A Nap tovább halad a Nyilas zodiákusában, a Kígyótartó s a Skorpió csillagai alatt. Szeretetről, az élet legfőbb rendezőelveiről, erőink kézben tartásáról tanulunk. Karácsony felé közeledve bennünk is születőben a fény.

Heti Holdnaptár

A hét folyamán a Hold növekszik: tápanyagok beépülésének, gyarapodásnak van ideje.
Kedd reggelig még a Kosban vándorol, így energikusan indul a hét. Ideje áldozatot hoznunk mindazért, amire valóban vágyunk, hiszen áldozatból áldás születik, a Kos Hold pedig jó nagy energiával lát el.
Kedden aztán a Bikába lép, innentől nyugodtabbak, földeltebbek leszünk, le is lassulunk kissé – ne csábuljunk el az édességes pultnál, és igenis ágyazzunk be reggel! 🙂 Hódoljunk örömmel az élet szépségeinek.
Csütörtökön az Ikrekbe érkezik. Mozogjunk sokat a friss levegőn, fontosabb beszélgetéseinket ütemezzük mostanra!
Vasárnap kora hajnalban felragyog az égen az isteni minőségek felvállalásának Teliholdja – no de addig is történik még néhány dolog.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN délelőtt a Mars jegyet vált, s átlép a Nyilas zodiákusába. Micsoda tüzes erő, s energia nyilatkozik meg ebben! Itt az ideje a kitörésnek minden olyan helyzetből, gondolatmintából, amely eddig fogva tartott minket – mert elhittük, hogy ott a rács. Ehelyett most végre lelkesedéssel indulhatunk előre, az isteni minőségek felé! Akaraterőnk jelölője szerdáig még a Mérleg jövőt megmérő serpenyője, szombatig pedig a Kígyó Feje alatt halad. Nagy energiát fektethetünk most a jövő tervezésébe, „megmérésébe”. Megvizsgálhatjuk, mi felé indulunk? Közben szellemi erőink kézben tartását tanuljuk.
Este a Merkúr érkezik meg a Bak jelébe.

A következő időszakban fontos lesz, hogy felvállaljuk szellemiségünk, véleményünk, elveink –

ugyanakkor az is, hogy beszédünkben, kommunikációnkban megvalósítsuk a fényőrzés nemes feladatát.

KEDDEN kora délután a Nap eléri a Kígyótartó legfényesebb csillagát, a gyógyítás esszenciáját képviselő Rasalhague-ot. Itt az ideje ráébredni gyógyító erőnkre, s tudatosan működtetni azt – életünk minden területén felfényesíteni önmagunkat, ráébredni valódi természetünkre.

Lelkünk mélyén bujkáló fájdalmainkat, hitrendszereinket is gyógyíthatjuk most.

Este felé a Merkúr eléri az Al Nasit, a Nyilas csillagkép nyílhegyét, mellyel a Tejút teremtő középpontjára céloz. Ösztöneink felderítése, s az égi tudás magunkhoz vétele hangsúlyos.

SZERDÁN a Mars is a Skorpió csillagai alá ér, az önmeghaladást gyakorolhatjuk mostantól az igaz szeretet jegyében.

CSÜTÖRTÖKÖN annak jön el az ideje, hogy cselekvő módon, kíméletlenül lecsapjunk minden méltatlan minőségre, viselkedésre, mintára. Mindez egész hétvégén érezhető lesz.
A Vénusz ezen a napon ácsorgásba kezd az égen (jó, persze csak látszólagosan). Hamarosan visszasétál kicsit, de erről majd a maga idején…

PÉNTEKEN érdemes a homlokcsakra gyakorlatait végezni, s a szívközpontban megpihenni.

VASÁRNAP kora hajnalban pontosodik be a Merkúr és a Neptunusz varázspálcája. Különösen ajánlott ma az érzékek és az ihletett művészet segítségét igénybe venni, hogy a lélek és a szellem transzcendens titkaira ráérezzünk.
Kora reggel pedig felragyog a Telihold az égen. A Hold ekkor az Ikrek zodiákusában tartózkodik, Nimród legfényesebb csillaga, a Betelgeuse alatt. A Nap a Nyilas jeléből, a Sargas vonalában látható. Az üzenet esszenciális: minden életképtelen, fénytelen, szeretettelen koloncunktól búcsút vehetünk egyetlen határozott mozdulattal, s ennek nyomán lelkünkből vállalhatjuk fel végre a legmagasabb, legfényesebb, Tejúthoz méltó életet. Mindez igaz kiemelten emberi kapcsolatainkban, tanulmányainkban is.

Ragyogó Teliholdas hetet kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Aktuális energiák, még több írás a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

banner

Photo by: pixabay.com