A sorozat első részében nagy vonalakban megvizsgáltuk a szerelmet és az elkötelezett párkapcsolatot energetikai szemszögből. A következőkben ránézünk, mit tehetünk érte, hogy a kapcsolódás friss, örömteli, szeretetteli és gyümölcsöző legyen.

1. A lakás tisztán tartása

Az, hogy rendszeresen porszívót fogjunk, egyértelműen szükséges. Időnként a szobák padlóját, az ablakokat és ajtókat is jó lenne lemosnunk. Az utcai cipőket, kabátokat lehetőleg hagyjuk a bejáratnál. Eddig oké, semmi különös – ha fizikailag tisztán tartjuk a teret, a láthatatlan tartományokban is jobb lesz a helyzet.
Tartsunk rendet, és mindig ágyazzunk be.
Fokozandó a hatást, érdemes lomtalanítani időnként, meglátjuk, mennyire megkönnyebbülünk.
Vessük be a tértisztítás fortélyait, legalább évente néhány alkalommal – például az évkör nagyobb ünnepein. Otthonunkat szellemi védelemmel is elláthatjuk, melyet szintén érdemes időről időre megújítani.

2. Közös dolgaink

Legyenek! Ma már senki nem hördül fel, ha a gyerekek nélkül megyünk csavarogni. Tegyük is meg ezt rendszeresen, mert a kapcsolat akkumulátorát ezek a programok töltik. Egyrészt, ilyenkor alkalmunk lehet cenzúra nélkül áldozni a szerelem oltárán, másrészt van időnk mélyebb beszélgetésekre, adott esetben probléma feltárásra, harmadszor közös élményeink születnek, amelyekhez vissza tudunk nyúlni.
A hálószoba lehetőleg legyen kettőnk szentélye, ahová a gyerekek is kopogás és engedélykérés után léphetnek be. Legalább bizonyos idősávokban, ha már nem kisbabával, vagy totyogóval van dolgunk. Először is szerelmes pár vagyunk, és ezt a minőséget igenis fontos táplálni és ébren tartani, ha szülőpárként jól akarunk működni.

A hálószoba maradjon a felnőtteké, és teremtsünk benne intim hangulatot (akkor is, ha fele ekkora… 🙂 ).

3. Önálló dolgaink

Szintén legyenek – sokkal szexibb az, aki képes a megújulásra, az önállóságra, a felelősségvállalásra. Ebben az esetben valószínűleg érettebb személyiség is, akire lehet számítani. És, mint korábban szó volt róla: ha én jól vagyok, a kapcsolatom is nagyobb eséllyel lesz jól. Amire érdemes mindenképp tekintettel lenni, az a nők esetében a menstruációs ciklus, illetve az átmenet időszakai az életkörön. Mindkettő nagy belső figyelmet és teljes újraszerveződést kíván, amely kapcsán természetes a hosszabb-rövidebb ideig tartó szétesettség. Ilyenkor kiemelten fontos az öngondoskodás! (Ugyanez érvényes minden nehéz élethelyzetre, betegségre, munkahely vesztésre, gyászra, stb.)
A vérzés napjain nagyon ajánlott Holdkunyhót tartani (tartózkodni az erőfeszítéstől, pihenni és lelki gyakorlatokat végezni).
Fontos, hogy saját elménket és a szív terét tartsuk rendben, és rendszeresen meditáljunk, lelki gyakorlatokat végezzünk. Így szerezhetünk uralmat ösztönerőink fölött (ami nem egyenlő a vágyak elnyomásával).

Te miben szeretsz elmerülni? Miben vagy igazán önmagad?

4. Exek és szeretők

Természetesen lehetséges olyan helyzet, hogy az exekkel a pár mindkét tagjának jó a viszonya – de csak akkor, ha nem, mint „exek”, hanem, mint a család barátai működnek. Ellenkező esetben a leválni képtelen volt pasik és csajok jogtalan behatolókként vannak jelen a térben, valahogy úgy, mint a rovarok, amelyek mindenhová bemásznak, hogy megtelepedjenek, és a pár energiájából táplálkozzanak.
Ugyanez érvényes mindazokra, akik a pár bármelyik tagját függő helyzetben igyekeznek tartani, legyen bár szó szülőről, főnökről vagy egy dealerről.Ha egy kapcsolatunknak vége szakad, különösen nők esetében nagyon javaslom elvégezni a jóni, a méh megtisztításának gyakorlatait, és elvágni azokat az energetikai szálakat, amelyek még egymáshoz kötnek. (Válás, gyász, vagy komoly probléma esetén ennél többre lehet szükség.)

Ha valamelyik félnek szeretője van, akkor a titkok és hazugságok nehéz, sötét felhőjén túl rengeteg idegen energiát csatornáz az elsődleges kapcsolatba.

A helyzet egyre bonyolultabbá válhat, mivel az összes érintett fél félelmei, vágyai, sérülései jelen lesznek a térben. Ez hosszú távon rendkívül mérgező helyzetet teremt akkor is, ha adott esetben a hivatalos társnak fogalma sincs róla, mi zajlik.
Ha esetleg mi válunk szeretővé, tudnunk kell, hogy hosszú távon az életerőnkkel fogunk fizetni érte – a megcsaló ugyanis nem tudja fenntartani a kiegyensúlyozott energia áramlást, nem képes felosztani magát, s ettől sajnos előbb-utóbb mindenki szenvedni fog. A szerető sem tud annyit és úgy adni, ahogyan szeretne, a megcsaló sem tudja megbecsülését kimutatni, mindkettejüknek meg van kötve a keze. A megcsalt fél mindeközben szintén jelen van gondjaival. Mindhármójukban közös, hogy nem tudnak annyi szeretetet kapni és adni, amennyire szükségük lenne. A tér szomorúsággal, függőséggel, haraggal telítődhet.

párkapcsolati energetika 2
Nem lesz nevető harmadik, mert senki sem nevet, ha felborul az egyensúly.

5. Őszinteség és kommunikáció

Talán az egyik legfontosabb dolog. A jó párkapcsolat menedék, ahol önmagunk lehetünk, bármi történjék is. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy tiszta teret teremtsünk benne.Tiszteljük meg egymást az őszinteségünkkel. A bizonytalanság hosszú távon aláássa a dolgokat, szétforgácsolja az erőt. A hazugság és áltatás is erőteljes energiavesztést hoz. Az egyértelmű és őszinte kommunikáció felszabadítóan hat.

6. Megnyílás, táplálás, elengedés

A szeretet három aspektusa. Készen kell állnunk rá, hogy mindhármat gyakoroljuk – a maga idejében. Méghozzá azért, mert a változás az egyetlen állandó dolog a Földön, s ha folyton ellenállunk neki, az élet áramlását akadályozzuk.

Megnyílunk a szerelmünknek, mikor értő figyelemmel hallgatjuk, vagy amikor szerelmeskedünk. Tápláljuk őt, mikor gondoskodunk róla, és a kapcsolatunk egészségéért teszünk. S az elengedést is megvalósítjuk, minden alkalommal, mikor képesek vagyunk lemondani a kontrollról, és teret hagyni számára.

Így van lehetőség a növekedésre, külön-külön és együtt is. Az energiákat ily módon tartjuk egyensúlyban. Ez egy művészet – a szeretet, a szerelem, a szabadság művészete.

A szeretet és szerelem művészete örök…

Ha kérdésed van a leírtakkal, a tisztító és egyéb szertartásokkal, gyakorlatokkal kapcsolatban, keress bizalommal elérhetőségeimen.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com