Itt a tavasz, egyre melegebb lesz az idő, a természet ébredezik, a gyerekek pedig nem győzik várni, hogy megérkezzen a húsvéti nyuszi. Ha nem szeretnéd, hogy a húsvéti családi program kimerüljön a locsolkodásban, akkor válogass húsvéti programajánlónk remek programjai közül!

BUDAPEST

Húsvéti Sokadalom, április 15-18.

A négy napos hosszú hétvégén rengeteg családi programmal vár titeket a Húsvéti Sokadalom!

Nagy meglepetés készülődik a gyerekeknek! Marvel és Disney hősök lesznek a Budapest Feszt színpadán, akik interaktív műsoruk után szívesen fotózkodnak a gyerekekkel. A színpadon húsvéti gyerekműsorok mellett közkedvelt előadókkal is találkozhattok. Lesz nyuszi- és állatsimogató, ingyenes kézműves foglalkozás. Ha már húsvét, akkor az ünnepi asztalról sem lehet megfeledkezni, erről a rendezvény vendéglátósai garantáltan gondoskodnak.

Hímes Húsvét, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, április 9-18.

Április 9-től 17-ig húsvéti kézművesség népi iparművészek segítségével

Most ti is kipróbálhatjátok a tojásfestést, a nemezelést, a mézeskalács díszítést a Vajdahunyadvárban. Profi mesterek, népi iparművészek segítenek elsajátítani az alapvető fogásokat és praktikákat, az elkészült művek az otthoni ünnep díszei lehetnek.

Mi kerül a húsvéti asztalra? – Interaktív játék a Magyar mezőgazdaság története című kiállításban

Színes papírtojásokat rejtettek el a kiállításban. Keresd meg őket! A színes tojások egy-egy olyan ételt jelölnek, amit hagyományosan húsvétkor fogyasztunk. A képek melletti színes pontokra kattintva megtudhatod, melyik étel miért kerül a húsvéti asztalra és mi köze van a kiállításban található múzeumi tárgyhoz.

Húsvét a Póniudvarban, április 16-18.

Itt a tavasz, egyre melegebb lesz az idő, a természet ébredezik, a gyerekek pedig nem győzik várni, hogy megérkezzen a húsvéti nyuszi. Ha nem szeretnéd, hogy a húsvéti családi program kimerüljön a locsolkodásban, akkor mi többek közt ilyen színes programokkal várják az egész családot:

 • Új és különleges gida és alpaka játszótér
 • Nyuszisimogató
 • Húsvéti bütykölde
 • Találkozás a Húsvéti nyuszival
 • Szalma ugráló
 • Mini póni simogató
 • Nyuszi- bari-gida simi
 • Különleges népi játszótér
 • Trambulinok
 • Bajusz konyha és manó homokozók
 • Minitrakis nyuszijárat (indulási időpontok: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 a járat 20 perces)
BALATON ÉS KÖRNYÉKE

Kreatív Manók tavaszi műhelye, Zalakarosi Fürdő, április 14-19.

A Kreatív manók tavaszi műhelye rendezvénysorozaton egy nagy kosárnyi húsvéti programmal várják a kicsiket és nagyobbakat a Zalakarosi Fürdőben. Lesz gyerek vízitánc, csúszdaverseny, ki mit tud és rengeteg kézműveskedés, játék.

Nyuszi hopp – Korzó Húsvét 2022 Zalakaros, április 15-18.

A Karos Korzón annyi program lesz, hogy felsorolni is nehéz. Természetesen lesz állatsimogató, lesz különleges galagonyatúra, húsvéti családi túrácska, koncert, népi bemutatók és még sok minden más.

Húsvéti nyuszi-buli, Tihany, április 17.

A Tihanyi Tájházak udvarán 11 órától indul a nyuszi-buli. Lesz óriáskifestő, tojásfa díszítés, húsvéti játszópark, nyuszisimogató, kukoricamorzsoló, tojáságyú és húsvéti népi játékok és táncház Titz Tibivel.

Megszámlálhatatlan rendezvény lesz még a Balaton körül. Ezek közül íme csak néhány:

ORSZÁGOS

Medvehagyma Fesztivál, Soponya, április 16.

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. idén április 16-án első alkalommal rendezi meg a Medvehagyma Fesztivált, a csodálatos erdős – tavas környezetű Ökoturisztikai Központban, Soponyán.

A húsvéti hosszú hétvégén nem csak a medvehagyma szerelmesei találhatnak érdekes programot maguknak, hiszen a medvehagyma-gyűjtő túrák mellet gasztronómiai bemutatók és workshopok, színes programok, erdei játszóház és gasztrovásár is várja majd a látogatókat.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a Fácános Vadászház és Rendezvényközpont a teljes hosszúhétvégére tartalmas családbarát programokkal várja vendégeit, melynek keretében a vendégek lovasfogattal járhatják be a Sárvíz-völgyét, megismerkedhetnek a régió boraival és ételeivel, a legfiatalabbakat pedig húsvéti tojáskeresés, és erdei iskolai programok szórakoztatják majd.

Budakeszi Arborétum, Budakeszi, április 14-19.

Már a tavaszi szünet első napján is szeretettel várnak minden érdeklődőt. Az állatsimogatóban a tavaszi szünet ideje alatt bárányok és nyuszik várják a simogatást. Idén is mindenki elhelyezheti a tojás díszét az arborétumi tojásfára.

Fotó: budakesziarboretum.hu

Nagypénteken kézműves foglalkozásokkal a kezdődnek a családi programok. 15-én a fedett pihenőhelyen húsvéti tojásdíszek készítésével hangolódhattok az ünnepre.

A gyermekek a biztonságos, teljesen körbekerített arborétumon belül barangolhatnak, bújócskázhatnak, hétfőn pedig húsvéti ajándékok keresésére is lehetőség nyílik. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő! 

A Kiskunsági Nemzeti Park élménytúrái, Tömörkény, Baja, április 16.

Fészekrakók a Csaj-tavon

Költési időben nagy a nyüzsgés a Csaj-tó tórendszerén. A nádasokban hazánk szinte összes gémféléje költ, a sekélyebb részek tökéletes élőhelyet nyújtanak a gázló- és partimadaraknak.

Fotó: knp.hu

„Csillagséták nemzeti parkjainkban” – Bajai Földikutya-rezervátum

Csillagászati bemutatóval egybekötött természetismereti túra. A Bajai Földikutya-rezervátum Természetvédelmi Terület és élővilágának bemutatása, sötétedés után pedig ismerkedés a csillagos égbolt csodáival. 

Ha otthon maradnátok, akkor sem fogtok unatkozni, ha végig böngészitek a Már megint a konyhában rovatunk húsvéti receptjeit, vagy a húsvéti dekorációról készült inspirációs cikkeink egyikét (itt vagy itt).

Kiemelt kép: pixabay.com