A gasztropszichológia fogalma nemrég kezdett el beszivárogni a köztudatba, még ízlelgetjük a szót is, de egészen biztos, hogy olyan irányzat, amit mi, gyakorló anyukák nagyon gyorsan és könnyen a szívünkbe zárunk. És ha ez nem lenne elég, bennfentes szakértőnk is van a témában, Czecz Fruzsina pszichológus, a GASZTROPSZICHOLOGIA.HU anyukája bizony a mi Fruzsink is. ♡

Januárban indul az új „Önismeret gasztronyelven” csoport, és ennek kapcsán elevenítek fel egy beszélgetést.

Az egész interjút jó szívvel ajánlom, ízelítőül:

Fruzsi, tulajdonképpen mi is a gasztropszichológia?

A gasztropszichológia az evés, az ízlés, valamint az ételeknek, az ételkészítésnek a lélektani oldalával foglalkozik. Itt nem elsősorban az étkezési zavarokról beszélgetünk, hanem hogy az egészséges embereknek mit tud adni az ételkészítés, az étkezés, mi alapján választunk ételeket, milyen érzések, emlékek kapcsolódnak egy-egy fogáshoz, konyhai tevékenységhez. Nekem például az étel nem csak az éhség csillapításának eszköze, hanem szimbólum, önmegvalósítás, szeretetnyelv és a kreativitás kifejezésének hatékony módja is. Úgy tapasztalom, sokan gondolkodnak hasonlóan.

Miben tud nekünk segíteni?
Például az önismeretben, a kommunikáció javításában a családon belül vagy akár a munkahelyünkön. Gondoljunk csak a páros vagy csapatépítős főzős tréningekre. Valójában ez ennek egy magasabb szintre emelt változata, melyben több a pszichológia és kevesebb a főzés.”

Saját élményem

Az augusztusban indult, szombati csoport lelkes tagjaként már a tanfolyam felén túl vagyok, így meleg szívvel tudom ajánlani Fruzsi önismereti csoportjait mindenkinek. Valószínűleg elfogult vagyok, de én imádok vele beszélgetni. Közvetlen, barátságos, kedves, jó a humora, a szakmai hozzáértése pedig elvitathatatlan. Pozitív kisugárzása és lelkesedése ragadós. A tréning során csupa kreatív meglepetéssel készült nekünk, nem volt két egyforma nap. A kis létszámú csoport barátságos és legfőképpen biztonságos teret ad az őszinte a beszélgetésekhez.

Az új csoport

2022. JANUÁR 25-ÉN és 29-ÉN indul új csoport. Minden részletet megtaláltok a honlapon: https://www.gasztropszichologia.hu/trening/, de ha valamilyen kérdésetek támad, nyugodtan írjatok az info@gasztropszichologia.hu-ra Czecz Fruzsinának!

 Akár ajándéknak is szuper ötlet:    

VOUCHERT is igényelhettek, ha valakinek ajándékba szánjátok a tréninget. Jelezzétek a jelentkezési lap „Megjegyzés” rovatában, hogy kinek és milyen alkalomra lesz a meglepetés!

„Gasztrokalandra” fel!


Photo by Vitor Monthay on Unsplash