Az Anyaszületett egy komplex regenerációs program, ami kiváló szakemberek segítségével, csoportban segít az újdonsült anyukáknak regenerálódni és jól megélni ezt az igen értékes időszakot.

Nagyon nem mindegy, hogyan állunk a szülés utáni időszakhoz. A regenerációra időt kell szánni, és az sem mindegy, hogy mit milyen sorrendben kezdünk el beépíteni a gyakorlásba és a mindennapokba.

„Fáj a hátam, úgy érzem berozsdásodtak az izmaim, hiányzik a mozgás, de nem tudom, mit lehet és mit nem….”

Sokan fordulnak hozzánk a fenti problémával, így megosztjuk veletek az 5 LÉPCSŐS SZABÁLYT, amit ha betartasz, biztos lehetsz benne, hogy nem ártasz magadnak és a szülés utáni regeneráció a leghatékonyabb lesz.

AZ 5 LÉPCSŐS SZABÁLY:

 1. Szülést követően 6 hétig PIHENJ! 
  Minél többet vízszintes helyzetbe, ezzel támogatod leginkább a természetes regenerációt.
 2. Mielőtt bármibe bele kezdesz, ERŐSÍTSD MEG A GÁTIZMOKAT! 
  Ez legyen az első mozgás, amit választasz, függetlenül attól, hogy milyen módon szültél. Ismerd meg a medencéd, az itt lévő izmokat, tudatosítsd a működésüket. Tapasztald meg, hogy tudod mozgatni ezeket. Építsd be a mindennapok a gátizom erősítést. 
 3. ELLENŐRIZD A HASAD! 
  Amikor babát várunk a két egyenes hasizom között húzódó kötőszövet (Line Alba), testünkben lévő más kötőszövetekhez hasonlóan, megnyúlik és ennek következményeként a két egyenes hasizom eltávolodik egymástól. Mindez teljesen normális, élettani folyamat, a várandósság velejárója. A gondok akkor kezdődnek, amikor szülést követően hasizmaink nem képesek ellátni eredeti tartó funkciójukat, nem regenerálódnak. Bizony, nem az esztétikai megjelenésük jelenti a legnagyobb problémát, bár sok esetben a makacsul ragaszkodó, domborodó pocak hívja fel a figyelmet a szétnyílt hasizomra. Nem szabad szemet hunyni a kicsi pocak felett, mely komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, hiszen ha hasunk nem képes tartó funkcióját ellátni, belső szerveink megsüllyedhetnek. Éppen ezért a sikeres hasregeneráció egyik alapja, hogy a medencefenék izmai és a gátizom kellően erős és rugalmas legyen.
 4. ERŐSÍTSD MEG A TARTÓIZMOKAT, a törzsizom fűzőt, mely a helyes testtartás alapja. Komplex programunk részeként természetesen ezzel is foglalkozunk. Erről itt olvashatsz bővebben.
 5. FONTOS A SORREND! 
  Amíg a gát erőtlen, a hasfal nyitott, ne kezdj el futni, aerobik órákra járni, vagy a szokásos erősítéseket végezni, mert többet ártasz magadnak, mint amennyi ezeknek a haszna. A fenti mozgásokat ne felejtsd el, szuper kiegészítők lehetnek a későbbiekben is. A gáti vagy a hasi terület nagyobb igénybevétele esetén, például rendszeres futás, a gátizom torna a mindennapi mozgás része kell, hogy legyen.

Ha úgy érzed, hogy jól jönne a támogatás Neked vagy barátnődnek, rokonodnak, oszd meg vele az Anyaszületett program hírét – a most induló csoportba még lehet jelentkezni.

Kezdés: 2022. május 23.
Online, így bárhonnan tudtok csatlakozni.
Részletek és jelentkezés: Az Anyaszületett oldalán

anyaszuletett

Photo by RODNAE Productions from Pexels