A kötetben 36, a házi patikában nélkülözhetetlen gyógynövény szerepel. Végigvezetlek titeket a gyűjtéstől a készítésen át a különböző gyógynövény-készítmények fogyasztásáig, alkalmazásáig. A könyv célja, hogy bárki képes legyen könnyedén létrehozni és alkalmazni a mindennapokban a saját, természet ihlette házi patikáját.

Sajátítsátok el a teák, tinktúrák, olajok, szirupok, kenőcsök és krémek elkészítésének praktikáit, amelyeket otthon, kényelmesen, a saját szájízetek szerint állíthattok össze.

A képhez tartozó alt jellemző üres; szarvasniki-edited-1.jpg a fájlnév
Szarvas Niki, HerbClinic

Olyan növényeket válogattam nektek, amelyek mind fellelhetők Magyarországon egy-egy kirándulás során, a kertben vagy a helyi zöldségesnél. Ez a 36 gyógynövény segítséget nyújt a mindennapi panaszok természetes kezelésében, a megfázástól a pikkelysömörön át a gyomorsavtúltengésig.

A kötetnek tulajdonképpen „három az egyben” jótékony hatása lehet, hiszen arra ösztökél, hogy kint legyetek a szabadban, amikor begyűjtitek a gyógynövényeket; a készítmények előállítása során kikapcsolódtok, mert az alkotás mindig izgalmas és élvezetes dolog; végezetül pedig segítséget nyújt a gyógyulásban is, amikor alkalmazzátok, amit megalkottatok. Higgyétek el, teljesen más érzés az, amikor a két kezetek által készített gyógyhatású készítményt alkalmazzátok, mert érzelmileg is kapcsolódtok hozzá.

A legnagyobb kincs az egészség, ezért ezt kell a legnagyobb becsben tartani! A mai rohanó világ a gyógyszerek birodalma, amelyek valóban gyors segítséget nyújtanak a tünetek megszüntetésében, de a betegség kiváltó okait sokszor nem gyógyítják. Nem is beszélve a mellékhatásokról. A gyógynövényeknek idő kell, mire kifejtik a hatásukat, de ez hosszú távon sokkal biztonságosabb, és kevesebb a mellékhatásuk is. Bőven elég a szervezetnek megküzdeni a betegséggel, nemhogy még a gyógyszerek okozta járulékos problémákkal is. A gyógynövények sokszor csodákra képesek, megéri türelmesnek lenni.

Kívánom, hogy leljétek örömötöket a könyv adta lehetőségekben, és használjátok egészséggel!

Vigyázzatok Magatokra és Egymásra!

Niki

A képhez tartozó alt jellemző üres; herbclinic-badge-2022-1-700x280.png a fájlnév