Antalfi Eszternek két nőgyógyászatai műtét után fogant természetes úton babája, úgy, hogy a szakemberek ennek a lehetőségét teljesen kizárták. Agykontrollos technikákat alkalmazott, egy barátnője javaslatára pedig könyvbe is rendezte a tapasztalatait. Most elmeséli, hogyan és miért született a „Jön a baba nem csak agykontrollal” című kötet.

Mit érdemes tudni az agykontrollról?

Az agykontroll egy kiváló relaxációs módszer. A mély, de tudatos ellazultság elérésének módja, ahol képesek vagyunk feldolgozni a stresszt. José Silva bebizonyította, hogy a problémafelismerés és annak megoldása nem kivételes emberek adottsága, hanem mindenkiben megbúvó képesség. Gyakorlással könnyen fejleszthető.

Mi a módszer lényege?

Az agykontroll tanfolyamokon mindig elhangzik az a mondat, hogy „Gondolkodj alfában, cselekedj bétában”. Mindannyian naponta legalább kétszer spontán alfa állapotba kerülünk. Egyszer este, mielőtt elalszunk, illetve reggel, ébredés után. Az alfa állapot éber, de ellazult állapot. Az ilyen állapotban született spontán ötleteink a tudatalattinkból kerülnek elő. Sokan a nap más tevékenységei közben is megtapasztalják ezt az állapotot, például amikor zuhanyzás közben bevillan a megoldás egy régóta húzódó problémára. Ebben a laza állapotban sikeresebben oldjuk meg életünk mindenfajta nehézségeit.

Te is ebben a módszerben találtál segítséget?

Igen, lényegében belül megteremtettem magamnak a babánkat.

Amit a legfontosabbnak éreztem, hogy a hiány állapotból a „miért nem jön már össze?!” szemléletből egy pozitív, hálás állapotot értem el. Ekkor fogant meg kislányom.

A könyvben több, mint 20 konkrét tippet írtam le, amiket alkalmaztam, részben agykontrollos, részben más területről: a pozitív megerősítések sorát, meditációt, képzeletjátékot, és a többit. A technikák alkalmazása utána öt hónappal teherbe estem. Ebben az időszakban teljes lelki átalakuláson mentem keresztül. Megtanultam elengedni a görcsösséget is. Ettől a témától régen mindig ideges lettem, amikor olyan anyukáktól hallottam, akiknek már volt gyerekük, de soha senki sem tudta elmondani, hogyan váljak lazává. De ezt nem is lehet elmondani, végig kell menni a folyamat összes lépésén…

Dr. Antalfi Eszter és kislánya

Úgy tűnik, nagyon sok technika közül lehet választani. Neked van kedvenced?

Agykontrollos technikák közül az „Álomkontroll” a kedvencem.  Álmodtam a babámmal, és azt is megálmodtam, hogy pozitív lett a teszt. Az utóbbinál szó szerint azt álmodtam, hogy kimegyek a mosdóba és két csíkot látok a teszten. Erre az álmomra ébredtem fel. Annyira kíváncsi lettem, hogy az első utam a mosdóba vezetett. És tényleg pozitív lett. A tudatalattim üzent.

A nem agykontrollos technikák közül a „Sikerfal” volt rám a legnagyobb hatással, amit még Rhonda Byrne: A titok című könyvéből ismertem meg. Ezt évekig használtam tanulási céljaim elérésére. 2019 év végén csináltam egy babás kívánság táblát is, erről is részletesen írok a könyvemben.

A könyvben leírtakat bárki használhatja, vagy csak tanfolyamot végzettek számára ajánlod?

Bárkinek hasznos lehet. Amikor elkezdtem összeszedni és leírni az általam alkalmazott technikákat, a szerkesztőm javaslatára úgy fogalmaztam, hogy azok számára is érthető legyen, akik még soha nem hallottak a módszerről, vagy nem végeztek tanfolyamot. A könyv nem helyettesíti az orvosi ellátást, viszont nagyszerűen kiegészíti azt. Lendületet adhat ahhoz, hogy higgyünk önmagunkban, a belső teremtő erőnkben.

Ez már a második kiadásod, ami azt mutatja, népszerű témához nyúltál. Milyen visszajelzéseket kaptál?

A legnagyobb meglepetés számomra, hogy az első pozitív visszajelzést egy  refluxszal küzdő férfi ismerősömtől kaptam, aki a saját problémájára tudta használni a leírtakat. Gyakran írtak gyermekre vágyó nők, hogy újra hitet tudtak meríteni a könyvemből, de több gyerekes anyukák is megkerestek. Többen elmesélték, hogy az én történetem segített feldolgozni a saját, korábbi küzdelmüket a babáért.
A könyvet a baba érkezésén kívül négy másik témával egészítettem ki. Ezek közül az egyik az anyatejes táplálás volt. Sajnos kezdetben nem volt sok tejem, de megtaláltam a megoldást. Nagyon jólestek egy agykontrollt végzett orvos ismerősöm szavai, amikor megdicsérte a kitartásomat.


Kiemelt kép: Suhyeon ChoiUnsplash