Ennél egyszerűen nincsen jobb, ha egy hideg, sötét nap után végre hazaértél – különösen, ha még időt is töltöttél a szabadban. Az édesburgonya-krémleves gyorsan és iszonyú könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Ha nem böjtölsz, eheted pirított kolbászmorzsával, de magvakkal, reszelt sajttal, pirítóssal, póréval és petrezselyemmel is isteni!

HOZZÁVALÓK:
  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 1 doboz rizstejszín
  • 1 ek olaj
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 bio zöldségleves kocka
  • 1 ek Tikka Curry (vagy hasonló, ami van otthon)
  • ízlés szerint fokhagyma-granulátum/fokhagyma (FODMAP-nál hagyd el, helyette mehet az asa foetida – ha nem vagy gluténérzékeny…)
  • frissen őrölt tarkabors
  • víz
ELKÉSZÍTÉS:

Az édesburgonyát pucold meg, és kockázd fel. A gyömbért szintén hámozd meg, és vágd egészen apróra. A leveses fazékban melegítsd fel az olajat. Tedd bele a gyömbért, futtasd meg az olajon, majd add hozzá a batátát. Pirítsd kicsit fedő alatt. Add hozzá a fűszereket, a tejszínt és a zöldségleves kockát, keverd át, majd főzd, míg az édesburgonya megpuhul. Ha kész, botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítsd és ha szeretnél, adj még hozzá a fűszerekből, vagy önts bele kis vizet. Kész is az édesburgonya-krémleves!

Pirítóssal komplett vacsi lesz belőle. Grátisz: a gyerek is imádta!

Jó étvágyat! 🙂

Kajtár Macska mindenmentes receptjeit itt, a Már megint a konyhában rovatunk receptjeit itt olvashatod.