A Nap tovább vándorol a Halak zodiákusában. Összegzés, lezárás, elvonulás, feltöltődés idejét éljük. Az Egység titkait kutatjuk, nyitottan a szellemi világok felé. A jövő számára készítünk tiszta teret.

Heti Holdnaptár

A Hold szerdáig fogyóban van. Fölöslegek eltávolítására, rossz szokásaink elhagyására nyílik az időkapu. A hetet a Vízöntőben kezdi. Hétfőn tegyünk közösségeinkért, vagy próbáljunk ki valami újat! Késő este a Halakba lép, innentől fokozott érzékenység lesz velünk, ihletett állapotban lehetünk, de ne engedjük elúszni magunkat a könnyek árján! Lévén, hogy Újhold közeleg, talán kevésbé leszünk rajta az ajzószereken, és egyéb, a függőséget támogató cuccokon.
Szerda este aztán: tádááámm! Újhold! A Halakban, a Vízöntő jövőbe ömlő vize alatt. Nagyon jó, nagyon jó, nagyon kitűnő! Tisztulunk, elengedünk, kibőgjük magunkat adott esetben, és megbékélünk az Egységben. Bővebben lásd alább.
Csütörtökön tovább élvezhetjük az újholdas energiákat, kevésbé hizlal a csokitorta, könnyebb elengedni a hűtlen hapsikat is. (Van itt azért még egy kis ez-meg-az, a Plútó-Mars-Vénusz együttállásról és nyalánkságairól lásd alább.)
Péntek kora hajnal: Hold a Kosba lép. És itt már növekedésnek indul, úgyhogy durrbele partihárd, lehet útjára indítani határozottan a havi vállalást! Ha így kihasználtuk a péntek-szombatot, a vasárnap már a jóleső pihenésé és az élvezeteké lehet, a Bikában járó Hold a stabilitást növeli.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐ elég nyugis, csak a Hold sétálgat az égen még kicsit a Vízöntő cikkelyében.

KEDDEN sincsen nagy őrület, amikor a Halakba lép, de itt már készülhetünk elő szépen a szerdai naaagy vidámpark látogatásra.

SZERDA és CSÜTÖRTÖK ugyanis mint már említettem, az Újholdé, valamint a Mars-Vénusz-Plútó elképesztően tűzijátékos, eget-földet rengető randijáé; továbbá a Szaturnusz-Merkúr együttállásé. Nem biztos persze, hogy ezt mindenki ugyanolyan erősen érzi, és mindannyiunknak más életterületét érinti (ez a születési horoszkóp alapján látható), de vannak benne lehetőségek, méghozzá elég nagyok.
Kezdjük talán az Újholddal, ami szépen megágyaz a többi égi történésnek. Nap és Hold egyesülése a Halak zodiákusban, a Vízöntő jövőbe ömlő vizének hullámai alatt jön létre. A tudatos, cselekvő én és a lélek minden hónapban találkozik, hogy összefésülje némileg önmagát. Ez most nagyon is sikeres lehet, hiszen a Halak az egységet jelképezi – egységbe kerülhetünk tehát végre önmagunkkal. Minden elengedés, ami most megvalósul, a jövőt szolgálja, annak teremt tiszta teret. A Halakban a ragaszkodás megszűnik, és az áldozathozatal kerül előtérbe, méghozzá a szó legnemesebb értelmében, önbántalmazás nélkül.
Az Újholdhoz csatlakozik a Jupiter is, aki uralmi helyzetben van a Halakban. Mindenféle kiterjedés hozzá tartozik, de itt kerülnek középpontba hit és igazság kérdései is. Életbölcsesség jelölője. A Halak Jupiter ráadásul a megváltói út üzenetét hordozza, amikor a szeretet erejével válnak megoldhatóvá a dolgok.

Itt konkrétan az a feladat, hogy alkalmazzuk a magas rendű tudást, amelyre eddig szert tettünk!

Hogy bírjuk elengedni a dolgokat, amelyeknek lejárt az ideje – ami a miénk az úgyis visszatér, de csak és kizárólag a teljes transzformáció után! Hogy amikor megszólal a belső hang, ami a saját utunkra hív, kövessük. Ennél jobbat nem tehetünk magunkkal itt és most, ez egészen biztos. Kiemelt szerepe van a meditációnak ezen a napon, de az elengedést célzó gyakorlatoknak is.
Ezen felül az újholdas hármas szextilt ad az Uránusznak, ami „váratlan” fordulatokat, hirtelen változásokat hozhat, leginkább a biztonság és anyagiak témájában, ahol a megértés most szabaddá tesz.

Ha szemünket a Mars-Vénusz-Plútó együttállásra vetjük, láthatjuk, hogy a Bak jelében, a Nyilas és a Sas csillagai alatt jár. Nem győzöm tehát hangsúlyozni a felvállalás üzenetét, méghozzá az isteni minőségek felvállalásáét, amely elhozza számunkra a szárnyalás és a rálátás élményét. A kapcsolatokban, belső hozzáállásban (női és férfi énünk újraegyesítése) hatalmas átfordulások ideje van. Önlegyőzésre, teremtő kreativitásunk kiteljesítésére, boldog bőségre, a szerelem élésére hív az égbolt üzenete. Mi ennek a kulcsa? Az, hogy ha nem ez van körülöttem, elkezdem mostantól igenis ezt teremteni! Ehhez sokszor rengeteg akadályt kell elhárítani az útból, a folyamat hosszú és küzdelmes, de megéri felvállalni.
És nem feledkezhetünk meg arról az incifinci fényszögecskéről sem, amely a Nap-Hold-Jupiter és a Mars-Vénusz-Plútó között áll, és arra figyelmeztet, hogy itt és most valóban megoldható a szülői ÉS házastársi ÉS szerelmi harmónia az igazi, szakrális kapcsolatban, ha minden sallangot elengedünk.

Az Égen most minden szinten együtt áll a Szakrális Férfi és a Szakrális Nő valamennyi princípiuma, méghozzá az Egység és a Fényőrzés feladatát jelölő égi térben, a jövő megtisztítása és a valódi szárnyalás, az isteni minőségek kiteljesítésének csillagai alatt!

Itt az ideje a szeretet bölcsességét működtetni, megváltani és egyesíteni a bennünk élő férfit és nőt, az anyai és apai mintát, a személyes párkapcsolatot és a párkapcsolatokat általában, minden szinten! Ez az Unio Mystica!

PÉNTEKEN a Merkúr eléri a Nashirát, a Bak farkát. Szellemiségünk felvállalása hangsúlyos most. Kora hajnalban a Hold a Kosba lép, immár növekszik.

SZOMBATON szintén a Merkúr a Kitalphával és a Sadalsuud-dal kerül egy vonalba. Az első a Csikó csillagkép legfényesebb, alfa csillaga, a második a Vízöntő múltba ömlő vizében fürdőzik. Tehát fontos most egyrészt a múlt tisztázása, akár beszélgetéssel felidézve, helyre téve a dolgokat, akár szellemi gyakorlatokkal utat vágni régről hozott önkorlátozó hitrendszereink dzsungelében. Másrészt friss szellemi energiákkal tankolhatunk a Csikó csillagteréből.
Kora délután pontosodik be a Nap és a Jupiter együttállása, tovább erősítve a szerdai üzeneteket.

VASÁRNAP a Bak Deneb Algedi csillagát éri el a Merkúr. Felvállalás, fényőrzés. Reggel a Mars a Vénusszal karöltve a Vízöntőbe lép, magukkal „húzva” a Plútót is. Óriási tisztulás valósulhat meg párkapcsolatokban, és a bennünk élő férfi-női minőségek kapcsán. Robbanásszerű változások, teljes transzformáció – erről szól ez a hét.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com