A Nap a héten a Kos zodiákusban halad, a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagai alatt. Ideje van az új dolgok elindításának, miközben visszatérő feladataink megoldására kapunk lehetőséget.

Heti Holdnaptár

A hét első felében a Hold csökkenőben van: fölöslegek eltávolításának, fogyasztásnak, méregtelenítésnek van ideje minden szinten. Hétfőn még a Vízöntőben tartózkodik, ez a nap így még az újdonságok bevezetésének, a szokatlan megoldások kipróbálásának, a tisztításoknak és a közösségért végzett kreatív munkának kedvez. Kedden kora reggel lép át a Halakba, misztikus és romantikus hangulatot hozva. Most van ideje áldozatot hozni az egységért, vagy elmerülni a lelki gyakorlatokban, az ihletett művészetben. Ugyancsak jó lehet ez az időszak randevúzni, de lábápolásra és fürdőbe menni is kitűnő. Csütörtök délelőtt aztán a Hold a tüzes Kosba érkezik meg. Ez már az új kezdet idejét harangozza be, s ezt erősíti a maximumra a pénteki Újhold a Kos jegyében, amelyről bővebben még írok az alábbiakban. Az biztos, hogy hatalmas szellemi emelő erő van ebben az égi eseményben, legyünk erről tudatosak! Szombattól már a növekvő Hold energiái érvényesülnek, így innentől fogva egyre inkább ideje van a gyarapodásnak, növekedésnek. Szombat este a Hold a Bikába lép, előtérbe kerülnek az anyagiak és az élet élvezete.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a késő esti órákban pontosodik be a Szaturnusz és a Vénusz együttállása a Vízöntőben, a Vízöntő múltba ömlő vize, valamint a Bak és a Csikó csillagai alatt. Hozzájuk csatlakozik harmadikként a Mars, sőt, a Hold is a stelliummal halad kicsit.
Szaturnusz az idő mestere, a szentség vizsgáztatója. Mint olyan, most is rá fog mutatni nekünk, minek van itt az ideje; mi igaz és mi nem az.

Ideje kilépni a komfortzónából, meghaladni saját határainkat és a szívünk szerint választani, a lelkünk hangját követni.

Felfokozott érzelmeink most arra világíthatnak rá, mi az, ami igazán vonzó a számunkra – ehhez azonban nagy fokú tudatosság kell. Arra mindenképp jó egy ilyen helyzet, hogy a múlt tisztázása által belső elhatározás szülessen bennünk a korlátok közül való kilépésre, s felvállaljuk aktuális sorsfeladatainkat, megzabolázzuk erőinket.
Érintett témáink lehetnek a többi közt: szerelem, bőség, biztonság, pénzügyek, kreatív termékenység, szépség és művészetek.

KEDDEN a Vénusz ebben a társaságban éri el a Nashira csillagot. Fontos most belső világunk megismerése s ezáltal jövőről alkotott képzeteink megtisztítása és felvállalása.
Kora reggel a Hold a Halakba ér.

SZERDÁN a stellium a Sadalsuud és a Deneb Algedi csillagok alatt halad, tovább hangsúlyozva a fönti üzeneteket. A délelőtt folyamán pedig eléri a Csikó csillagkép legfényesebb csillagát, a Kitalphát: mélyben szunnyadó ösztönerőink gebéjét parázzsal etetve s társunkká téve minden lehetségessé válik számunkra.

CSÜTÖRTÖKÖN a Szaturnusz is eléri a Nashirát, aláhúzva az eddigieket.
Kora reggel a Nap kvintilt alkot a Plútóval.Érzékelhetjük, milyen változás zajlik, hol van szükség a transzformációra a felvállalás erejével ahhoz, hogy új sorskört indíthassunk. Érdemes lesz figyelni, és használni érzékelésünket.
Délelőtt a Hold a Kosba lép.

A Kos Újhold ereje

PÉNTEK reggel beköszönt az Újhold a Kos zodiákusban, a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagai alatt, együttállásban a Merkúrral.

Tökéletes pillanata ez egy új sorskör elindításának, méghozzá elhagyva minden fölösleget, lejárt elképzelést, terméketlen tervet, szellemi önkorlátozást, elengedve rossz szokásainkat, s megérezve-meglátva a valódi beavató tudást a növekedésről, az organikusan fejlődő életről.

Tudatos énünk, lelkünk (érzéseink) és szellemünk most harmóniában fordulnak a jövő felé, s így teljesen új minőséget indíthatunk útjára – akár a múltból visszatérő feladatok s lehetőségek tekintetében is. Tehát, ha valami számunkra fontos volt, s annak idején nem sikerült létrehozni, működtetni, megbeszélni, megoldani, most visszatérhet az életünkbe, hogy magasabb minőségbe lépjen.

SZOMBATON a Hold növekedni kezd, majd a kora esti órákban a Bikába lép át.

VASÁRNAP a kora hajnali órákban a Merkúr és a Nap együttállása pontosodik be. Érdemes lesz figyelni álmainkat. Minden világossá válik: kiderül, merre indulunk, áttörve gondolkodásunk falait. Tisztázó beszélgetésekre alkalmas az időpillanat – őrizzük meg asszertivitásunkat, miközben kimondjuk az igazat.

Áldott napokat kívánok:

Csillag Enikő

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com