Ezen a héten hangsúlyos lesz az otthon és a család. E területeken itt az ideje a sorsuralásnak, a biztonság és bőség megteremtésének, a szívünk vágya szerinti cselekedeteknek. Itt az ideje a befogadó, tápláló és elengedő szeretet gyakorlásának, de annak is, hogy dolgozzuk a megfelelés és az anya, anyaság témán. Érzelmek általi megújulás zajlik. Célunk: kitörni az elavult keretekből, önkorlátozásokból. Kapcsolatainkban a múltbéli dolgok, lezáratlanságok tisztázását éljük a továbblépésért.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten fogyóban van: a fölöslegektől való szabadulás napjait éljük.
Hétfőn a Rák zodiákusában indítja a hetet, érzelmes, családozós, otthonteremtős hangulatot hozva.
Kedden kora reggel az Oroszlánba lép: lelki önuralomra hív, s arra, hogy a szeretet nagyvonalúságát éljük. Ha hajat szeretnénk vágatni, annak most van itt az ideje!
Csütörtök este a Szűzbe áll tovább, nemes szolgálatok idejét hozva. Rendrakásra, szortírozásra alkalmas napok jönnek.
Vasárnap kora hajnalban a Mérlegbe érkezik: előtérbe kerülnek kapcsolataink, a harmónia teremtés és a művészetek.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Nap együtt áll a Szűz csillagkép Spica csillagával, s csatlakozik hozzá a Vénusz is. Ma az aratás napja van. Jelképes értelemben most aratjuk le az évkörön eddig vetett magok: cselekedeteink, szándékaink, törekvéseink gyümölcsét.

Érdemes ma áttekinteni, milyen utat jártunk be a téli napforduló, a tavaszi nap-éj egyenlőség, majd a nyári napforduló és az őszi nap-éj egyenlőség óta. Szeretetet arattunk? Ha nem, akkor ideje valamit másként tenni, mint eddig – ideje a szívből cselekvésnek.

Erre hívja fel figyelmünket a Nappal együtt álló Vénusz, s ennek kapcsán a napokban ráérezhetünk szívünk igazi vágyaira, hívására szerelmi téren is – de nem csak ott! Teljes mértékben a harmónia megteremtésének ideje jött el. És ez csak úgy lehetséges, ha szívből fakad, s onnan árad szét körülöttünk.
Mindez határaink, múltbéli koncepcióink meghaladására, a tudás gyakorlati működtetésére hív – s ezzel most sorsot fordíthatunk.
Ma a Nap eléri a Szűz angyali részének csillagterét, így mostantól egész héten fokozottan érzékeljük égi segítőink jelenlétét, útmutatását.

KEDDEN erőteljes energiák érkeznek, melyek önmeghaladásra hívnak. Érdemes most hangsúlyt helyezni egymás álláspontjának megismerésére, megértésére, a kapcsolatok harmóniájára. Sok mindent tisztázhatunk, felszabadító erőket működtetve.
Még az éjszakai órákban a Merkúr a Vindemiatrixot éri el. Mély, beavató tudás áramolhat felénk álmaink idején.
Kora reggel a Hold az Oroszlánba lép.
Ma a Vénusz is eléri a Spicát, tehát most elsősorban szerelem, kreatív termékenység, bőség, biztonság, kiegyensúlyozottság témaiban nézhetünk rá teremtéseinkre. Szívbéli küldetésünkkel kapcsolatban is megértés születhet.

SZERDÁN kifejezetten jó randi nap van! Ma belső erőnk, bátorságunk és szívbéli törekvéseink lelkesítenek. Ezeket ma már nagyon ideje van együtt működtetni önmagunkat meghaladva, felvállalva igaz érzéseinket és vágyainkat!

CSÜTÖRTÖKÖN ismét nagyon hangsúlyosan önmagunk, igazi vágyaink felvállalásának napja van! Ideje ezekért síkra szállni, tenni, most erőteljes angyali támogatást is élvezhetünk mindebben. A tudás gyakorlati működtetésének van itt az ideje!

A szerelem, az élet-szerelem misztériumát van most ideje anyagba önteni! S ez bizony komoly változások generátora lesz.

Este a Hold a Szűzbe lép.

Hétvégi Csillagmandala

VASÁRNAP kapcsolataink harmonizálásának, tisztázó beszélgetéseknek van kiemelt ideje. Ezen a téren most lehetőségünk van átlépni a saját árnyékunkat, fényt deríteni a múltra, egymás felé lépni – s ilyen alapokról indulni a jövő irányába.
Az eddig (látszólag) hátráló Szaturnusz most „megáll” az égen (innen nézve legalábbis így tűnne). Amit tehát most sikerül tisztázni, az nagyban segíteni fog minket a közeljövőben. S aztán az idő ura lassan ismét „előre” indul, néhány lendületesebb nappal ajándékozva meg minket, mielőtt a cselekvés ideje elmúlna a Mars retrográdba fordulásával a hónap végén. (Amit nagyon elintéznénk, megtennénk, azt az október 24-i hétre érdemes időzíteni!)
Kora hajnalban a Hold a Mérlegbe lép.
A délelőtt folyamán Vénusz a Nappal kéz a kézben jegyet vált, és a Skorpió zodiákusába érkezik meg. Mostantól szenvedélyesen kutatjuk a mélység titkait, a látszat mögötti valóságot – s most biztosan sok mindenre fény is derül! Szerelmi téren, nőiséggel kapcsolatos kérdésekben erőteljes időszak következik. Itt is érvényes, hogy fokozott angyali vezettetésre számíthatunk.
Késő este a Hold is eléri a Vindemiatrix csillagot, boszorkányos praktikákra, mély lelki tartalmakkal való munkára kitűnő tehát a vasárnap este.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com