Hogyan születik egy vállalkozás? Milyen hosszú út vezet az indulásig? Szomolányi Nóri, a groWsie tulajdonosának naplószerű kalandjai következnek. Szurkoljunk együtt az új márka születéséhez!

Szomolányi Nórit kislánya, Janka inspirálta a vállalkozása elindítására. A napokban indul útjára saját márkája, a groWsie, ami egy vagány, ökotudatos, anya- és bolygóbarát koncepció. Tudjuk, hogy egy vállalkozást elindítani hatalmas feladat, de hogy pontosan milyen útvesztőkön át jutott el a a groWsie az induláshoz, arról legjobban Nóri tud nekünk mesélni. Egy négyrészes sorozatban bekukkanthatunk ebbe az izgalmas és embert próbáló folyamatba, együtt izgulhatunk a kezdő vállalkozó anyukával, szurkolhatunk neki és akár még inspirációt is meríthetünk. Köszönjük, Nóri, hogy mesélsz és megosztod velünk a tapasztalataidat! Isten hozott a világban, groWsie, nőj nagyra! [szerk.]

Az első részben arról meséltem, hogyan született az ötlet, a groWsie márkanév, a logó és mennyi minden merül fel, amire nem is gondoltam elsőre…

Következő lépések:
Kész volt az üzleti terv, megvolt a logó és a design, gondoltam, akkor most hátradőlhetek. Hát nem. 🙂

A fejemben tűpontos kép volt arról, hogy milyen ruhákat szeretnék, de hogy ezt a valóságba is át tudjuk ültetni, találnom kellett egy modellezőt, aki megcsinálja a szabásmintákat. Szerencsémre egy ismerősöm révén találtam is egy tündéri hölgyet, akivel rögtön megtaláltuk a közös hangot, azt hiszem, ez a végeredményen is érződik. 

growsie
Nem is gondolnánk, milyen hosszú utat jár be egy ruhadarab, mire elkészül.

Kezemben immár a kész szabásmintákkal útnak indultam, hogy megtaláljam a mintavarrót, aki levarrja nekem az első mintadarabokat. Nem is gondolná az ember, hogy egy ruha milyen hosszú utat jár be, mielőtt a gazdájához ér, pedig számos apró igazítás, „itt egy kicsit inkább így, ott egy kicsit inkább úgy” után alakul csak ki a végleges formája.

Hihetetlen eufórikus érzés volt meglátni az első darabokat, alig vártam, hogy hazavihessem őket és ráadhassam a kislányomra.

growsie
A kislányom volt a tesztelő 🙂

Szerencsére ő is nagyon élvezte ezt az egész folyamatot, türelmesen próbált és tesztelte a darabokat, ennek köszönhetően pedig pontosan olyanra tudtuk igazítani a modelleket, amik praktikusak és kényelmesek – mind a babáknak, mind a mamáknak. 

growsie
A csoda: életre kel a kollekció.


Megvalósítás:
Az újratervezett szabásminták után újra levarrt mintadarabjaink lettek, természetesen a kis modell ezeket is letesztelte. Így már nyugodt szívvel állhattam neki varrodát keresni. De! Aki nem ebben dolgozik, az nem is tudja, hogy jó, megbízható és számlaképes varrodát találni szinte lehetetlenség. Én se elsőre találtam meg a tökéleteset, a helyzetet az is nehezítette, hogy nem minden varroda foglalkozik babaruhákkal. De végül ezt az akadályt is sikeresen vettük és szép sorjában elkezdtek érkezni a kész termékek…. Csodálatos volt megélni, ahogy a szemem előtt kelt életre a megálmodott kollekció.

Mindig azt gondoltam, hogy ha idáig eljutunk, innentől már semmiség a vége… hát itt sem volt igazam. Nemsokára elmesélem, miért is

growsie

Fotó: noemijanossy.com