Ennek a receptnek nemcsak az elfogyasztása, hanem az elkészítése is végtelen szexi. Bátran tegyük a randi részévé már a konyhai előkészületeit is, sőt garantáltan messzire menőkig fokozhatjuk vele a konyhai élvezeteket.

HOZZÁÁLLÁS

Legjobb, ha ehhez az ételhez a készítésétől kezdve tantrikus szemlélettel állsz hozzá. A legfontosabb benne az, hogy ne rohanj. Ne kapkodj, ne letudni akard. Akkor jársz a legjobban, ha a folyamat és az elfogyasztás minden mozzanatában, minden ezzel töltött pillanat mikromorzsájában jelen maradsz és kiélvezed. Másik, hogy a legsokoldalúbban, minél több érzékszervedet bekapcsolva élvezkedsz. Ha így teszel, meglátod a mennyekig repülhetsz.

ELŐJÁTÉK

Végy 125g nagyon jó minőségű csokoládét. A csokoládé lesz a fő téma, tehát a végeredmény magaslatai azon múlnak, hogy itt hová teszed a mércét. Ne elégedj meg a befőzőcsokoládéval. Válassz legalább 75%-os minőségi csokoládét.

A csokoládét tördeld fel kockákra és kezdd el felolvasztani vízgőz fölött. Figyelj, nehogy itt kihagyd az egyik legjobb részt, és figyelmedet bármi elvonja arról, ahogy a csokoládéd felolvad. Kevergesd lassan, finoman. És olvadj Te is vele. Minden keveréssel lazulj és oldódj, engedj ki Te is. Ha együtt készítitek, akkor ez az a pillanat, amikor le lehet tenni a napi ügyeket és megérkezni a mostba, legjobb talán ekkor nem is beszélgetni, csak csendben kevergetni és beleolvadni a pillanatba.

Amikor bársonyosan simává vált a csokoládé, akkor, amennyiben használnál cukrot, akkor azt a tűzről levéve kell belekeverni most. Ízlés szerint maximum 50g-ot. Folytatódik a kevergetés és az olvadozás. Addig kell kevergetni, ameddig a cukorszemek teljesen fel nem oldódnak a csokoládéban. Ha nem engedsz az elterelő ingereknek (remélem a telefonjaitokat lenémítva jó messze leraktátok), akkor ezt nem is akarod majd abbahagyni. Kóstolni, összecsokizódni ér!

Ha elolvadt a cukor, akkor jöhetnek a tojássárgák, 4-et kell jó érzékkel belekeverni. Tartsd a szemkontaktust!

Ha ez is kész, és ragyogóan domborodik a csokikrém a tálban, na akkor és csak is akkor ér elkezdeni felverni a 4 tojásfehérjét. Csak semmi multitasking. Viszont válthattok szerepet, aki eddig passzívan figyelt, az most lehet aktív és fordítva. Egy csipet só nem árt. Jó tudni, hogy a franciák mindenbe is tesznek egy csipet sót, lehet, hogy tudnak valamit…

Ahogy duzzadozik a hab, bennünk is nőttön nő az életöröm. Szép az élet, hiszen épp bombasztikus csokikrémet készítünk. Ez már önmagában boldogság. 

Ha jó kemény már, akkor jöhet az elegyítés. Össze kell keverni a yint a yanggal, de nem ám akárhogy. A kemény hab harmadát lendületesen homogénre keverjük a csokoládés eleggyel, ezzel lazítottunk rajta, majd a maradék habot már kíméletesen, apránként, érzéssel visszük be. Jusson eszedbe, hogy nem rohanunk sehova. Csinálni legalább olyan jó, mint majd élvezni. Akkor tekinthetjük késznek, ha egyöntetű színe lesz. Ekkor kisebb tálkákba adagolhatjuk. Kóstolni, maszatolni, nyalakodni lehet, sőt! Senki vissza ne fogja magát!

KÖZJÁTÉK

Bombasztikus csokikrémünk a hűtőben pihen most 2-3 órát. Elüthetjük az időt egyéb randielemekkel. Csak semmi nyúlkálás… a hűtőbe. Legjobb, ha elmegyünk otthonról egy kicsit, úgy könnyebb megállni. Persze beszélgetni lehet… a csokikrémről is.

CSÚCS

Ha jól csináltuk eddig, akkor eddigre már ellenállhatatlan vágy ég bennünk a csokikrém befalására. A kiindulópont feltétlen az, hogy közös tálból és egy közös kanállal kezdünk hozzá. A határ a csillagos ég…

EXTRÁK

Ez az alapreceptje a bombasztikus csokikrémnek, de ne fogjuk magunkat vissza az extrákkal. Mint tudjuk (ebből a korábbi cikkünkből) a chili, a vanília, a maca-por nagyon áldásos lehet, ha feldobnánk vele a krémet és a szerelmünket. E fentieket a csokiolvasztást követően adjuk hozzá. Amennyiben egy kis sáfránnyal bolondítanánk, akkor őrölve adjuk hozzá még a csokifürdő elején, végezetül gránátalma szemekkel vagy eperszeletekkel is megszórhatjuk.


Photo by Olya Kobruseva from Pexels és Ly Le Minh, Jacob Rank, Alex Lvrs on Unsplash