Hogyan születik egy vállalkozás? Milyen hosszú út vezet az indulásig? Szomolányi Nóri, a groWsie tulajdonosának naplószerű kalandjai következnek. Szurkoljunk együtt az új márka születéséhez!

Szomolányi Nórit kislánya, Janka inspirálta a vállalkozása elindítására. A napokban indult útjára saját márkája, a groWsie, ami egy vagány, ökotudatos, anya- és bolygóbarát koncepció. Tudjuk, hogy egy vállalkozást elindítani hatalmas feladat, de hogy pontosan milyen útvesztőkön át jutott el a a groWsie az induláshoz, arról legjobban Nóri tud nekünk mesélni. Egy négyrészes sorozatban bekukkanthatunk ebbe az izgalmas és embert próbáló folyamatba, együtt izgulhatunk a kezdő vállalkozó anyukával, szurkolhatunk neki és akár még inspirációt is meríthetünk. Köszönjük, Nóri, hogy mesélsz és megosztod velünk a tapasztalataidat! Isten hozott a világban, groWsie, nőj nagyra! [szerk.]

A kezdeti lépések

Amikor egy vállalkozás elindul, csak az tudja, hogy milyen sok munka van benne, aki végigküzdi magát a mások számára nem is látható útvesztőn.

Ma már boldogan mondhatom, hogy elindult a márkám, a webshop, megszülettek a gyerekekkel együtt növő ruhák, életre kelt a GroWsie. Tényleg egy álom vált valóra. Az eddig vezető útról szólt ez a négyrészes sorozat, a nem látszódó, időnként csüggesztő, ám mégis megoldódó nehézségek időszakáról. Ha pont ilyen élethelyzetben vagy, kívánom, hogy meríts erőt bátran a történetemből.

growsie
Bizony babákkal nem egyszerű a fotózás, ám a végeredmény szívmelengető.

Az előző részekben elmeséltem, mennyire kalandos egy vállalkozást elindítani, mennyi nem várt akadályba ütközhet az ember. De szerintem pont ettől izgalmas az egész és ezeknél a nehézségeknél nem szabad megtorpanni.

Az elmúlt közel 1 évben rengeteget tanultam, sőt tanulok szinte minden nap, ezáltal nem csak én, de a vállalkozásom is fejlődik.


És hogy mi minden történt ez alatt a közel egy év alatt? Lássuk csak:

  • 1 db vállalkozás, ami életre kelt;
  • 323 nap, amikor láthatatlan munkát végeztem, de többet dolgoztam, mint valaha;
  • 52 átdolgozott éjszaka, mert van, amihez kell a csend és a nyugalom;
  • 6 óra fotózás babákkal, ami felér 60-al, mert ez azért kemény műfaj;
  • számos újratervezett szabásminta és levarrt mintadarab;
  • 1 varrodaváltás;
  • rengeteg autóban töltött idő, ami közben rájöttem, hogy szuperül lehet podcastokat hallgatni;
  • 1 baba-mama vásár, ami hihetetlen jó volt és vár is még ránk jó pár;
  • nagyjából 1000 szívinfarktus és stresszhelyzet, de a végén mindent sikerült megoldani;
  • rengeteg jó fej embert ismertem meg, akikért nagyon hálás vagyok.

Nem szégyen segítséget kérni

Én sajnos nagyon nehezen vallom be, ha már nem bírom egyedül, ha mást nem, akkor ezt vigyétek magatokkal útravalónak: ér elfáradni és megpihenni, hogy utána újult erővel vágjunk neki az álmaink megvalósításának.

Ha pedig megnéznéd az én álmom, ami mára valóság, itt tudod megtenni: www.growsie.hu
Köszönöm, hogy itt voltatok velem!
Nóri

growsie

Fotó: noemijanossy.com