Nyári estéken, ha egy kicsit kényeztetni szeretnéd magadat, minden erőfeszítés nélkül össze tudod dobni ezeket az apró finomságokat. Persze, ha vendégek érkeznének hozzád, őket is megörvendeztetheted ezekkel a csodás jutalomfalatokkal.

ELŐ A GYÜMÖLCSÖKKEL!

Használd ki, hogy itt a nyár, és megajándékoz minket érett gyümölcsökkel! A gyümölcsös finom falatoknak szerencsére rengeteg kombinációja van. Válaszd ki, ami neked a legjobban ízlik!

Itt van például az imádni való sárgadinnye-prosciutto kombó

Ha szereted a sárgadinnyét, akkor ezt mindenképpen próbáld ki! Az aduász kombinációt meglocsolhatod még mézzel, vagy balzsamecettel, sőt megspékelheted mozzarellával, fekete olajbogyóval is.

Az őszibarack is isteni, pláne ha összeáll másokkal

Az őszibarack is nagyon finom prosciuttóval és mozzarellával. Különösen, ha a barackot meg is grillezed előtte. Nagy kedvencünk a zöldfűszeres (bazsalikom, petrezselyem, de mehet bele más is), ricottás, őszibarackos pirítós (bagett) is, pirított prosciuttóval a tetején.

Nos, a görögdinnye, az ananász és a körte sem utolsó jutalomfalat

A görögdinnyéhez remekül passzol a feta. Díszítheted áfonyával, mentalevéllel és meglocsolhatod balzsamecettel is. Az ananászt inkább grillezve ajánljuk, mozzarellával, felszúrva egy szál rozmaringra nagyon jól mutat. A körte pedig maga az álom kéksajttal és prosciuttóval.

MÁMORÍTÓ ZÖLDSÉGES APRÓSÁGOK

Frissességtől kirobbanó uborka!

Az uborkára tehetsz krémsajtot, majd koktélparadicsomot, vagy akár füstölt lazacot is. A krémsajtot bármilyen zöldfűszerrel feldobhatod, de a lazachoz inkább a kapor illik. Az uborkákat meg is töltheted. Mi a feta, paradicsom, kalamata – vagy bármilyen más olajbogyó is jó –, fokhagyma, kapor, olívaolaj, kis citromlé mixet ajánljuk, mert az elképesztően finom.

A nagy klasszikus, a paradicsom

A nagy klasszikusok paradicsomból készülnek, mint pl. a caprese és a bruscetta (az aprított paradicsomhoz adj fokhagymát, sót és olívaolajat, szórd meg bazsalikommal, mehet is a pirítósra). Ahogy az uborkát, úgy a paradicsomot is meg lehet tölteni krémsajttal, tonhalkrémmel, stb.

Van ám itt még más zöldség is!

Színes mini paprikákba tölts bármilyen krémet. Mi megőrülünk a juhtúrós-krémsajtos változatért. Készíthetsz vadító pesztós-kecskesajtos pirítóst is mézes sült répával.

Mindent összevetve, a lényeg az, hogy ne (túl) nehéz harapnivalókat készíts ebben a nyári hőségben. Ám ami még ennél is fontosabb, hogy élvezd az ízeket és ezáltal az életet!

Jó étvágyat!


Fotók: papernstitchblog.com, rotinrice.com, cookingonthefrontburners.com, eatsbythebeach.com, spaceshipsandlaserbeams.com, mycookingspot.com, delish.com, runninginaskirt.com