Ezen a héten a Nap már a Halak zodiákusában vándorol: összegzés, lezárás, elvonulás és erőgyűjtés időszakát éljük. Csillagképi értelemben hétfőtől fő világítónk a Vízöntő jövőbe ömlő vizének hullámai alá ér, így mostantól hangsúlyosan a jövőnek készítünk tiszta teret.

A hét meghatározó energiája a Vénusz és a Jupiter együttállása a Kos zodiákusában, mely áradó szenvedélyt hoz magával. Ugyancsak jelentőségteljes a Szaturnusz és a Merkúr konjunkciója, mely most a tisztítás által megszülető egységet hozhatja el számunkra. Mindezekről bővebben alább.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekszik. A tápanyagok beépülése fokozott, gyarapodás ideje van. Most tudunk érdemben tenni azért, hogy valamit tápláljunk, növeljünk. A hetet az Ikrekben kezdi, így hétfőn és kedden mozgékony, kommunikatív és tanulékony kedvünkben vagyunk. Szerda hajnalban a Rák jegyébe lép, mostantól a család, az otthonteremtés és a múlt megismerése válik hangsúlyossá. Pénteken délutántól az Oroszlánban folytatja útját – nagyvonalúság és életünk uralására való törekvés napjai következnek.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐRE virradó éjszaka a Merkúr eléri a Csikó csillagkép legfényesebb, Kitalpha csillagát. Életerőnkről üzenhetnek az álmok. Ma érdemes (különösen a délelőtti órákban) olyan gyakorlatokat, mágikus praxist, cselekvéseket végezni, amelyek a kommunikációban, a kapcsolódásokban, a közvetítésben rejlő erőket célozzák, azokat igyekeznek megzabolázni.
Kora hajnalban a Jupiter kvintillel kapcsolódik a Plútóhoz. Nagy erejű belső transzformáció zajlik, de ezt főként akkor vehetjük észre, ha érzékelésünket megnyitjuk, mivel most kifejezetten a finom szinteken dolgozhatunk.

Visszatérhet most hozzánk egy múltbéli varázserő, képesség, mely a sorsfordításra is alkalmas lehet.

Ezen állás kapcsán is érdemes lesz figyelni az álmokat.
Hajnalban a Merkúr eléri a Vízöntő Sadalsuud csillagát, mely a hagyomány szerint a világ szerencsecsillaga – a mai nap éppen ezért kiemelkedően kedvező energiákat tartogat a kommunikáció, a tanulás, tanítás, üzletkötés, ügyletek, kapcsolódások, utazás, helyváltoztatás szempontjából.
Kora reggel tovább áll a Deneb Algedi csillag terébe, mely a Bak csillagkép farka az égen: különösen a délelőtti órákban érdemes odafigyelni ma arra, milyen helyzetekbe hozzuk magunkat kapcsolódásainkban. Sokat tanulhatunk most ösztönerőinkről, melyek ezeket meghatározzák – így növelve tudatosságunkat.

Kimondjuk-e az igazat? Felvállaljuk-e véleményünket, önmagunkat? Hajlandóak vagyunk-e tiszta csatornává válni? Mindezekre és számos hasonló kérdésre kaphatunk ma választ.

A Hold ma az Ikrekben halad, ezzel is erősítve társas megéléseinket. Első negyed napja van.
A mai nap még alkalmas arra, hogy cselekvő módon végezzük el a múlt megtisztítását. Estére azonban a Nap már eléri a Vízöntő Seat csillagát, s ezzel a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vize alá érkezik. Így mostantól a jövőt illető dolgok tisztázása zajlik, már annak teremtünk tiszta teret.

SZERDÁN kora hajnalban a Hold a Rákba érkezik.
Kora este a Vénusz ad kvintilt a Plútónak, ismét érzékelésünk megnyitására hívva minket. E varázspálcával most a szerelem mágiáját működtethetjük, szenvedélyünk erejét használva arra, hogy lépésről lépésre emelkedjünk egyre feljebb.

Szerelemcsütörtök

CSÜTÖRTÖKÖN reggel a Vénusz a Jupiterrel áll együtt. Konjunkciójuk hatása egész héten érzékelhető. Az együttállásra a Kos zodiákusban, a Halak visszaúszó halának csillagai alatt kerül sor. Most valami, vagy valaki visszatérhet hozzánk a múltból, amivel, akivel teljesen új minőséget, új sorskört indíthatunk el az életünkben! Nagy erejű, kiáradó szenvedély, szerelem, alkotó kedv nyilatkozik meg, szépség járja át a napokat, hit, és bölcsesség színezi a teret.

A szeretet bölcsessége szövetkezik most a szenvedélyes szerelemmel. Nagyon nagy varázslat, szépséges kiugrás lehetősége vár!

Új utakra indulhatunk, lebontva korlátainkat, szívünk hívását követve.
Kora délután aztán a Merkúr utoléri a Szaturnuszt a Vízöntő jelében, s ezzel tovább fokozza a helyzetet: kiderül az igazság, kimondódnak a dolgok, alkalmunk van tisztázni minden, főként a múlttal kapcsolatos kérdést, bizonytalanságot. Komoly tisztítás zajlik, régi karmákat tehetünk most végre le. Ami most felszínre kerül, azáltal igazán megkönnyebbülhetünk! Saját határaink meghaladása zajlik tehát ilyen szempontból is.

Itt az ideje kimondani a dolgokat!

És ami most kimondódik, annak nyomán estére már egység és szerelem terem. Éjfél előtt néhány perccel ugyanis a Merkúr a Halak jegyébe ér, s megkezdődik az összegzés ideje az elmúlt évben összegyűjtött tudás tekintetében is. Mostantól fogva jól tesszük, ha végiggondoljuk, megbeszéljük, leírjuk, mi minden történt velünk az elmúlt évben. Látni fogjuk, mit végeztünk. Látni fogjuk, mit van ideje – főleg szellemi szinten, illetve tanulás, kommunikáció, ügyletek, de akár költözés tekintetében – lezárni. És eljön az ideje annak is, hogy szellemünk visszavonuljon, töltődjön, és készüljön a hamarosan bekövetkező új kezdetre. Hiszen hamarosan itt a tavaszi nap-éj egyenlőség napja. Addig azonban az Unio Mystica, az égi-földi szövetség titkairól tanulunk.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN kora délután a Hold az Oroszlánba lép.

SZOMBATON reggel a Merkúr elhagyja a Vízöntő múltba ömlő vizének terét, hogy egy ideig most a csillagkép középső része alatt haladjon. Az idő tisztán érzékelésének helye ez, az idő természetéről tanulunk e napokban.

VASÁRNAP kora hajnalban a Merkúr kvintilt ad az Uránusznak, miközben eléri a Sadalmelik csillagot a Vízöntőben. Utóbbi a hagyomány szerint a király szerencsecsillaga. Álmainkban rálátást kaphatunk az idő természetére, érzékelhetjük, minek van most itt az ideje. Aki eddig hangsúlyt fektetett a beavató tudás elsajátítására, az most elnyerheti méltó jutalmát. A mára virradó éjszaka akár hirtelen ösztönzést, zseniális ötletet is kaphatunk a tudatból, de napközben is érdemes lesz figyelni az érkező impulzusokra. Ami ma az eszünkbe jut, mindenképpen írjuk fel!
Délelőtt a Merkúr a Fomalhaut csillagot éri el, mely a hagyomány szerint a világ egyik tartóoszlopa. E csillag a Déli Hal csillagkép száját jelöli. Egység, bőség, mély érzelmek kapuja – mindezekről érkezhet ma beavató tudás.

Ragyogó napokat nekünk!

Csillag Enikő, holisztikus életmód tanácsadó

Facebook Instagram YouTube MumPark Magazin

banner

Photo by: pixabay.com