Ez a hétvége csak úgy dúskál a kulturális családi programokban. Persze most sem maradhatnak el a túrák, séták és sok más érdekesség. Öveket becsatolni, jön a hétvége!

BUDAPEST

Gyerekplacc a Hunyadi téren, július 23.

Ezen a mesés délelőttön a legkisebbek is valódi meseszereplőkké válhatnak a Hunyadi téri gyerekplaccon. 10 órától a Magyar Népmese Színház előadását nézhetik meg, majd a kreatív sarokban készíthetik el a mesefigurák legfontosabb kellékeit, hogy teljes legyen a jelmez, a lovagi ügyességi játékokon pedig próbára tehetik rátermettségüket is.

Csodás szállodák, régi történetek, július 24.

Vasárnap a Korzózz Velünk egy újabb sétára invitál bennünket, a régi budapesti szállodák világába. A séta az egykori Hungária Fürdőnél kezdődik, ahol korabeli pletykák, botrányok elevenednek meg, és arra is választ kaphatunk, hogyan tartottak színházi előadást ott, ahol férfi kozmetikai szalon működött. A következő állomás a Hotel Nemzeti Budapest, ahol a főváros krémje fordult meg a 20. század elején. Megismerkedhettek a hoppon maradt Rigó Jancsi történetével, de meg is kóstolhatjátok a híres süteményt ott, ahol azt először elkészítették.

Éjszaka a Movie Planetben, július 23.

A Movie Planetben minden attrakció kötődik egy klasszikus filmhez vagy karakterhez, amit mindannyian életünkben egyszer a filmvásznon már láthattunk, és a kollektív képzeletben vált közkedveltté. Ezen a szombaton éjszaka is kipróbálhatjátok. Szuper családi program.

BALATON

Veszprémi Utcazene Fesztivál, július 20-23.

Idén is fantasztikus felhozatallal várja látogatóit a Veszprémi Utcazene Fesztivál. A rengeteg zene mellett július 21-ig a felejthetetlen gasztronómiai élményekről a Food Truck Show, azaz az ország legjobb guruló éttermei gondoskodnak.

Pont Csopak 2022, Csopak, július 23.

Egészen szeptemberig havonta egyszer, egy teljes hétvégére kulturális találkozóponttá válik a Plul Malom. Minden hétvége egy-egy fontos és aktuális téma köré szerveződik, és különleges programokat kínál minden korosztálynak, délutántól egészen késő estig. Kertmozi, színházi előadások, koncertek, beszélgetések és kulináris kalandok Csopakon, a Balaton keleti medencéjének kultikus ékszerdobozában.

Művészetek Völgye, Taliándörögd, Vigántpetend, Kapolcs, július 22-31.

Pénteken indul a Művészetek Völgye, az ország egyik legnépszerűbb összművészeti fesztiválja, ahol a koncertek felszabadultsága és a csodálatos Balaton-felvidéki környezet mellett 10 napon át részesei lehettek egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá, megtöltve azokat közel 2000 programmal.

Túra a csobánci várromok között, Gyulakeszi, július 23.

Ha csendesebb, természetközelibb programra vágytok, akkor vegyetek részt a csobánci várromokhoz vezető túrán!

A Csobánc a Tapolcai-medence keleti őre. Várának története érdekességekben gazdag. A kellemes túra alatt megismerkedhettek a Gyulaffy-családdal és a vár históriájával. A túra során természetesen szóba kerül a Balaton-felvidék vulkáni tevékenysége, mely létrehozta a Csobáncot is. A várból káprázatos kilátás nyílik a környező pannon tájra. Megéri a fáradozást!

Kutyás nap, Balatonszentgyörgy, július 23.

A déli parton a kutyakedvelőket várja egy remek nap. Lesznek bemutatók, kirakodóvásár, kutyaszépségverseny, ki mit tud, majd 19 órától Korom Gábor, a tükör módszer megalkotója tart előadást.

ORSZÁGOS

Déryné Fesztivál, Sátoraljaújhely, július 20-24.

Ezen az emberközeli, szerethető, családbarát kulturális fesztiválon a kisgyermekektől az idősekig mindenki megtalálja a maga szórakozását. A színes kulturális programokat felvonultató rendezvény az ingyenes színházi előadások mellett, családi programokkal és koncertekkel várja a kultúra szerelmeseit.

Bivalyfesztivál, Jászalsószentgyörgy, július 23.

Milyen lehet egy bivalyfesztivál? Hamarosan kiderül, hiszen a jászalsószentgyörgyi vadasparkban pont most kerül megrendezésre! A kivételes hangulatú rendezvény célja, hogy újra felelevenítse a régi idők vásári és fesztivál-hangulatát, élményekkel teli családi, hétvégi kikapcsolódást nyújtson kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szabó Gyuri bácsi 1 napos gyógynövényismereti túra, július 23., 24.

A Szabó Gyuri bácsi gyógynövénytúrák sajátossága, hogy a száraz és unalmas előadások helyett a túravezetők minden gyógynövény esetében valamilyen érdekes történettel mutatják be azt. Ráadásul szavakkal nehéz átadni, milyen az, amikor az orbáncfű elmorzsolva piros színnel megfesti az ember kezét, ezért ha tényleg érdekelnek titeket a gyógynövények, akkor ott a helyetek.

MÉGIS OTTHON MARADTOK? SEBAJ!

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok, vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei mindig rendelkezésetekre állnak.

Élménydús, gondtalan hétvégét és nyarat nektek! 


Kiemelt kép: pixabay.com