A húsvétot mindig nagyon várom, mert akkor már – remélhetőleg – itt a tavasz és mosolyog ránk a nap. Meg persze ilyenkor lehet szép, színpompás virágokkal, vidám szalvétákkal, nyuszikkal és mindenféle más, izgalmas kiegészítővel dekorálni az asztalt. Íme több mint 33, igazi húsvéti, inspiráló ötlet!

NYUSZIFÜLEK AZ ASZTALON

A nyuszi az egyik legcukibb állat és húsvétkor elengedhetetlen a jelenléte. Most nem pont arra gondolok, hogy mindenképpen vegyél a gyereknek (= magadnak) egy élő tapsifüles, hanem természetesen a dekorációra. Az alábbi ötletek ezt hivatottak bemutatni.

TOJÁSOK MINDEN SZÍNBEN ÉS MÉRETBEN

A tojás Jézus újjászületését szimbolizálja, de más okból is húsvéti szimbólummá válhatott: a keresztények a böjt alatt nem csupán húst, hanem tojást sem ettek, így hosszú idő után ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit fogyaszthattak. Így hát a tojás kihagyhatatlan dekorációs elem.

A SZÍNPOMPÁS VIRÁGOKTÓL JOBB KEDVÜNK LESZ

A virágok látványa mindig üdítően hat a lélekre. Akár egy szál virág is képes ezt elérni. Nézd csak!

HÚSVÉTI CSOKIT AZ ASZTALRA IS!

Maximálisan tudok azonosulni Gombóc Artúrral, aki hosszan sorolja, hogy milyen csokoládékat szeret. Én a húsvéti csokit is szeretem. Nagyon. Hát miért ne dekoráljak vele?

Ha tudni szeretnéd, hogyan lehet zöldséggel dekorálni a húsvéti asztalt, akkor kattints ide. Ha a húsvéti receptjeinkre is kíváncsi vagy, akkor a Már megint a konyhában rovatunkban kell elmerülnöd.

Kiemelt kép: pizzazzerie.com

Fotók: housewife2hostess.com, satoridesignforliving.com, bhg.com, celebrationsathomeblog.com, mikaswohnsinn.de, designbyoccasion.com, crispcollective.org, drivenbydecor.com, frenchcountrycottage.net, thepreppyhostess.com