Minden energia – spirituális konzulensként ezzel az alapvetéssel dolgozom. Saját energetikai rendszerünk kiegyensúlyozottan tartása természetes cél – de mi történik akkor, mikor kapcsolatba kerülünk valakivel? Egyszerűen fogalmazva energiacsere, és ennek számos módja lehetséges. Most párkapcsolati szempontból nézünk rá kicsit a témára.

A kezdetek

Amikor megismerkedünk valakivel, és felébred bennünk az egymás iránti vonzalom, minden megszépül körülöttünk. Szerelmesen bizsereg és zsizsereg a világ, folytonos vágyódásban, elvarázsolt állapotban, megdelejezve lebegünk át a hétköznapokon. Ebben a szakaszban a levegő telítődik egyfajta jóleső feszültséggel, amely ébren tartja az érzékeinket, és aktiválja bennünk a kreativitást, a szabadság és boldogság érzéseit, az intuíciót és a tudatot: nem vagyunk egyedül – összeköttetésben vagyunk. A ráismerés boldogsága ez, valami olyasmi, mintha nem várt ajándékot kapnánk, amiről első ránézésre tudjuk: erre volt szükségünk.

Ebben az időszakban jól érezzük magunkat, termékenyek vagyunk, az életet kereknek, a világot pedig barátságos helynek látjuk. Sokkal kedvesebbek lehetünk a körülöttünk élőkkel, hiszen a boldogságból mindig könnyebb adni. Lehetséges, hogy kifejezett vágyat érzünk arra: másnak is juttassunk örömünkből. A kapcsolatban ilyenkor mindkét fél energetizált és boldog. Önmagunkat és társunkat is ragyogónak érzékeljük.

A kezdet mindig a legszikrázóbb, de még nem a valódi mélység nyílik meg benne.

A kapcsolat elmélyül

Ha tudati akadályaink lehetővé teszik, hogy a kapcsolat mélyülni kezdjen, a kölcsönös bizalom biztonságos terében rejtett világok tárulnak fel előttünk. Belelátunk a másik a lelkébe, minden eddiginél mélyebben – és nagyon valószínű, hogy szépnek találjuk. Óriási gyógyulások jöhetnek, egy-egy beszélgetés, szerelmes együttlét akár évtizedes traumákat, fájdalmakat is képes oldani. Mivel még mindig energikusak vagyunk, legtöbbször segíteni tudjuk egymást. Ez még spontán folyamat.

Lassú gyógyulás és fejlődés

Ha a kapcsolat továbbra is fennáll, egy hosszabb szakasz következhet, amelyben a lassabb gyógyulási folyamatok is végbe mehetnek. Fejlődni csak emberi kapcsolódásokon át lehet – így a legtöbben újra definiáljuk magunkat ebben a helyzetben. Ha a szeretetteli és biztonságos tér rendelkezésre áll, ebben a szakaszban már olyan problémák jöhetnek elő, amelyek megoldásához eltökéltségre és komolyabb önreflexióra is szükség van. Ez már nem a könnyű része a dolgoknak. Cserébe azonban a valódi fejlődés lehetőségével ajándékoz meg – azzal, hogy jelenlegi legjobb önmagunkká váljunk.

Ehhez szükség van arra, hogy megengedéssel forduljunk egymás felé.

A másikat ne a tökéletesség kész szobrának akarjuk látni, hanem örömmel szemléljük, hogyan teljesedik ki, hogyan növekszik mellettünk.

Ha például a társunk magányra vágyik, vagy nélkülünk szeretne valamit véghez vinni, az nem a katasztrófa jele. Időnként el kell távolodnunk egymástól, újra rendeződni. Gondoskodni magunkról lelki-szellemi értelemben. Ilyenkor a köztünk lévő kötelék is frissül. A két ember között átmenetileg üres tér keletkezik, ahová be tud áramlani a friss energia. Hétköznapi életünkben ilyenkor van az, hogy a nő lelép a barátnőivel egy három napos wellness hétvégére, a férfi horgászni, vagy éppen egy elvonuláson vesznek részt. Mindez úgyis megmutatkozhat, hogy néhány napig, hétig egyáltalán nem találkozunk, de az is egy módja, ha átmenetileg lazábbra fűzzük a szálakat, és mondjuk munka után, vacsoráig külön töltjük az időt, miközben nem kérdezgetjük egymást az okokról.

Néha jó egymástól külön is töltődni, baráti társaságban, vagy egyedül.

Fontos az érzések és szükségletek kifejezése

Ez nem azt jelenti, hogy a szőnyeg alá söpörjük a problémákat, sőt. Ha azt vesszük észre, hogy akaratunkon kívül ilyen helyzetbe kerültünk, beszéljünk róla, és fektessük le az alapvetéseket. Mondhatom például a következőt: „Nekem most szükségem van egy kis magányra, mert úgy érzem, telítődtem a hétköznapok teendőivel/egy erős érzelmi szituációval/kezdek kiégni a munkámban, stb. Köszönöm, ha ezt megérted. Tudd, hogy téged továbbra is szeretlek, de fel kell frissülnöm ahhoz, hogy újra önmagam legyek – és feléd is újra méltó módon tudjak fordulni.” Ha így teszek, az nem passzív-agresszív viselkedés, vagy a másik fél negligálása. Ha egyértelműen megfogalmazom felé mit érzek és mire van szükségem, számára sem lesz nyomasztó és homályos ez a helyzet. Nem biztos, hogy örül neki, de meg tud vele birkózni, és legközelebb, ha ő kerül hasonló helyzetbe, nem kell félnie attól, hogy tisztán kimondja, mire vágyik. Ilyenkor tehát egyenként, külön külön van alkalmunk az energetikai rendeződésre, és ez segít a kapcsolat energiaszintjét is magasan tartani.

(Ugyanakkor fontos lenne, hogy ne hagyjuk magára a másikat a közös nehézségek idején. Ha a gyermekünkről, a költözésről, a kettőnk cégéről, vagy egyéb hasonlóról van szó, ne vonuljunk ki és hárítsuk a felelősséget a másikra.)

Nehézségek idején

Mi történik akkor, ha a társunk beteg? Ha valami miatt rosszul érzi magát testileg, vagy lelkileg? Ez természetesen a közös térre is mindenképpen hatással lesz. Szinte minden, ami az egyéni életünkben történik, hat valamelyest a közösre. Ha ez egy elkötelezett szerelem, akkor nem lépünk ki az első nehézség miatt. Miközben ő (jó esetben) dolgozik saját gyógyulásán, mi támogathatjuk őt – de csak olyan módon és mértékben, ahogyan erre minket megkér. És addig, ameddig ez nem rombol minket. Teljesen fölösleges valakinek könyörögni, hogy miattunk leszokjon az alkoholról, mert nem fog – mindenki kizárólag akkor képes a gyógyulásra, ha arra valódi, belső igénye van. És nekünk, ha még oly nehéz is, kötelességünk tiszteletben tartani a döntéseit, melyeket önmagáról hoz.

Ha a másik fél kerül valamiért egy lefelé tartó energetikai spirálba, amellett, hogy igénye szerint támogatjuk, magunkra is oda kell figyelnünk.

Különösen fontos ebben a helyzetben, hogy gondoskodjunk magunkról – megfelelő táplálkozással, elegendő alvással, pihenéssel, rendszeres relaxációval, meditációval. Tudatában kell lennünk, ki a problémagazda – ne próbáljuk átvenni a feladatot, amellyel a másiknak kell megküzdeni. Helyette fektessünk rá hangsúlyt, hogy mi magunk jól legyünk. Ezzel tehetünk az egyensúly visszanyeréséért.

Ha kérdésed van a leírtakkal, a tisztító és egyéb szertartásokkal, gyakorlatokkal kapcsolatban, keress bizalommal elérhetőségeimen.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com