Igazi programcunami vár minket az anyák napi, illetve május 1-i hétvégén. A szokásos majálisok tömkelege mellett lesznek sokkal érdekesebb lehetőségek is. Íme a MUM Park családi programajánló a hétvégére!

BUDAPEST

ArchiKids VárosÁlmodók Budapest , április 30.

A rendezvény idei mottója: Időutazás – város régen, most és a jövőben. Avagy hogyan látjuk a várost? – Ma, holnap, régen, a jövőben, kintről, bentről, gyerekszemmel, fentről, éjjel, másképp, gyengén, vagy akár más érzékszervekkel…
A világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket. Nagyon izgalmas programnak ígérkezik.

Európa Kapuja Fesztivál a Bókay-kertben, április 30 – május 1.

A repülőtérnek köszönhetően a 18. kerület nemcsak a fő­város, az ország, de Európa kapuja is. Ezen a fesztiválon európai nemzetek és nemze­tiségek kultúráján keresztül mutatják be a kontinens sokszínűségét. Nem csupán kontinensünk sokszínű, de a kínálat is: lesz zene, tánc, étel, ital és többféle, gyerekeknek való program is.

Floralia Római Tavaszünnep Aquincumban, április 29 – május 1.

Immár 31. alkalommal kerül megrendezésre Budapest egyik legrégebbi kulturális eseménye, a Floralia, amely a római hagyományokat felidézve kínál feledhetetlen szórakozást a látogatóknak. A rendezvény helyszíne, az Aquincumi Múzeum romkertje autentikus miliőt kölcsönöz a mára már fesztivállá nőtt eseménynek. Évről-évre azon dolgoznak, hogy a tudományos ismeretterjesztést olyan köntösbe bújtassák, amely könnyen befogadható minden korosztály számára, így élményalapúan tudják népszerűsíteni a város ókori történetét, amely kultúránk szerves részét képezi. Az eddigi években már megszokott módon, azonban számos új elemmel gazdagítva keltik életre az ókori Aquincum városát.

BALATON

Fülemülék Éjszakája, Madarak és Fák Napja, Gyenesdiás, április 30.

A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott Festetics Imre Élményközpontban a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit megismerni vágyókat a Természet Háza Látogatóközpont interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel és élethű diorámákkal színesített kiállítással várja, míg a manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokra, valamint különféle vadfajokra kíváncsi látogatókat az Állatpark és a Vadfarm invitálja tartalmas időtöltésre. Itt lesz szombaton a rendezvény is.

Fülemülék Éjszakája, Balatonkenese, április 30.

Maradjunk még egy kicsit a fülemüléknél. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tavaszi országos programsorozatának részeként, Balatonkenesén egy rövid túrát szerveznek az érdeklődőknek.
Program: madármegfigyelő, természetismereti séta (kb. 2 km), madárhang felismerés.

Boldog Békeidők Hévíze X. , Hévíz, április 30 – május 1.

Jubileumhoz érkezett a Boldog Békeidők Hévíze fesztivál. Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre, változatos programokkal, jelmezes felvonulással, retro autókkal.

Fotó: heviz.hu
A Balatonon rengeteg helyen lesz majális:

Északi part

Déli part

ORSZÁGOS

Erdőbiológus Pizsamaparti, Szokolya, április 30.

Az Erdőbiológus Pizsamaparti egyedülálló program, 6-13 éves gyermekek számára. A program során a résztvevők játékos formában ismerkednek meg az erdőbiológusok, a rovarkutatók és az erdőmérnökök munkájával.
A rendezvényen a gyerekek mellett az őket kísérő szülők és nagyobb testvérek is részt vehetnek. Ottalvós és Hazamenős jegytípusok közül is választhattok.

Fotó: Erdőmerülés / ilovedunakanyar.hu
Akkor és Most Jármű Expo, Lampionos Hajós Felvonulás, Majális Zenei Fesztivál 2022., Esztergom, április 29 – május 1.

Újra megrendezik a tavasz egyik legkedveltebb, és legjobban várt programsorozatát Esztergomban. Itt aztán lesz minden!

IX. Pálinka és Mangalica Majális, Zalaegerszeg, április 29 – május 1.

Zala megye gyönyörű. Ha éppen arra kirándultok, érdemes ellátogatni egyik legnépszerűbb gasztronómiai rendezvényére. Bár a pálinka nem éppen húzóerő, amikor a családi programokat állítjuk össze, de ennél azért itt sokkal többről van szó. A gasztronómiai programok mellett lesz kulturális és zenei választék; folk bazár, vidámpark, játszóházak, bűvész show, japán dobszínház…

OTTHON MARADTOK?

Arra az esetre is van programjavaslatunk, ha valamiért nem tudnátok vagy nem szeretnétek kimozdulni otthonról: süssetek, főzzetek együtt a gyerekekkel, Már megint a konyhában rovatunk receptjei rendelkezésetekre állnak.

Szuper hétvégét nektek! És nem utolsó sorban boldog anyák napját!

Kiemelt kép: pexels.com