Napunk tovább vándorol a Nyilas zodiákusában, a Skorpió és a Kígyótartó csillagai alatt. Ez az életünk uralásához szükséges magas tudás megszerzésének időszaka. A létezés titkait, az igaz szeretet titkait kutatjuk, s továbbra is energiáink kézben tartása a cél.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten csökkenőben van, így a fogyás, a méreganyagok kivezetése, a fölöslegektől való szabadulás aktuális minden szinten. A hét az Oroszlán zodiákusban indul, így szerda délelőttig a nagyvonalúságot gyakorolhatjuk, de szuper ötlet például hajat vágatni is. Szerdán aztán a Szűzbe lép a Hold, rendrakás és nemes szolgálatok ideje jön el. Pénteken utolsó negyed napja van; az esti órákban a Hold a Mérlegbe érkezik. A hétvége így a harmóniateremtésé, a művészeteké, a szépségé és kapcsolatainké.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN estefelé a Nap Szaturnusszal alkotott szextilje válik pontossá. Ráláthatunk az igazságra, sok mindent megérthetünk, kitisztulhatnak a dolgok a nagy rendezőelvekről, illetve például az önirányítással kapcsolatban. Ezáltal túlléphetünk korlátainkon, megértve, minek jött el az ideje.

SZERDÁN reggel a Merkúr kvintilbe kerül a Neptunusszal. Ez az időszak, ez a nap túlzás nélkül a lélekmély varázslatok ideje.

Most jó elmélyülni a meditációban, a művészetekben, kinyitni az érzékelést minden szinten, mert ezáltal csodákat élhetünk meg, akár aktuális sorsfeladatainkkal kapcsolatban is, s mágikus erőt kaphatunk kezünkbe.

Délelőtt a Hold a Szűzbe lép.
Este, nyolc óra tájban a Nap eléri a Rasalhauge csillagot, miközben szinte teljesen pontos kvadrátot alkot a Neptunusszal. Ez egy nagyon fontos pillanat, mikor a lélek legmélyéről kerülhetnek elő olyan érzések, melyeken magunk is meglepődünk. Ezek most felszínre kerülve megfürdenek a tudatosság fényében, s ezáltal erőteljes gyógyulás indulhat be életünkben, elsősorban a lelkiekben. Most van ideje a gyakorlatban is működtetni a tudást: sorsom ura én vagyok.

Hétvégi csillagüzenetek

PÉNTEKEN reggel a Nap a Skorpió méregfullánkját, a Lesath csillagot éri el.

Most van ideje kíméletlenül lecsapni minden lehúzó minőségre, ami esetleg még önmagunktól eltávolít, minden területen, ahol nem engedtük még meg magunknak, hogy sorsunk irányítását kezünkbe vegyük.

A kapcsolódó témák szintén a lélek mélyéről kerülhetnek elő, illetve az anyasággal, anyai mintákkal, valamint a szolgálat fogalmával is dolgozhatunk a mai napon.
Utolsó negyed napja van, a Hold este a Mérlegbe lép.

SZOMBATON ugyanezen fonál mentén haladhatunk tovább. Délután ismét az öngyógyítás, a lelki regeneráló erők kapnak hangsúlyt.
Késő este a Merkúr az Uránusszal alkot pontos trigont.

Lelkesítő sugallatok, hirtelen bevillanó ötletek ideje van, akár hivatásunkkal kapcsolatos ösztönzést is kaphatunk, mely váratlan irányba nyithat ajtókat.

VASÁRNAP a Merkúr a Vega csillagot, a Tejút egyik tartó oszlopát éri el: bájoló, igéző, gyönyörködtető energiákban fürdőzhetünk.
Délután a Vénusz Neptunusszal alkotott kvintilje pontosodik be, ismét varázslatos élményeink lehetnek – érdemes az érzékeket megszólító tevékenységbe simulni.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

banner

Photo by: pixabay.com