Egy kicsit nem figyelünk oda, és máris itt a húsvét. El kell kezdenünk gondolkodni azon, hogyan dekoráljuk a lakást, az ünnepi asztalt. Most egy olyan olcsó, egyszerű, ám szuper ötlettel jövünk, hogy még a nyulak is eldobnák tőle az agyukat. Így dekorálj zöldségekkel!

Csak egyfajta zöldség

Elég egyféle zöldséget használnod, csak legyen belőlük egy nagy csokorral. A csokrokat dobd bele egy üvegbe, vagy bármilyen vázába és kész is. Persze előtte jól tisztítsd meg őket, hogy ne zavaros vízben fürdőzzenek. Nem muszáj vízbe tenni a zöldségeket, ebben az esetben rendezheted úgy a tavaszi roppanósokat, ahogy a lenti képek is mutatják. Megpróbálhatod a csíráztatást is, de akkor ne húsvétkor szórd el a magokat a tojáshéjakban, hanem valamivel előbb.

Zöldségkombinációk

Itt csak a képzeleted és a kézügyességed szabhat határt. Térj be egy zöldségeshez, kérd el tőle a kidobott karalábéleveleket, sárgarépazöldjét stb, vegyél zsenge céklát, retket a levelével, pertezselymet, kelkáposztát, medvehagymát, meg amit még el tudsz képzelni. Kösd őket csokorba, majd gyönyörködj!

Keverd virággal!

A zöldségek közé felhasználhatod a tavaszi illatos, színpompás és csodaszép virágokat, így még érdekesebb lehet a dekorációd.

Dobozos, vagy kosaras

Amennyiben nem szeretnél a csokrokkal bajlódni, akkor fogd a szépen megtisztított zöldségeket és rendezd el őket egy faládában, fadobozban, vagy bármilyen kosárban. Mint látni fogod, nagyon menők ezek is. Képzeld, az első képen a zöldségek nem földben vannak, hanem egy ehető mixben, ami mazsolából, tökmagból, mandulából, sötét színű kekszből, kenyérből és fekete olívából áll. A receptet hozzá itt találod.

Mindenhova szórós variáció

Nincs dobozod vagy kosarad? Sebaj! Simán szórd csak ki a sok dekoratív finomságot az asztalra.

A dekorációkat ér megenni! 😉

Hamarosan jövünk több húsvéti ötlettel. Lesz köztük recept is. Addig is kukkants be a Már megint a konyhában rovatunkba!

Fotók: apocketfulofblue.blogspot.com, jamiegeller.com, blovedblog.com, eatingwell.com, marthastewart.com, shinysquirrel.typepad.com, hiddenvalley.com, nehomemag.com, weddingchicks.com