A Nap a Nyilas zodiákusban, a Skorpió és a Kígyótartó csillagai alatt halad. A magas szintű tudás iránti vágy megnyílik, az élet rendezőelveit, a nagy igazságokat kutatjuk. Bensőnkben minőségi átalakulás, valódi transzformáció zajlik, a legmagasabb szeretet jegyében. Saját gyógyító erőnk kézbevételét, ösztöneink és elménk tudatos működtetését tanuljuk.

Heti Holdnaptár

A Hold szombatig csökken, minden szinten ideje a fölöslegek eltávolításának. A hetet a Szűz zodiákusban kezdi, de már hétfőn délelőtt a Mérlegbe lép. Így a hétfői nap 10 óra előtt a rend, rendszer kialakításának, tervezésnek, szervezésnek kedvez, majd a harmónia megteremtése kerül előtérbe. Az adventi koszorún vasárnap már meggyújthattuk az első gyertyát, most ideje feldíszíteni a lakást, vagy munkahelyünket is! Kapcsolataink ápolására is alkalmas napok ezek.
Szerdán kora hajnaltól csütörtök reggelig a Hold a Szűz angyali része alatt halad, így most fokozottan érzékeljük égi segítőink jelenlétét. Ebédidőben a Hold a Skorpió zodiákusba érkezik, mostantól misztikusabb, szenvedélyesebb hangulatba kerülhetünk, a mélységek, a felszín alatti mozgatóerők kutatása zajlik. Akupunktúrás kezelésekre jó időszak ez, főként, ha a méreganyagok kivezetését, fogyást, leszokást támogatnánk velük. Őrizzük meg lelki egyensúlyunkat meditációval, ha szükséges.
Pénteken kora délután kiemelkedünk a mélységekből, ahogy a Hold is a Nyilasba érkezik. Optimizmus, lelkesedés, célkitűzések ideje van. Jó időszak ez jogi ügyek intézésére, vagy például a máj méregtelenítésére, tehermentesítésére is. Végezzünk medence stabilizáló, csípőnyitó gyakorlatokat!
Az Újhold szombat reggel köszönt be a Nyilas jegyében, együttállásban a Merkúrral. Erről az alábbiakban még lesz szó, előzetesen csak annyit: elengedés és új kezdetek ideje van, méghozzá magasra téve a lécet, szellemi értelemben is.
Vasárnap dél tájban a Hold a Bakba lép: az idő megszentelésének ideje jött el. Végezzünk koncentrációs gyakorlatokat. Ideje ásványainkkal foglalkozni, de jó nap ez a körömápolásra, masszázsra és gerincjógára is.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN kora reggel a Merkúr és a Nap találkozik a Nyilas jegyében, a Skorpió ollója és a Kígyótartó alatt. Együttállásuk egész héten érzékelhető. A szellem abszolút világosságának ideje ez. Cselekvő énünk és szellemiségünk egyesül, hogy életünk uralását szellemi vezérlő elveinkre építve, erőinket kézben tartva, a sallangokat levágva valósítsuk meg.

Az együttállás a Szaturnuszhoz, az idő urához is kapcsolódik. Ez most a szintézis alkotást segíti, melynek során tapasztalataink belsővé válnak, megszentelődnek. Most érkezünk el a fényes időpillanathoz, mikor énünk korlátait, szellemi korlátainkat meghaladhatjuk. Sorsfeladatunkat felvállalva, engedve, hogy legyen, koncentrált figyelmünket a legmagasabb minőségek elérésére irányíthatjuk. Bármit mutasson is a külvilág.

KEDDEN reggel a Vénusz eléri a Deneb el Okab csillagot. A felvállalt, igaz, szerelmes szenvedély most szárnyalhat. Alkotásra kiemelten jó időpillanat. Ráadásul ismét a szintézisalkotást hozza el, méghozzá teremtő erőnk, akaratunk, életerőnk és lelkünk legmélyének energiáit egyaránt bekapcsolva a folyamatba. Ezeket tudjuk most együtt működtetni az igaz szenvedély által – nem másként. A Mars este a Mérleg nyelvét éri el. Ez erőink egyensúlyba hozásának helye.

Jó szolgálatot tehetnek most a központosító, kiegyensúlyozó gyakorlatok, hisz a Mars is hamarosan a Tejútra ér – addig pedig ideje van az ösztönök tudatosításának, felemelésének.

Keddről szerdára direktbe fordul a Neptunusz. Ismét előre indul égi útján, hogy elhozza nekünk a múlt kincseit. A Halak csillagkép visszaúszó halának szájáig ment vissza, s most innen indul újra el. Miközben az irányváltás megtörténik, trigonba kerül a Marssal, s mindketten szextilt alkotnak a Vénusszal, amely pedig egyre közeledik a Plútóhoz. Tehát a fordulatot, illetve a megoldást a szerelem hozza el. A szerelmes létállapot, a valódi vágyak. Végre összekapcsolódik bennünk lelkünk legmélye és akaratunk, teremtő energiánk. Szintézis születhet, ha Vénusz üzenetét követjük.

SZERDÁN Nap és Merkúr párosa eléri az Antarest, a legmélyebb szerelem, szeretet csillagát, s ezzel a Tejútra lép.

PÉNTEKEN a Nap, a Merkúr és a Jupiter varázspálcája is aktiválódik, így ezen a napon kiemelten javaslom az érzékszervi élvezetek, a magas művészet mágiájának gyakorlását, mert ez nyithat kaput a titokzatos, transzcendens működések megérzésére, tapasztalására.

SZOMBAT reggel Újholdat ünnepelhetünk ebben a környezetben. A hét hátra lévő részéről már csak egységben tudok beszélni.

Az évnek abba a szakaszába érkeztünk, amikor test-lélek-szellem hármasa választhatja a felemelkedést. Gyönyörűen megmutatkozik most ez az égen. Lehetőségünk van minden elhalt dolgot, szokást, mintát elengedni, hogy integrált személyiséggé váljunk. Erőinket kézben tartjuk. De azt is észrevehetjük, hogy most vizsgázik a gyakorlatban mindaz, amit eddig tanultunk a legmélyebb szeretetről. Tehát ön-magunkat megőrizve, a legmélyebb szeretet és igaz szerelem elvei szerint létezni van most itt az ideje.

Mindannak ellenére, vagy mindazzal együtt akár, ami a világban van!

Csak az Egységre hangolódni.

Azt hozni létre az anyagban, annak a nézőpontnak teret adni, amivel azonosak vagyunk. Teljesen új minőséget indítani el akár.

Figyelmünk most mindenképp a sorsunk számára lényeges dolgok felé irányul (ahogy Paksi Zoltán írja az itt is megjelenő kvinkunksz fényszögről Égi utak csillagüzenetei című könyvében). S ezekkel kapcsolatban most megélhetjük a megértés és rálátás óriási felszabadító, tudattágító erejét.

Áldott Adventet kívánok!

Csillag Enikő, spirituális konzulens

Aktuális energiák, még több írás a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/

Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja


Photo by pixabay.com