A család a hétvégén édességre vágyott. Megnéztem, hogy miből lehetne sütni valamit. A lisztes bödön aljáról pár kósza, hófehér szem nézett velem farkasszemet. Itt már éreztem, hogy baj van. Én ugyan ki nem mozdulok otthonról! Ekkor esett a kétségbeesett pillantásom az asztalon heverésző, mosolygós almákra… Sült alma!

Milyen mázli, hogy almát szedtünk a múlt héten! Még hozzá sem kezdtem semmihez, de máris éreztem az egész konyhát betöltő, mennyei illatot. És még egészséges is! Na de hogy is kell csinálni? Roppant egyszerű, csak figyelj!

Gondoltam, ezek mind kelleni fognak
  • 5 (nagyobb) alma
  • 15 dkg dió törve
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 2-3 evőkanálnyi méz
És kellettek is

Percek alatt ott hevertek előttem a pucér almák, majd a magházuktól is bőven megszabadítottam őket, azzal a fura eszközzel. Ha nincs ilyened, találj ki valamit! Nekem most nem jut eszembe semmi. Mielőtt megbarnultak volna a az almák, gyorsan bekentem őket a citrom levével.

Összekevertem egy tálban az összes többi hozzávalót és belegyömöszöltem a keveréket a magházak helyére. Szerintem sokkal jobban érezte magát az alma, mint a magházával.

Az almákat szépen felsorakoztattam egy enyhén kivajazott jénaiban. A maradék tölteléket még rákentem az almák tetejére. Amíg ez történt, a sütőt beállítottam 180 fokra. Pont csippant, amikor végeztem.

Betoltam a sütőbe, kb. 15 perc alatt kész is lett az ősz forró csókja, a sült alma. És az illat, az bizony pont úgy terjengett, mint ahogy elképzeltem.

Próbáld ki te is!

Még több MUM Park receptet itt találsz! Van még édesség is 😉

Fotó: Chowhound