Napunk csütörtök hajnalig a Bak álllatövi jegyében vándorol. Ebben a néhány napban még az idő megszentelése, az égi tudás kiárasztása zajlik. Kitartást igénylő munkáinkat hatékonyan, lépésről lépésre végezhetjük. Mindez a szárnyalás üzenetével itatódik át: itt az ideje magasabb nézőpontból szemlélni teremtéseinket.

A Nap kedden elhagyja a Nyilas csillagait. Csütörtökön kora hajnalban a Vízöntő zodiákusba lép, majd szombaton eléri a Bak csillagképet. Most válik igazán hangsúlyossá küldetésünk felvállalása, a magas minőségek gyakorlatba ültetése, a fényőrzés. Ha figyelmesek vagyunk, a mostani időszakban magas rendű uralkodói minőség születhet meg bennünk. Olyan méghozzá, melyet nem ajándékba kaptunk, hanem kitartó (belső) munkával értünk el. Erre kapunk most lehetőséget.
Az egész hetet meghatározza a Nap, a Plútó és a Merkúr együttállása. Erre a Vízöntő zodiákusban, a Sas, a Nyilas és a Bak csillagait is érintve kerül sor. Mindenképp erőteljes, tisztító, tisztázó fordulatok ideje ez, maradjunk középpontunkban.

Heti Holdnaptár

A hét a Rák zodiákusában, növekvő Holddal indul. Ekkor a tápanyagok beépítése, a felépítő folyamatok, hízókúrák és általános gyarapítás ideje van.
Hétfőről keddre virradó éjjel Telihold ragyog fel az égen. Nagyon érzelmes Telihold méghozzá, a kettősség mögötti egység megtapasztalására adva lehetőséget mindannyiunknak.
Még hajnalban a Hold az Oroszlánba lép át, így a nagyvonalú szeretet és sorsunk uralása is kiteljesedhet a mai napon.
Szerdán már a fogyó Hold energetikája érvényesül. Innentől kezdve a fölöslegektől való szabadulás, az elengedés ideje van.
Csütörtök kora délután a Hold a Szűzbe vándorol. Használjuk ki ezt az időszakot rendrakásra, tervezésre, olyan munkákra, melyek alapos szervezést és aprólékos figyelmet igényelnek.
Szombaton késő este aztán a Mérleg zodiákusba lép át, s innentől a szépségé, a formaiságé, a harmóniateremtésé és kapcsolatainké a főszerep.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐ délelőtt a Mars eléri a Skorpió felemelt farkát, a Shaula csillagot. Belső erőnkkel most lecsaphatunk méltatlan szokásainkra, dolgainkra, önmagunkat meghaladva.

KEDDRE virradóra felragyog a Telihold. A Nap a Bak zodiákusban időzik ekkor, szoros együttállásban a Plútóval, a Nyilas és a Sas csillagai alatt. Innen világítja meg a Rák cikkelyében, az Ikrek, a Rák és az Egyszarvú csillagterében időző Holdat.

A polaritások megtapasztalása után lelkünkben most felsejlik a valódi egység. Otthonra lelhetünk végre önmagunknál. Az isteni bölcsesség gyakorlati működtetése, életünk uralása fordulatot hoz – de

a fordulat akkor lesz felemelő, ha sikerül összeegyeztetni a lélek és az egó törekvéseit!

Nagy feladvány, nem mondom, de pozitív változásokat, teljes megújulást hozhat.
Az egó ebben az ütközetben össze is omolhat – hiszen ha túlműködik, lehetetlenné teszi, hogy lelkünk hívását kövessük. Ha ilyesmit tapasztalnánk, ideje ránéznünk, mivel akadályozzuk magunkat folyton saját utunkon? Mi az, amit nem hiszünk el, nem engedünk meg magunknak – pedig nagyon is vágyunk rá? És mik azok az érzéseink, amikre nem vagyunk hajlandók ránézni? Amik esetleg távol tartanak az érdemi cselekvéstől?

Mi az igaz szenvedélyünk? Annak adjunk energiát!

Nagyon erőteljes transzformáció jöhet most létre.
A robbanás mindig dimenziókapu, a lejárt minőségek és dolgok radikális leépítése. Ha a saját utunkat követjük, nincs rá szükség, hogy összeomoljon minden. Ha összeomlik, az egyértelmű jel, hogy nem épült jó alapokra. Máshová tartunk.
Lehetséges megoldóképletek ( a több millióból): hivatás, melyben otthon érzem magam; akaratom valódi vágyaim szolgálatába állítom; megvizsgálom érzéseimet; harmonikus egységben kezelem a munkát és a családot; és így tovább…
Hajnalban a Jupiter a Fomalhauttal áll együtt. Egység, bőség, mély érzelmek áradásának ideje ez. Ha most ülünk le meditálni, csodás élményben lehet részünk – de az ima ideje is ez, melyben az fentiekért fohászkodunk.
Szinte ugyanekkor a Hold az Oroszlánba lép.
Kora ebédidőben a Mars a Celbalrai alatt halad el, majd estére eléri a Sargas csillagot. Gyógyító erőnk működésbe lép, különösen akaraterőnket és a férfi energiákat tekintve. Ma is nagyon aktuális megszabadulni mindentől, ami nem előremutató.

SZERDÁN a Hold már fogyni kezd.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Nap a Vízöntő zodiákusba lép. Amíg itt vándorol, ideje tennünk közösségeinkért! Most kreativitásunkkal adhatunk a legtöbbet. Ez a zseniális ötletek, váratlan sugallatok ideje is, és most jó kipróbálni, elindítani az újdonságokat, szokatlan dolgokat. Szabadságvágyunk fokozódhat, s hogy kielégítsük: ideje szabadulnunk régi tartozásainktól önmagunk és mások felé. Karmatisztítás ideje van.
Kora délután a Hold a Szűzbe lép.

SZOMBATON Nap és Merkúr együttállása eléri az Altairt, a Sas legfényesebb csillagát. Még mindig közel van hozzájuk a Plútó is. Óriási szellemi fordulatok, hatalmas regeneráló erő nyilvánulhatnak meg. Életünk uralását tudjuk most cselekvően megvalósítani. Ideje kimondani az igazat, tisztázni a dolgokat! Ideje cselekvően felvállalni a szellemiséget, melynek elkötelezettjei vagyunk. Erőteljes lehetőség van a múlt lejárt hitrendszereinek tisztítására.
Késő este a Hold a Mérlegbe lép.

VASÁRNAP pontosodik be Nap és Merkúr együttállása, a fentiek továbbra is érvényesek.

Áldott hetet!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by: pixabay.com