Péntek reggel telihold a Szűzben – emlékeztek? Egység és Rend a kulcsszó! Délben a Hold a Mérleg zodiákusba lép át, innentől a harmóniateremtés élvez elsőbbséget, környezetünkben és kapcsolatainkban egyaránt. Szombattól a csökkenő Hold energiája érvényesül: fogyasztás, kivezetés, fölöslegek eltávolítása aktuális. Vasárnap délután a Skorpióba érkezik, mágikus időablakot nyitva, a mélységek titkaira irányítva figyelmünket. Hétvégi előrejelzésünk, ha a hétfői Csillagmandaláról lemaradtál!

PÉNTEKEN reggel teliholdat ünnepelhetünk. A Nap a Halak zodiákusból, a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagai alól világítja meg a Holdat. Eközben együttállást alkot a Neptunusszal, a Jupiterrel és a Merkúrral, s bekapcsolódik a Fum al Samakah és az Achernar csillagok energiája is. A Hold a Szűz zodiákusában, a Szűz csillagkép múltból ellépő lába, valamint a Kehely és a Hydra csillagai alatt halad.
Ha az univerzum ritmusát követjük, akkor most éppen elvonulásban vagyunk. Összegezzük eddig megtett utunkat (az előző évet, 2021. márciustól). Átgondoljuk, mi minden történt velünk, tudatosítjuk, honnan hová érkeztünk. Ránézünk, mit van itt az ideje elengedni, lezárni, befejezni – és ennek megfelelően cselekszünk. Töltődünk, erőt gyűjtünk. Cselekvéseink az Unio Mysticát, az egységet célozzák. Bevilágítjuk lelkünk legrejtettebb zugait. Érzékeljük legmélyebb mozgatóinkat, és tudatosítjuk is azokat. Ha valami újra és újra visszatér az életünkbe, arra ránézünk. Ha probléma: hogyan tudnánk megoldani most a szeretet erejével? Ha vágy, ha lehetőség, mondunk-e rá igent?

Önmagunkkal egységbe kerülni, hitünk szerint élni, a szeretet bölcsességét működtetni, a beavató tudás számára megnyílni van itt az ideje.

Mindez a mély lelki rendrakással, a múlt meghaladott minőségeitől való ellépéssel jár együtt. Ez a telihold elhozza az egység, bőség, mély érzelmek áramlását életünkbe. Most van itt az idő megnyílni az égi tudás számára, és kiárasztani azt a földön. Ugyanakkor ez a nap nagyon alkalmas nőiség, női szervek, termékenység gyógyítására is.
Dél körül a Hold a Mérlegbe lép.

SZOMBATON a Merkúr az Achernart éri el, ismét csak a beavató égi tudás áramlását érzékelhetjük.
A Hold innentől már csökkenőben van.
Délben pontosodik be a Vízöntőben tartózkodó Mars és Vénusz Bika Uránusznak adott kvadrátja. Ha úgy tetszik, ez egy helycserés támadás: a Vénusz a Bika ura (most a Mars extra erejével támogatva), az Uránusz a Vízöntőben van otthon. Vénusz és Mars a bennünk élő férfi-női archetípusok, illetve szerelmi kapcsolataink terén segít mostanában hozzá a karmaletételhez, felszabaduláshoz, tisztításhoz. Segít az önlegyőzésben, és felszabadulásban. Uránusz az anyaggal és biztonsággal kapcsolatos dolgokat alakítja át az egész világon (jó hosszú idő alatt, mivel lassú mozgású égitest – érezzük is az utóbbi években rendesen).

A hármójuk által alkotott fényszög most erőteljes és akár hirtelen fordulatot hozhat az anyagiak, a biztonság, a kapcsolatok terén, de önmagunkban is.

Egy más olvasatban, ha most felvállalom az önmeghaladás és a harmóniateremtés sorsfeladatát, ha most kibékítem a bennem élő férfit és nőt, ha most tiszta vizet öntök a pohárba szerelmi kapcsolatomban, azzal gyorsan és erőteljesen alakítom át magam körül az anyag világát is. Amit most önmagam egyensúlyáért és kapcsolatomért teszek, az azonnali eredménnyel jár az anyagi világban és a biztonság terén. De ehhez ismerni kell kicsit az isteni törvényeket, illetve ki kell nyitnunk magunkat ezek számára, s akkor átélhetjük a felszabadító megértés erejét is.

VASÁRNAP délután beköszönt a tavaszi nap-éj egyenlőség, s ezzel kezdetét veszi a csillagászati tavasz. A Nap a Kos zodiákusba lép. Itt az új dolgok elindításának ideje, mostantól nagy energia áll rendelkezésünkre falaink lebontásához, új utakra indulunk. A tavaszkezdet energetikájáról bővebben a Tavaszi Nap-Éj Egyenlőség Csillagmandalájában írok majd.
Délután a Hold a Skorpióba lép.

Áldott napokat nekünk:

Csillag Enikő spirituális konzulens

További írások a szerzőtől: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Kiemelt kép: Photo by Max Ravier from Pexels