és tedd a mikróba kb. 3 percre, hogy a szeletek megpuhuljanak. Ha ez kész, akkor szűrd le az almáról a vizet.

? Nyújtsd ki vékonyra a leveles tésztát, majd vágd fel csíkokra.

? A lekvárhoz tegyél két evőkanál vizet. Ha a lekvár nagyon darabos, akkor turmixold össze a vízzel. Hogy még kenhetőbb legyen, esetleg tedd be 1 percre  a mikróba. Kend be a vízzel elkevert lekvárral a tésztát, majd helyezd el szépen sorban a tészta tetején az almaszeleteket. Ha szereted a fahéjat, akkor hintsd meg vele a szeleteket.

? Hajtsd össze a tésztát, úgy, hogy kilógjon belőle az almák nagy része.

Ezután tekerd fel a tésztát. Máris egy gyönyörű rózsaformát kapsz. A rózsákat tedd kivajazott muffinformákba, majd csúsztasd a 180 C-os sütőbe 30-40 percre.

? Ha kihűltek a csodálatos almarózsák, szórd meg őket porcukorral, hogy még ennél is szebbek legyenek.

Jó étvágyat!

További klassz recepteket a Már megint a konyhában rovatunkban találsz.


Kiemelt kép: pexels.com