Van egy tuti tippünk, ha a családod meg akar lepni anyák napjára! Tedd le eléjük ezt a receptet, aztán hagyd el a konyhát, és menj relaxálni, míg elkészül a csemege. Ha minden flottul megy, akkor hamarosan a banános brownie mennyországban találod magad. Mert megérdemled.

És ha épp nincs otthon senki, akár még magadnak is elkészítheted május 1. alkalmából is, az egész éves munkád jutalmául. Tökéletesen működik hagyományos hozzávalókkal, de glutén- és laktózmentesen is süthető.
Ez a recept szerelem volt első látásra. Finom, omlós, jól szeletelhető süti lett belőle, érdemes kipróbálni.

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg (laktózmentes) étcsokoládé
  • 24 dkg (laktózmentes) vaj/margarin
  • 2 banán
  • 10 dkg rizsliszt/fehér liszt
  • 14 dkg nyers nádcukor
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 4 tojás
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A banánt törjük össze villával. A vajat és a csokoládét lassú tűzön, folyton kevergetve olvasszuk fel teljesen (vízgőz fölött is csinálhatod, de így is kitűnően működik). Tegyük egy keverőtálba a tojásokat a cukorral, és turmixoljuk össze. Aztán jöhet a banán és az előre elkevert száraz hozzávalók (liszt, cukor, só, vanília, sütőpor). Végül hozzáadjuk a csokis vajat, és konyhai robotgéppel csomómentesre keverjük.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 20×30 cm-es tepsit (az oldalát is!), és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, tűpróbáig 170 fokon.
Mikor elkészült, várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük. Nagyon finom hozzá egy csepp narancslekvár!

(A recept eredetije átalakításaim nélkül itt megtalálható.)

Boldog sütizést!

Kajtár Macska glutén- és laktózmentes receptjeit itt, a Már megint a konyhában rovatunk receptjeit pedig itt olvashatod.