Az idei év egyik legizgalmasabb hete áll előttünk. Legalábbis erre enged következtetni az Oroszlán-Vízöntő tengelyen kiteljesedő telihold, mely szinte egy időben válik egzakttá Mars és Vénusz együttállásával – biztos vagyok benne, hogy kívül-belül lesz mivel elfoglalni magunkat.

A Nap péntek estig a Vízöntő állatövi cikkelyében vándorol, ekkor a Halakba lép át. Csillagképileg a Vízöntő csillagkép múltba ömlő vize alatt jár, elhagyva lassan a Bak és a Csikó csillagainak terét. Továbbra is az idejétmúlt gondolatminták, megkövült érzelmek, mindenféle akadálymúmia belső elhárításának ideje van tehát. Karmaletétel és friss, új energiák érkezésének napjai. A hét végétől pedig elérkeznek az Egység titkait kutató idők – miközben összegzünk, lezárunk, befejezünk, s erőt gyűjtünk az új sorskör előtt (amely ugyebár majd márciusban indul, a tavaszi nap-éj egyenlőség idején).

Heti Holdnaptár

A Hold a hét közepéig növekszik. Beépülés, felépítés, táplálás ideje van. A hetet a Rákban kezdi, délelőtt még a múltidézésnek és a családi ügyeknek tartva teret. Délben az Oroszlánba lép, nagyvonalúsággal telítve a téridőt, életünk uralására hív. Hajtápláló kezelésekre kitűnő időszak ez. Szerda késő délután kiteljesedik a telihold, melyről az alábbiakban bővebben is írok. Az biztos, hogy erősen érintettek a szabadság, a szeretet, a sorsuralás témakörei, és sok minden kitisztulhat itt.
Este aztán a Szűz zodiákusba érkezik a Hold, s itt már a rendteremtés, az aprólékos figyelmet igénylő dolgok, illetve a szeretetteli szolgálat ideje van.
Csütörtökön még a teliholdas energiákat élvezhetjük, majd péntektől már a fogyó hold ideje érkezik el. Innentől a fölöslegektől való szabadulás ideje van. Szombat hajnalban aztán a Mérlegbe érkezik, harmonikus, a szépségek és a művészetek felé forduló hétvégét hozva.

Csillagüzenetek, bolygófényszögek

HÉTFŐN Mars és Vénusz egyre közeledő együttállásban eléri a Vegát, a Tejút egyik tartóoszlopát a hagyomány szerint. Csodaszép szerelmes élményeket élhetünk át, de a magas művészet ideje is ez, amely elbájol, gyönyörködtet. Nagyon jó kis randi nap a hétfő, és hogy éppen ma van Bálint, nos, ez csak még inkább szerelemre hív. És akinek nincs párja? Az is kerítsen ma, vagy a napokban alkalmat arra, hogy élvezze ezeket a szépséges, élet-szerelmes áramlatokat. Érzékiség, romantika, finom kényeztetések, ölelések napjait éljük.
Dél körül a Hold az Oroszlánba lép.
Késő este jegyet vált a Merkúr, s belép a Vízöntő zodiákusába. Folytatódik a szellemi tisztulás, a tisztázó beszélgetések, a nagy megértések. Bármilyen új (vagy újító) tudás megszerzésére nagyon alkalmas a következő időszak. Kereskedelmi ügyleteink is tisztázódhatnak. E folyamatokat kisebb utazások is segítik, tehát például praktikus most együtt tölteni egy hétvégét (ha lehet, vizes tevékenységgel, wellnesszel egybekötve), és átbeszélni kapcsolatunkat a párunkkal, barátokkal, a családdal. Csillagképileg csütörtöktől a Bak alá érkezik a Merkúr, s innentől hangsúlyos a felvállalás szellemiekben is. Tudom, amit tudok, s tudásommal a fényőrzés feladatát szolgálom.

KEDDEN Mars és Vénusz a Kígyó Farkának Alya csillagát éri el. Gyógyító szerelem ideje van, akaraterőnket és vénuszi mágiánkat most a regenerálódásra, ösztönerőink kézben tartására fordíthatjuk.

SZERDÁN a Nyilas legfényesebb, Rukbat csillagához érkezik a kettős, fölöttük már a Sas szárnyal. A szerelem teremtő erejével szárnyalhatunk. Fénynemzés ideje van, a legmagasabb teremtő Tejút minőségek magunkhoz vétele zajlik.

Vagyis: itt és most lehozhatjuk a Földre, a hétköznapok világába a legszebb, szerelmes, fényes, isteni minőségeket, hogy kapcsolatainkban, teremtéseinkben mostantól ezeket működtessük.

S közben kora délután itt válik egzakttá az együttállás, Mars és Vénusz tánca. Csoda nap. Az együttállás a Vízöntőben járó Szaturnusz nagymesterhez is kapcsolódik egy félszextillel. Nagyon fontos megéléseink lehetnek: a tapasztalatok összegzése zajlik, szintézis születik. Világossá válhat, mit kell tennünk céljainkért.
Nem sokkal később pedig kiteljesedik a telihold. A Hold az Oroszlán zodiákusban, látható ezekben a percekben – méghozzá a Hydra szíve, az Alphard, és az Oroszlán szíve, a Regulus csillagterében.
A Nap a Vízöntő zodiákusból, a Vízöntő csillagkép múltba ömlő vize alól világítja meg égi társnője arcát.
Érzékelésünk számára megnyílik a szív szerinti út. A legmélyebb szeretet útja. Tisztán érezzük, mi a teendőnk, merre van az irány önmagunk felé. Hol lenne jó átszeretni magunkat, és egymást. Milyen mély és izgalmas ösvényekre hívnak benső világunk színei, hogy megismerve saját lelkünket, sorsunk urává emelkedhessünk.

A múlt hibáiból tanulva, a lejárt „igazságokat” kisöpörve tudatosságunk fénye a lélekre vetül.

Értitek ugye, milyen nagyszerű és gyönyörű lehetőségek rejlenek ebben? Minden a szerelemről, az egyesülésről, a tisztázásról, a felszabadulásról, a szív szerinti útról szól.

CSÜTÖRTÖKÖN továbbra is érezhetjük a telihold energiáit. A Merkúr ma eléri az Altairt, a Sas legfényesebb csillagát. Szellemünk szárnyal. Érdemes az éjszakai álmokat figyelni. Meditáció, révülés, írás, nagy beszélgetések, kisebb utazások, a tanulás s hasonló elfoglaltságok ma beavató tudással ajándékozhatnak meg.

PÉNTEKEN a Hold már csökkenőben van. Kora hajnalban az Uránusz a Jupiterrel alkot szextilt. Ismét megértésekre juthatunk,tisztázódhatnak bennünk a dolgok, fény derülhet az igazságra. A szeretet bölcsessége hozza el a felszabadító megértéseket, különösen a biztonság, az anyagiak és valamennyi vénuszi téma (szerelem, termékenység, stb.) terén. S ez már a jövőnek készít tiszta teret.
Kora este pedig a Nap is jegyet vált, s átlép a Halak zodiákusába, miközben tovább halad a Vízöntő csillagterében. Az Egység titkait kutatni, az Unio Mysticát élni van mostantól ideje. Ugyanakkor az összegzés, a lezárás, a befejezés szakasza jött el az évkeréken. Most jó visszanézni, mi minden történt velünk az elmúlt évben, mire szeretnénk még a nap-éj egyenlőség előtt pontot tenni. Ideje van elvonulni, erőt gyűjteni, ideje van a mély, belső rendrakásnak, a regenerálódásnak. Ezzel készítjük elő a korszakváltást, mely majd márciusban érkezik el, amikor a Nap a Kosba érkezik.

SZOMBATON a Hold a Mérlegbe lép.

Áldott napokat kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com