D. Illés Gabriella mandalafestőt hónapról hónapra megkeressük, hogy mutasson be nekünk egy, a havi tematikánkhoz kapcsolódó mandalát. Erre kiderült, hogy a nyári gyerektáborok mellett ősszel és tavasszal felnőtteknek szóló mandalafestő táborokat is tart. Szerintem ez igazán anyabarát program, ráadásul nem is hosszú és nem kell festőművésznek sem lenni hozzá. Viszont garantált kikapcsolódás, úgyhogy ezzel kapcsolatban kérdezősködtem.

Milyen gyakran tartasz ilyen táborokat és mire számíthat az, aki jelentkezik?

Minden évszakban tartok 1-2 alkalommal festő tábort felnőtteknek. Pénteken 14-19-ig, és szombaton 8-15-ig tart. Ezalatt a 2 nap alatt mindenki el tud készíteni egy képet a segítségemmel. Ennyi idő éppen elég arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok sűrűjéből, és regenerálódjon lelkünk, idegzetünk és a testünk is. Megtanítom a kontúrozást, az akril festékkel való munkálkodást.

Kinek szól a tábor?

Ajánlom mindenkinek, aki szeretné megismerni jobban Önmagát! Nem kell hozzá sem tehetség, sem jó kézügyesség, hiszen a kreativitás mindenkiben benne van!

Sokféle mandalát készítesz. A résztvevők melyiket szeretik a legjobban?

Mostanában a csakra harmonizáló mandala készítése a legkedveltebb választás. Ez a mandala 70*20 cm-es, üveglapra festett, falra akasztható kép. A csakrák, a keleti misztikus tanítások szerint az ember energiaközpontjai. Hét fő csakrát különböztetünk meg, melyek a fizikai test különböző részeivel, szerveivel, idegeivel állnak összeköttetésben.”

Te miért szereted ezeket a hétvégéket? 

„Nagy öröm nekem is, amikor a résztvevők szombat délután, kezükben a képpel meghatottan nézik, hogy milyen csodát alkottak! Annyi rejtély van bennünk, hogy azt el sem tudjuk képzelni!”

Mikor lesz legközelebb és hol lehet rá jelentkezni?

„Balatonfüreden, a Mandala-Lakban szeptember végére, és október közepére tervezek legközelebb táborokat. Szükség esetén itt szállást is tudok biztosítani a résztvevőknek.

Sok szeretettel várom az érdeklődők jelentkezését!


Fotó: D. Illés Gabriella

Tags :