A Nap a héten már a Halak zodiákusában halad, a Vízöntő csillagai alatt. Ideje van az elvonulásnak. Ezek a hetek most az összegzésről, lezárásról, befejezésről szólnak. Ha eddig még nem tettük meg, most van kitűnő alkalom arra, hogy áttekintsük, mi történt velünk, mi mindent tettünk meg, mely álmainkat váltottuk valóra az előző év során (a 2022. év tavaszi nap-éj egyenlőségétől kezdve mostanáig).

Ebben a folyamatban, amely a tavaszi nap-éj egyenlőségig, 2023. március 20-ig tart, érdemes valódi összegzést elvégezni. Alkalmas ez az idő arra is, hogy az összegzés nyomán elengedjük mindazt, ami már nem szolgál minket. Továbbá kiemelt időszaka lesz ez a gyógyulásnak – vonuljunk vissza, töltődjünk, tehermentesítsük magunkat. Vegyük fel a kapcsolatot égi segítőinkkel is, forduljunk bizalommal feléjük. Hiszen a Halak idején az Egység titkait kutatjuk. És még valami: itt az ideje az álmodásnak. Aludjunk, relaxáljunk, meditáljunk sokat, és álmodjuk meg, vizualizáljuk, hívjuk be életünkbe szívünk szerinti igaz vágyainkat. Ennek módjáról is írok még február folyamán.

A Vízöntő csillagai alatt haladó Nap hétfőn még a múlt tevékeny megtisztítását támogatja. Keddtől pedig már azon van a hangsúly, hogy ráérezzünk, saját életünkben minek jött el most az ideje, s ennek megfelelően cselekedjünk, e dolgokat készítsük elő.

Heti Holdnaptár

Hétfőn hajnalban a Hold a Halak zodiákusba lép, reggel pedig újholdat köszönthetünk itt. Ez az esemény is gyönyörűen támogatja, lelkileg megalapozza mindazt az összegzést, lezárást, elengedést, amiről föntebb már szó volt. Nagyon fontos esemény lesz az új kezdetek szempontjából!
Keddtől aztán már a növő hold energetikája érvényesül, azaz mostantól fogva a dolgok felépítésének, a tápanyagok beépülésének, a gyarapodásnak idejét éljük.
Szerda hajnalban a Hold a Kosba lép, új kezdetek ideje van. Határozottak és gyorsak vagyunk, ügyeljünk rá, hogy asszertívek is maradjunk, és bánjunk csínján a csípős ízekkel és az alkohollal. Péntek délelőtt a Bikába ér a Hold. Innentől kezdve lassabban, megfontoltabban haladunk. Ezeken a napokon jól esik önmagunk kényeztetése, de ne együnk túl sokat, mert könnyen ránk rakódhat. Aki gyarapodni szeretne, az most hatékonyabban megteheti, erősítő kúráknak kedveznek a Bika Hold napjai. Ugyancsak sokat tehetünk most az anyagi megerősödésért, vagy otthonunk kényelmesebbé tételéért.
Vasárnap délután a Hold az Ikrekbe érkezik, fizikai és szellemi mozgékonyságot hozva. Remek alkalom ez egy jó korizásra a barátokkal, vagy bármilyen társasági eseményre, mozgásra, de tanulásra is kihasználhatjuk az időt.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora reggel a Hold a Halak állatövi jegyébe érkezik. Ez alapvetően a misztika iránti érzékenységet fokozó stáció a zodiákus körön. Halak Hold idején az Egység szent titkait kutatjuk, álmaink intenzívebbek, intuíciónk erőteljesebben működik. Érzelmes, romantikus napok következnek.
Ugyanakkor a mai nap reggelén, 08:06-kor a Nap és a Hold együtt állásával bekövetkezik az újhold itt, a Halak jegyében, a Vízöntő múltba ömlő vizének hullámai alatt. Ráadásul Nap és Hold kettőséhez most szorosan kapcsolódik egy együttállással az öreg tanítómester, az idő mágusa, Szaturnusz is, aki még a Vízöntő zodiákus legvégén jár.
Teljes megújulás zajlik tehát. Még egyszer ki kell mondanom: eljött az összegzés ideje. És ezzel együtt a lezárásé és elengedésé is. Lelkünkben érezzük most, mekkora utat tettünk meg az elmúlt egy évben, tavaly március 2. óta, amikor legutóbb Halak újhold született az égen. Mivel ez az égi esemény hosszabb kifejtést kíván, bővebben itt olvashatsz róla!
Ugyancsak a mai délelőtt folyamán jegyet vált a Vénusz, s átlép az érzelmes, romantikus Halakból a szenvedélyes és merész Kos zodiákusába.

Lángoló szerelemmel szeretünk, lelkesedéssel alkotunk, szépségünkkel hódítunk ebben az időszakban, mely egészen március közepéig tart.

Mivel ez úgyis az öngyógyítás és regenerálódás időszaka lesz (erről bővebben az újholdas írásban olvashattok), miért ne spékelnénk meg némi intenzív szépségápolással ezeket a napokat? Azon kívül ideje teret engedni a virágzó szexualitásnak, és kettesben elvonulni kicsit a szerelmünkkel, hogy együtt is megélhessük e mélyen gyógyító, szenvedéllyel telt napokat. Ha nem élünk szerelmes kapcsolatban, most könnyedén hódíthatunk, s örömmel csábulhatunk. A spontaneitás gyönyörködtet, de arra azért figyeljünk, hogy valóban jó és örömteli legyen mindaz, amit most beengedünk az életünkbe.

KEDDEN reggel a Merkúr eléri a Delfin csillagkép farkát, a Deneb Dulphim csillagot. Játékos szellemiség árad a földre, mely felvidít, derűt hoz magával.
Még délelőtt az égi Cet farkának Deneb Kaitos csillagát éri el a Vénusz, s ezzel megkezdi áprilisig tartó vándorlását e csillagkép alatt. Útja során testileg – lelkileg – szellemileg egyaránt megújulunk majd vénuszi minőségeinkben, s mire ez megtörténik, igent tudunk mondani aktuális vénuszi folyamatainkra is. E mondatok jelentősége lépésről lépésre tárulhat majd fel a következő másfél hónapban. Kapcsolódó témáink: szépség, szerelem, biztonság, szexualitás, szenvedély, harmónia, kapcsolatok.
A hétfői újhold után ma már a növekvő Hold energiái érvényesülnek.
Mostantól Napunk elhagyván a Vízöntő múltba ömlő vizének csillagait, a csillagkép azon részén halad, mely az idő tisztán érzékelését, az időre való rálátást segíti.
Késő este a Merkúr kvadrátot ad az Uránusznak. Erőteljesen tisztíthatjuk most biztonsággal, anyagiakkal kapcsolatos tudásunkat, gyors, hirtelen, váratlan impulzusok érhetnek. Ha hajlandóak vagyunk felelősséget vállalni életünkért, az közelebb visz önmagunk kidolgozásához, a megújuláshoz.

SZERDÁN kora reggel a Hold a Kosba lép. Energikus, lendületes napok következnek.
Délelőtt a Nap kvintilt ad az Uránusznak. Ez a hirtelen bevillanó ötletek, angyali sugallatok, gyors cselekvés ideje. A kvintil kevésbé „konkrét” fényszög, varázslata akkor tud működni, ha érzékelésünket kitárjuk!
Kora délután a Nap a Sadalmelik csillag alatt halad.

Aki eddig komolyan dolgozott rajta, hogy élete urává emelkedjen, az ma áldásokban részesülhet.

A Vénusz a Diphda csillagot éri ma el a Cet farkán, ösztönerőinkkel dolgozhatunk.
Este a Merkúr trigont ad a Marsnak. Önmeghaladás ideje van, elsősorban szellemi téren. Lelkesek és energikusak lehetünk most ebben, a tisztázó beszélgetések is kiemelten jól működnek.

CSÜTÖRTÖKÖN kora hajnalban a Nap eléri a Fomalhaut csillagot, a Déli Hal száját, mely a hagyomány szerint a világ egyik tartóoszlopa. Egység, bőség, mély érzelmek áradásának napja van.
Késő este a Mars a Nimród csillagkép Rigel csillaga alatt halad, mely az égi vadásznak az Eridanus beavató folyójába lépő lába. A belső elindulás napja ez, mikor erőinket önmagunk felemelésére fordítjuk.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN délelőtt a Bikába lép a Hold, földeltebb napok jönnek, most az anyagban dolgozunk.
Kora délután a Nap a Hattyú csillagkép Deneb csillaga alatt halad.

Valódi, magasrendű szellemi szárnyalást élhetünk ma meg, de akár az igaz, örök szerelem minőségére is ráérezhetünk.

Érdemes időt szánni a meditációra.
Este a Vénusz kvintilt ad a Marsnak, ismét az érzékek megnyitásával varázsolhatunk. Most elsősorban szerelmi téren, de bármely olyan témában is, ahol a bennünk élő férfi és női minőségek kibékítése hangsúlyos.

SZOMBATON késő este a Nap a Sadalbachia csillagot éri el a Vízöntő csillagai alatt. Ha tudatosak vagyunk, most rábukkanhatunk egy eddig a felszín alatt rejtőző „megfejtésre” életünk uralása kapcsán.

VASÁRNAP hajnalban a Merkúr a Nashira csillagot éri el a Bak farkán, kora reggeli álmaink legyőzendő ösztönerőkről üzenhetnek.
Délután az Ikrekbe lép a Hold, itt az ideje mozdulni, társaságot keresni, kimenni kicsit a levegőre.

Áldott napokat nekünk!

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin

banner

Photo by: pixabay.com