A Nap a héten az Oroszlánban vándorol tovább, a Rák csillagai alatt – továbbra is hangsúlyos tehát, hogy találjunk otthonra önmagunkban, s így emelkedjünk sorsunk urává. A hét meghatározó energiája a Mars, az Uránusz és a Felszálló Holdcsomópont együttállása a Bika zodiákusban, a Kos csillagai alatt. Ez egy egészen elképesztő erejű, átütő lehetőség most szellemi korlátaink meghaladására.

Hirtelen, váratlan élmények, az önlegyőzés kihívásai, felszabadító megértés, rálátás vár ránk – a szeretet bölcsessége mutatkozhat most cselekedeteinkben. A lélek vágya s a teremtő akarat kap alkalmat rá, hogy egyesülhessen, s beáradva az anyag világába, átszínezze, átformálja, felemelje azt. Ide tartozik mindaz, amit a biztonságról, a szerelemről, a pénzről, szépségről, kreatív termékenységről gondolunk.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekszik, így a növekedésnek, a tápanyagok beépülésének, a gyarapításnak, táplálásnak van ideje. A hetet a Szűzben kezdi, kedd hajnalig külső-belső rendrakás ideje van. Kedd reggel aztán a Mérlegbe lép, innentől kapcsolataink és a harmóniateremtés lesz előtérben, majd csütörtökön tovább áll a Skorpióba, mély érzelmeket hívva elő. Ekkor transzformáció és szenvedélyek ideje van. Szombaton este a Nyilasba lép, optimizmust és új célok megfogalmazásának napjait hozva.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Nap és Jupiter trigonjával indul a hét, erős ösztönzést érezhetünk most, hogy hitünknek, igazságunknak, szívünk bölcsességének megfelelően cselekedjünk – érdemes nem elfojtani. A délelőtt során a Mars eléri a Felszálló Holdcsomópontot, fókuszban önmagunk meghaladása.

KEDDEN kora hajnalban egzakt a Mars és az Uránusz együttállása, a már említett Sárkányfejjel (Felszálló Holdcsomópont) társulva. Mindeközben létrejön egy szextil fényszög a Vénusszal, amely pedig eléri az Ikrek szívét.

Átütő erő. Jelentőségteljes felismerések. Rálátás a Nagy Egészre. Belső korlátok lerobbantása. Felszabadító szerelem-egység. Tisztuló égbolt.

Hát, szerintem a lényeg kábé ennyi, ha bővebben olvasnátok róla, ajánlom a riogatásmentes asztrozófus kollégák írásait.
Kora reggel a Hold a Mérlegbe érkezik.

SZERDÁN a Vénusz az Egyszarvú szívét éri el, tovább hangolva minket a krisztusi szeretetre, miközben bepontosodik a Marssal alkotott szextil is, a mai nap is a megértésé, rálátásé, konszenzusé tehát férfi-női ügyekben, s egyéb kapcsolódó témákban.

CSÜTÖRTÖKÖN Vénusz (továbbra is kapcsolódva a fent említett nehézfiúkkal) Castort, az Ikrek halandó testvérét jelölő csillagát éri el – ma a halandó, e világi dolgok között van ideje megvalósítani a harmóniát.
Merkúr ma a Szűzbe lép, innentől a kommunikációnak nagy szerepe lesz a külső-belső rendrakásban, de egyszersmind visszafogottabbá is válhat itt.

A Regulust, az Oroszlán feltétel nélküli szeretetet árasztó, bátor szívét éri ma el a Hírnök, a szeretetről szóló beavató, égi tudást csatornázva számunkra.

Hétvégi csillagüzenetek

SZOMBATON Vénusz már a Polluxot éri el: égi eredetű szerelem és harmónia napja van ma. A halhatatlan minőségek megtapasztalásáról szól ez a nap.
A Nap az Acubens csillagot éri el, a Rák csillagkép ollóján.

Most van itt az ideje levágni magunkról, elengedni magunktól mindent, ami már nem méltó. Ideje elvágni a köldökzsinórt, és saját utunkra lépni, cselekvő módon.

Este a Hold a Nyilasba lép.

VASÁRNAP a Mars a Botein csillagnak ad találkozót, így igen termékeny nap lesz a mai, főképpen szellemileg, továbbra is hangsúlyos az önmeghaladás, a szeretet nyílt kimutatása, a bátorság.
Este a Vénusz trigonnal kapcsolódik a Neptunuszhoz, lélekmélyi szerelemmel kapcsolva minket a világhoz. A tudatmódosítókat ma inkább kerüljük (kivéve: a már említett szerelem).

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com