Sokszor nekünk is fejtörést okoz, hogy hova menjünk a családdal hétvégén. Ezért összeszedtünk néhány, nekünk is érdekes családi programot már a mostani hétvégére. Íme az első MUM Park programajánló!

BUDAPEST

Családi szoborvadászat – Az új, fővárosi miniszobrok felkutatása

Hat újabb miniszoborral gazdagodott Budapest; az alkotások gyerekek számára is látványos és izgalmas módon azt a kérdést járják körül, hogyan hatott a járványidőszak a kapcsolatainkra, digitalizálva a szociális életünk olyan aspektusait is, mint a törődés, a figyelem, a gondoskodás. A Plank Antal által a Telekom kezdeményezésére készített szobrok nem csak a velünk történtek feldolgozását segítik, de egyúttal elismerését is jelentik a családok erőfeszítéseinek a pandémia időszakában.

A Városligetben, a Belvárosban (Akvárium Klubnál, Madách tér felé, Dohány utcai zsinagógánál) és a Fény utcai piacnál található szobrok március 31-ig lesznek csak láthatóak.

Közös családi program lehet az új, fővárosi miniszobrok felkutatása (fotó: Magyar Telekom)

3D Gallery Budapest

Különleges technikával készült képei bebizonyítják, milyen sokat jelent a perspektíva és közben bevezetik gyermekeiket az önálló, kreatív művészkedés alapjaiba. Ezeket mind úgy teszik, hogy a gyerekeknek le sem kell tenniük a hőn szeretett mobiltelefonjukat, sőt, használatuk kötelező galériánkban.

A családi programjuk még egy csapatépítő – kincskereső vetélkedőt is tartalmaz, melynek lényege, hogy a családtagok csapatokba szerveződve, egy feladatsor alapján, különböző versikékről asszociálnak a műalkotásokra, majd a hozzájuk tartozó betűket összegyűjtve jönnek rá a megfejtésre.

Csodák Palotája, családi program

Ha olyan programot keresel hétvégére, ahol az egész család jól érzi magát, jó helyen jársz. A Csopában akár egy egész napot eltölthettek, a két szintes, a tudományos élményközpont szinte végtelen szórakozási lehetőséget nyújt. A Csopa közel 250 játékának kipróbálására az egész nap rendelkezésetekre áll! 5000 m2-en, 2 szinten várunk titeket attrakcióinkkal, interaktív játékainkkal!

BALATON

LEPKE teljesítménytúra, Vonyarcvashegy, március 19., szombat

Ha szerettek túrázni, itt a helyetek! A teljesítménytúrán három távon várják a nevezőket, 15-25-40 km-en fedezheted fel a Keszthelyi-hegységet.

Családok nagyböjti lelkinapja, Veszprém, március 19., szombat

Ha lelki feltöltődésre vágytok, akkor irány Veszprém! A Veszprémi Érsekség a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásszal közösen szervezi a programot, melynek előadója Böjte Csaba. A részvétel a hely befogadóképessége és az étkezés miatt regisztrációhoz kötött.

Tavaszköszöntő csobbanás, Keszthely, március 19., szombat

A víz világnapja alkalmából szervezik meg Keszthelyen a harmadik Tavaszköszöntő csobbanást. Nézed a bátor úszókat vagy vízbe veted magad te is? A hagyományos rendezvényen Schirilla György és barátai együtt mártóznak meg a Balatonban, mellyel a szilveszteri csobbanáshoz hasonlóan az egészséges életmódra és a hideg víz jótékony hatásaira akarják felhívni a figyelmet.

Kutyás séta és piknik Keszthelyen, március 19., szombat

Sétáljatok a kutyusotokkal Keszthelyen a Festetics Kastély parkjából a Fő térre, ahol hasznos és érdekes előadások, kutyás bemutatók várnak rátok.

Víz-napi Balcsi-party, Balatongyörök, március 19., szombat

A Balaton megkoszorúzása mellett versenyekkel, papírhajó hajtogatással és vízkóstolással várják a gyerekeket és szüleiket.

Holdfénytúra a Badacsonyon, Badacsonytomaj, március 19., szombat

Ismét egy holdfénytúra, friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincsen felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét a Badacsony tetején tölteni.

Reformkori séta forralt borral, Balatonfüred, március 20., vasárnap

A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth- Házat és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről. A séta fényét emeli a csodás környezet, a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, illetve maga a Balaton karnyújtásnyira való közelsége, hangulata.

ORSZÁGOS

Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, március 19., szombat

2022. március (5-én), 19-én és 26-án vérpezsdítő programokkal várják a közönséget Székesfehérváron. Ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral készülnek, a családokat pedig ingyenes játszóház és gyermekprogramok várják.

Visegrádi lovagi játékok és lakoma, március 19., szombat

Ha időben foglaltok, Ti sem maradtok le a Dunakanyar egyik legizgalmasabb családi programjáról, mely októbertől márciusig elérhető Visegrádon minden szombaton. A Renaissance Étterem szervezésében most visszarepülhettek a középkorba minden szombaton, ha úgy tartja úri kedvetek. Úgy tartja? Akkor jelentkezzetek, és tekintsétek meg a Visegrádi Lovagi Játékokat.

Visegrádi lovagi játékok, és persze a lakoma sem marad el

Élménybirtok Bikal

Ha belépünk az Élménybirtok főbejáratán, ez egyfajta átszellemülés is, felkészülünk a századokon átívelő időutazásra, mely a mesefaluban veszi kezdetét. Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet. A Bikali Élménybirtok a középkor világát idézi fel és tárja interaktív módon a kirándulók elé történelmi események, legendák felidézésével, korabeli mesterségek bemutatásával és vendéglátással. Az élményteli időutazásról színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok gondoskodnak a tematikus elrendezésű birtokon.

Ha nem tudtok, vagy nem akartok kimozdulni otthonról, akkor süssetek, főzzetek együtt a gyerekkel.

Jó szórakozást! 🙂

Kiemelt kép: pixabay.com