Traktorok, lepkék, kincskereső, szafari és fesztiválok. És ez még mind semmi! Mi tagadás, különösen bőséges július első hétvégéjének családi programkínálata. Reméljük, megtaláljátok a mindenki kedvére valót! Vagy a te kedvencedet, és viszed magaddal a többieket. 😉

BUDAPEST

Tolvaj a Varázserdőben – Budapesti családi kincskereső minden nap

Ha van pár szabad órátok, menjetek ki a jó levegőre, és nyomozzatok! Adott egy térkép, egy feladat, és egy gyönyörű budapesti park. Találjátok meg az eltűnt varázseszközöket a park terültén, és nyomozzátok ki, hogy ki volt a tolvaj! A kincskeresést már 4-5 évesen is élvezik a kisebbek, de tapasztalat, hogy a nagyobbak, és a felnőttek is élvezettel böngészik a térképet a lelőhelyek után. Nincs szükség időpontfoglalásra!

2. Örökbefogadó Nap a Scidog Campusán

A Noé Állatotthon Alapítványnak és SciDog – A Kutyaegyetemnek köszönhetően ez alkalommal a Noé Állatotthon védenceivel ismerkedhettek, és a szervezők reménykednek benne, hogy lesz pár nagy találkozás!

Mi vár ott rátok, azon kívül, hogy megismerkedhettek piszkosul cuki, gyönyörű gazdikereső kutyákkal? Kutyás vásár, kutyás játékok, középpontban a környezetgazdagítással, pancsolók, kvíz, beszélgetés a SciDog oktatóival, támogatói piac és még 1000 kaland.

A kiállítók minden, az eseményen eladott termék árából 10%-ot a Noé Állatotthonnak ajánlanak fel!

Zenélj velünk! – Interaktív zenepark, zenés játszótér, július

A Zenélő Budapest idei évadában is megtekinthetők a Götz Nándor által tervezett különleges közösségi hangszerek, amelyek az interaktív kiállításon ki is próbálhatók. 2022-ben újabb eszközökkel bővül a paletta, melyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás közös kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt pénteken, szombaton és vasárnaponként. A Millenáris Széllkapu Parkban, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán és az Orczy-parkban tervezett eseményeken a Zenélő Budapest muzsikusai koncertet is adnak a speciálisan erre a célra épített hangszerekkel, ahová közreműködőként is várják a közönséget.

BUDAPEST KÖRNYÉKE

XV. Traktor Találkozó, Solymár, július 3.

A Solymári Traktorbarátok Köre szeretettel vár mindenkit, aki egy vidám, pöfögős és zötykölődős napra vágyik!

Gyógynövénytúra, Szentendre, július 3.

A Dömörkapu Rengeteg szervezésének köszönhetően, lehet újra menni gyógynövényekkel ismerkedni a Pilisbe. László Bencsik Ábel gyógynövényszakértő vezeti a túrát, lassan haladtok, hogy ne maradjon ki semmi, és hogy a gyerekek és az idősebbek is tarthassák a tempót. Ábel részletesen magyaráz séta közben a növényekről, felhasználásukról, szedésükről és minden kérdésre alapos választ ad.

MotoButterfly Lepkekert, Szigetszentmiklós, egész nyáron

A magán lepkekert egyszerre több mint 100 csodálatos és színpompás trópusi nappali lepkével és legalább 150 illatos és különleges növénnyel vár titeket. Mehettek egyénileg, családdal, barátokkal vagy csoportosan is. A látogatás nemcsak nézelődéssel jár, hanem ismeretterjesztéssel is! Csak előzetes bejelentkezéssel látogatható!

BALATON

Mesefesztivál, Balatonberény, július 2.

Interaktív játékos vetélkedőkkel, kalandokkal is várják a kicsiket a településre, ahol már több éve megrendezésre kerül ez a nyári program. Sokan pontosan emiatt döntenek a város mellett, amikor a családi nyaralást tervezik. Az ebéd után kezdődő foglalkozásokra mindenkinek érdemes benéznie. A strandon megrendezett esemény mellett természetesen a Balaton is várja a kicsiket.

KeszthelyFest, Keszthely, július 1-3.

A KeszthelyFest a nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb rendezvénye. A július 1-3. között zajló zenei-gasztronómiai fesztiválon három napon át, négy helyszínen több mint húsz programmal – természetesen gyerekprogrammal is –, koncerttel, valamint változatos gasztronómiai kínálattal találkozhatnak a látogatók.

Szedd magad hétvégék a Szent Balázs-hegyi Levendulásban, Balatoncsicsó, július 2-3.

Ha még nem szedted volna magad tele levendulával, akkor ezt még pótolhatod! A rendszeres májusi esőnek és a meleg júniusnak köszönhetően gyönyörűek a bokrok a Szent Balázs-hegyi Levendulásban is. Mivel a szomszéd idén építkezik és a kilátást rontja, kárpótlásul egy zacskó áráért mindenki kettőt vihet! A szokásos és mesés Borganika grill ebédre ezúttal is számíthattok.

ORSZÁGOS
Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok, július 2-10.

Égig érő bükkök, tölgyek, csodálatos művészek, kristálytiszta erdei levegő, falusi vendéglátás és kiváló borok is várják az aktív feltöltődésre vágyókat.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat kilenc különböző helyszínen várja az érdeklődőket élménysétákkal, gyalogos, kerékpáros és lovastúrákkal, klasszikus, népzenei és világzenei koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, bábszínházi és színházi előadásokkal, családi koncertekkel.

Kiderülnek a Muzsikál az erdő 2022-es Fotópályázatának és Irodalmi pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás megtekinthető a rendezvényeken.

A programok a családok valamennyi generációjához szólnak.

A rendezvény részletes programterve itt is elérhető.

Naplemente szafari a Hortobágyi Vadasparkban, júliusban minden pénteken és szombaton

A Hortobágyi Nemzeti Park természeti adottságaira alapozott Hortobágyi Vadaspark kiválóan alkalmas az ősi puszta vadvilágának bemutatására. Lakói között láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok: vadmacska, róka, görény, őz, réti sas, nyári lúd, batla, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, fekete gólya.

A vadaspark csak szervezett formában látogatható, a Hortobágy központjában, a Kilenclyukú híd lábánál található Pásztormúzeumtól induló terepjáróval. Most júliusban péntekenként és szombatonként szakvezető kíséretével indítanak esti szafari autót is, amelyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá.

15. Győrkőcfesztivál a Vaskakas Bábszínházzal, Győr, július 1-3.

A 30 éves Vaskakas Bábszínház társulata 2022. július 1. és 3. között rendezi meg a 15. Győrkőcfesztivált. A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.

A Győrkőc mottója: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – vagyis a Győrkőcfesztivál minden, Győrbe látogató, Győrkőckarszalagot kiváltó 14 év alatti gyerek számára ingyenes. Ezen a három napon csak a gyerekekről szól minden.

A főszervezők a korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is tematikusan, művészeti áganként helyezik el a fesztivál programjait a Belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Zechmeister utca, Rába kettős híd, Radó-sziget, Mihálkovics sétány). Fontosnak tartják a „zöld gondolat” megjelenését a fesztivál egész területén, valamint egy tematikus helyszínen is. Így fogalmazódott meg a „Hetedhét művészet zöldben Győrben” gondolat, mely érzékletesen összefoglalja a szervezők szándékait.

MÉGIS OTTHON MARADTOK? SEBAJ!

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok, vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei mindig rendelkezésetekre állnak.

Élménydús és gondtalan hétvégét és nyarat nektek! ?