A Nap a héten az Oroszlán zodiákusában, a Rák és – péntekig még – az Egyszarvú csillagai alatt vándorol. Itt az ideje, hogy kezünkbe vegyük sorsunk uralását. Vizsgáljuk meg, mit fogadunk be, mit táplálunk, mit növelünk cselekedeteinkkel, gondolatainkkal, szavainkkal? Célunk a krisztusi szeretet megvalósítása, de legalább az azzal való kapcsolatba kerülés lehet.

Heti Holdnaptár

A Hold a hét nagyobb részében csökkenőben van. A feleslegek leépítésének, a fogyásnak, a testi-lelki tehermentesítésnek van ideje.
A hétkezdet az Ikrekben talál ránk, hétfőn még a testi-szellemi mozgékonyság, a kommunikáció hangsúlyos.
Hétfő este a Rákba lép a Hold, most aktuális múltunkkal, otthonunkkal, családi ügyeinkkel foglalkozni, együtt lenni szeretteinkkel.
Csütörtök reggel az Oroszlánba érkezik, a nagyvonalú szeretet napjait ünnepelhetjük. Ezen önzetlen, sorsuraló hozzáállás segít minket, hogy a mai Újhold alkalmával mindazt elengedjük, amire kiteljesedésünkhöz már nincs szükség, s helyet adjunk a megváltó dolgok születésének.
Pénteken továbbra is az újholdas energiák érvényesülnek.
Szombaton a Hold már növekvőben van, innentől fogva a táplálás és növekedés hangsúlyos. Este a Szűzbe érkezik, idejét hozva a külső-belső rendrakásnak, nemes szolgálatoknak.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐ reggel a Vénusz és a Jupiter kvadrátja pontosodik be. A múltból visszatérő lehetőségek, kapcsolatok, történetek megvalósulásának ideje ez. Szerelmi, művészi, biztonsággal és bőséggel kapcsolatos témákban ideje a gyakorlatban működtetni a magas tudást, szívből, hitünknek és igazságunknak megfelelően teremteni. Úgy, hogy otthon érezzük magunkat az életünkben.
A retrográd Szaturnusz ma a Csikó csillagkép legfényesebb, Kitalpha csillagát éri el. Most tudunk koncentrációnk segítségével felülni a mesebeli táltosra, s ha érezzük, minek van itt az ideje, azt tenni – hogy szárnyaljunk a gondolatnál is sebesebben, megtisztítva múltunkat is.
A Hold estefelé a Rákba érkezik.

KEDDEN a Merkúr a Rák ollóján lévő Acubens csillagot éri el. Most levághatunk magunkról minden szellemi sallangot, megszüntethetjük a kommunikáció terjengősségét, rövidre zárhatunk dolgokat. Tegyük mindezt a szeretet minőségében!
A Mars a Menkar csillag, a Cet orrának terébe kapcsolódik ma be, s ez önmagunk kidolgozásának, az önmeghaladásnak lehetőségéről üzen. Ezen a napon érdemes felülemelkedni harcias és támadó kedvünkön, és tisztán, szeretettel, de határozottan meglépni, amit kell. Mindez nagy és hirtelen változásokat hozhat.
Mars és Merkúr a nap folyamán egymáshoz is kvadráttal kapcsolódik, mindenképpen idejét hozva így az önmeghaladásnak a kommunikációban, s általában a szellemiekben is. Beavató tudás kerülhet birtokunkba, illetve helye van annak, hogy a gyakorlatban működtessük a magas elveket!
A mai napon a Jupiter látszólag megáll az égen (látszólag, innen nézve, igen, hiszen a valóságban ilyet természetesen nem csinál – jól is néznénk ki, ha a bolygók akármikor meggondolhatnák magukat). Úgynevezett stacioner helyzetbe kerül tehát hitrendszereink, igazságunk képviselője, miközben számos égi testvéréhez kapcsolódik a legkülönfélébb módokon. Nagyon inspiráló időszak indul most, amely alatt lehetőségünk lesz múltbéli meggyőződéseink átgondolására, hitünk megújítására – november közepéig mindenképp.

A lélek igazságát, a magas tudást szeretné elhozni nekünk a múltból, mert valami elfedte, valamiről megfeledkezhettünk – s most már ideje lenne, hogy visszatérjen, és aszerint élhessünk újra.

SZERDÁN a Nap és az Altarf, a Rák csillagkép csillaga kapcsolódik. Ezen a napon az válhat egyértelművé, minek adunk teret, minek nyílunk meg, mit táplálunk befogadó szeretetünkkel? Mit növelünk? Erre legyünk ma figyelemmel, így emelkedhetünk sorsunk urává.

Újhold az Oroszlánban

CSÜTÖRTÖKÖN a reggeli órákban a Hold az Oroszlánba érkezik, s itt köszönt ránk az Újhold is, a Rák csillagai alatt – méghozzá az Altarf és a Preasepe csillagterében.
Itt az ideje, hogy önazonosságunk érdekében elengedjünk minden olyan egós késztetést, amely valójában nem hozzánk tartozik. Ahelyett, hogy megpróbálnánk megmondani, kikényszeríteni mások csodálatát, vagy amit épp akarunk, készítsünk helyet a valódi sorsuralásnak!

Tanuljuk meg szeretni, élni önmagunkat! Táplálni, növelni mindazt, ami bennünk valóban szívből fakad, amit szeretettel tudunk tenni, amivel mi valójában azonosulni tudunk!

Most a sallangok és hazugságok elengedésével valódi megváltás születhet, teljesen új és tiszta minőség indulhat útjára életünkben.

PÉNTEKEN még az újhold energiáit, a megváltó dolgok születését élvezhetjük, miközben a Nap elvonul a Preasepe alatt. Ezen felül még a Vénusz és a Sirius kapcsolódásának is örülhetünk, ami bizony óriási szeretet energiával töltheti fel szívünket-lelkünket: a szerelemistennő a magyarok vezérlő csillagával találkozik, a szeretet törvényének tanításait hozva.

Hétvégi csillagüzenetek

SZOMBATON a Merkúr a Rasalast éri el: az Oroszlán múltba tekintő fejének csillaga most arra hív, hogy tanulva őseinktől, növeljük az önmagunkra való rálátás képességét, ezzel segítve sorsunk uralását. Ismét csak beavató tudást kaphatunk a múltból és önmagunkról.

A Hold mától növekedésnek indul. Estefelé a Szűzbe lép.

VASÁRNAP a Merkúr az épp retrográd Szaturnusszal kerül szembe már a reggeli órákban – ideje van szellemi határaink meghaladásának. Itt lehet az ideje az önkifejezésnek, a tisztázó beszélgetéseknek, illetve önmagunk hatékony képviseletének.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com